Sok anya miért nem beszél a gyerekével az intim dolgokról?
Szerintem inkább a gyerek tartja kínosnak az anyjával megbeszélni az ilyen jellegű dolgokat....Nekem anyám mindent elmondott és köszönöm neki, de anno én is elég izének éreztem....:D
De én is el fogom mondani a fiamnak........:D
szia!
Velem sem beszélgetett nagyon anyám annak idején. Van egy húgom, tehát két lány van a családban. De anyám nagyon szégyelli ezeket a dolgokat, még a nemi szerveket sem tudja megnevezni rendesen. Pedig óvónő. Pl azon is meglepődött, hogy én betét csere előtt is kezet mosok. Majdhogynem kinevetett. Szerintem kb a nagyon alap dolgokat tudhatja, és kész. Nem tudom, hogy vele elbeszélgetett-e nagymamám annak idején.
De végül is magunknak felfedeztünk mindent, meg azért az iskolában nyomatják ezt a témát rendesen, úgyhogy nem voltam lemaradva semmiről :).
Szerintem már egészen pici kortól fontos ezekről beszélgetni, mindig a gyerek érettségéhez mérten elmondani 1-2 dolgot. Eleve úgy kell nevelni, hogy bátran kérdezzen, mi őszintén válaszolunk. És fontos, hogy ez a kamasz korban is így maradjon.
Velem anno anyukám nem beszélt ilyenekről. Se a menstruációról, se a szexről, se a szerelemről, se semmi ilyenről. Pedig szerintem ez fontos lenne. Így is tudok sok mindent, sulis felvilágosításokról stb. de a szülővel beszélni ilyenről teljesen más.
Na ez az, amit én tuti máshogy fogok csinálni, ha szülő leszek.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!