Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért baj egyes emebrek...

Miért baj egyes emebrek szerint hogy anya így nevel minket?

Figyelt kérdés

3 tesóm van (a húgom csak 4 hónapos, 2 bátyám van, az egyik 14, a másik 18 lesz februárban) és anya szinte mindent megenged nekünk. Mármint, hét elején a következő párbeszéd zajlott le köztünk:

-Anya, átjöhet xy?

-Aha.

-És itt aludhat?

-Persze.

És ennyivel elintézte. Novemberben kitalálta, ha mi lenne, ha rendeznék egy csajbulit Szilveszterre. Péntekenként vagy szünetekben végig lehetnék a barátnőimmel, csak egyrészt ők se mindig érnek rá, másrészt apánál töltjük a szünetek felét és 2 hetente megyünk hozzá. Amikor nekem is van időm, meg a barátnőimnek is, folyton a városban lógunk (kis város, max. 25ezer lakosa van és inkább olyan falu feelingje van tele kicsi kínia túristákkal), nem anya szabja meg, hogy mikor jövök haza, mert nem akarok éjszaka a belvárosban lenni, a barátnőimet se engedik olyan sokáig, meg félek a sötétben...Szóval mindig időben hazaérek, még sosem késtem.

A 17 éves bátyámat engedi bulizni, nyáron a Balatonon volt a haverjaival, jogsit csinált májusban és ahelyett, hogy aggódna anya hogy ilyen "fiatalon" csajozik, inkább biztatja, persze nem olyan idegesítően, hogy "na nem szeretnél barátnőt? Mikor szerzel egyet? Az xy olyan aranyos lány.", hanem csak hagyja, hogy a lány barátai jöjjenek játszani a 4 hós húgommal, tesóm elvigye őket valahova anya kocsijával, stb.

A 14 éves bátyám is lazán kitalálja reggel, hogy a haverjaival délután elmegy pl. a szomszéd városba, vagy csak "bandázni", kevesebbszer látom a 14 éves tesómat, mint anyát ( ő sincs velünk a nap 24 órájában mert dolga van), mert mindig a barátainál van.

Egyébként nagyon megbízhatóak vagyunk, egyik bátyámnak se jutna eszébe mondjuk cigizni, inni vagy drogozni, apa túlságosan is szigorúan nevelt minket. Még sosem gondoltam arra, hogy esetleg az egyik bátyám titokban cigizne, mert egyáltalán nem olyanok. És én se vagyok olyan, aki bármi ilyesmit is csinálna. Inkább az a tipikus jókislány, de csak akkor, ha kell, egyébként őrült és hülye vagyok. :D

2010. dec. 3. 18:39
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
az én sz látod pont az ellenkezői. nagyon szigorúak, ennek ellenére elég keményen iszok és a cigit sem vetem meg. kitűnő tanuló vagyok, tehát a jegyeimmel nincs gáz, de soha nem engednek sehova, pedig nem is tudnak "viselt dolgaimról"
2010. dec. 5. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!