Miért baj egyes emebrek szerint hogy anya így nevel minket?
3 tesóm van (a húgom csak 4 hónapos, 2 bátyám van, az egyik 14, a másik 18 lesz februárban) és anya szinte mindent megenged nekünk. Mármint, hét elején a következő párbeszéd zajlott le köztünk:
-Anya, átjöhet xy?
-Aha.
-És itt aludhat?
-Persze.
És ennyivel elintézte. Novemberben kitalálta, ha mi lenne, ha rendeznék egy csajbulit Szilveszterre. Péntekenként vagy szünetekben végig lehetnék a barátnőimmel, csak egyrészt ők se mindig érnek rá, másrészt apánál töltjük a szünetek felét és 2 hetente megyünk hozzá. Amikor nekem is van időm, meg a barátnőimnek is, folyton a városban lógunk (kis város, max. 25ezer lakosa van és inkább olyan falu feelingje van tele kicsi kínia túristákkal), nem anya szabja meg, hogy mikor jövök haza, mert nem akarok éjszaka a belvárosban lenni, a barátnőimet se engedik olyan sokáig, meg félek a sötétben...Szóval mindig időben hazaérek, még sosem késtem.
A 17 éves bátyámat engedi bulizni, nyáron a Balatonon volt a haverjaival, jogsit csinált májusban és ahelyett, hogy aggódna anya hogy ilyen "fiatalon" csajozik, inkább biztatja, persze nem olyan idegesítően, hogy "na nem szeretnél barátnőt? Mikor szerzel egyet? Az xy olyan aranyos lány.", hanem csak hagyja, hogy a lány barátai jöjjenek játszani a 4 hós húgommal, tesóm elvigye őket valahova anya kocsijával, stb.
A 14 éves bátyám is lazán kitalálja reggel, hogy a haverjaival délután elmegy pl. a szomszéd városba, vagy csak "bandázni", kevesebbszer látom a 14 éves tesómat, mint anyát ( ő sincs velünk a nap 24 órájában mert dolga van), mert mindig a barátainál van.
Egyébként nagyon megbízhatóak vagyunk, egyik bátyámnak se jutna eszébe mondjuk cigizni, inni vagy drogozni, apa túlságosan is szigorúan nevelt minket. Még sosem gondoltam arra, hogy esetleg az egyik bátyám titokban cigizne, mert egyáltalán nem olyanok. És én se vagyok olyan, aki bármi ilyesmit is csinálna. Inkább az a tipikus jókislány, de csak akkor, ha kell, egyébként őrült és hülye vagyok. :D
Hát egészen elgondolkodtató a kérdés.
Szerintem nem jó ha egy szülő ennyire engedékeny, mert lehet h ebből nektek lesz később károtok.
Am lehet h azért csinálja ezt mertígy akarjakimutatni h szeret... és biztosan agodik amiatt h apukátokat jobban szeretitek és esetleg vele akarnátok élni és nem vele és ő ettől borzasztoan fél.
És melyik gyerek nem örülne annak h nincsenek határok.
Nekem erről az egészről ez jutott az eszembe.. aztán fenetudja.
Lázadni bizony kell egy kicsit :D
Az, hogy most ilyenek vagytok, hogy megtudjátok szabni a saját határaitokat ez elég ritka és jó tulajdonság.
Milyen hasznos és értelmes válaszok..
Na mindegy, köszi azért. :D
Nekem ez a mondadod nem tetszik:
"vannak határok,de azokat mi szabjuk meg"
egyébként anyud fél és ezért próbál minél jobb szülő lenni,szerencsére titeket eddig nagyon jól nevelt ha minden igaz amit leírtál és így egyenlőre nincs gond,csak maradjon így.
Én gyerek vagyok,de nem tudnék határok nélkül élni :D
15 éves vagyok..nem tudom,szeretem a határokat meg ha be van táblázva az egész napom imádok intézkedni,hivatalokba járni meg minden ilyesmi.
nem tudom miért elég elfuserált lettem :D:D
Én is így "nevelem" a lányom, bár nekem csak egy van, és sajnos nem is lesz több.Már óvodás kora óta elmond mindent,mostanában olyat is,amiket inkább nem is hallanék :) 15 éves és Ő is elmehet bárhova,azzal az egy feltétellel hogy a telefonja ott van,és mielőtt elmegy,elmondja hogy hol lesznek,hogy utol tudjam érni.Igazából nagyon féltem mert a 18 éves unokabátyja viszi őket a barátnőivel mindenhova, és hát azért mégis csak friss jogsi.. bár megigérte nekem , hogy ha a lányokat viszi akkor egy korty piát sem iszik.Én bízom bennük,és idáig még nem éltek vele vissza,és nem történt semmi.Pedig először 13,5 évesen ment discoba :) ja,és sajnos dohányzik,és az én hülyeségem az,hogy inkább megveszem neki,hogy ne "szart szívjon". Havonta kap egy dobozt,ami elég is neki.
42/N :)
Nálunk is hasonló a helyzet.Nekem is elváltak a szüleim, de engem azelőtt is így enveltek.
Ha elmegyek a barátnőimhez, nem mondja, hogy mikor menjek haza.Majd én eldöntöm.Én sem tennék semmi rosszat, és még jól is atnulok.
Szerintem így jó a nevelés.
Modern szüleink vannak!A barátaink szeretnének lenni, nem egy nevelőnő!( Bár nekem sokkal több bajom, van a bátyámmal( Folyton parancsolgat, beszól..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!