Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most szigorúak a szüleim?

Most szigorúak a szüleim?

Figyelt kérdés

14 vagyok (lány), de az a baj, hogy nem évvesztes, és így a barátaim majdnem mind már 15 évesek... meg alapból a szüleik sokkal engedékenyebbek, így mindig én vagyok az, aki nem mehet sehova.

Nyáron 8 max. 9-ig engednek el, ez nekem úgy hát mondjuk elég is, de télen meg apám legszívesebben sötétedés azaz kb. 5-ig engdne el, anyám viszont kicsit engedékenyebb, ő 8-ig megengedi, hogy hazaérjek.

Amúgy nappal kb. már bárhova elengednek a barátnőimmel, csak ezzel a sötét dologgal van bajuk.

Amúgy kis városban lakom közvetlen budapest mellett (abból is a budai oldal).

Szerintetek szigorúak? Ja, de amúgy jó tanuló vagyok, és nincs okuk rá, hogy ne bízzanak bennem.

De az a baj, hogy nem szeretnék könyörögni anyámnak, így is tök rossz, hogy látom rajta, hogy nem szívesen enged el. Már lassan megkérdezni se merem, hogy ha 6 utánig akarok menni valahova.

Ja hát meg az a baj, hogy ha 8-ra otthon kell lennem, akkor ráadásul busz az kb. negyed 8-kor van (ritkán jár), és így olyan 7-ig lehetek csak kb. ott ahol vagyok (vagy még annyi se, ha még messzebb vagyok)

Amúgy egy bátyám van, aki viszont nem igazán jár bulizni, meg régebben nem igazán ment úgy el, hogy későn jön haza, szóval vele nem igazán voltak ilyen gondok.

2010. nov. 20. 17:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%

Inkább örülnöd kellene, hogy törődnek veled a szüleid! Szerintem teljesen reálisak a korlátok, bőven van időd a barátnőiddel lógni.

Ráérsz majd később járni bulizni meg ilyenek, és hidd el, a te szüleid csinálják jól, és te is legyél ilyen! :)

Én 15 éves vagyok, és nekem nem kell megszabják mikor menjek haza, mert sötétedéskor indulok hazafele, nem szeretek olyankor egyedül mászkálni. :) De biztos nem engednének el sokáig.

2010. nov. 21. 12:07
 12/16 anonim ***** válasza:
37%

Szia! Hétközben azt hiszem inkább tanulj otthon, úgyis az interneten lóg mindenki olyankor. Hétvégén meg nem kell feltétlenül estébe hajló programot szervezni.

Sajnos én ismerek olyan kislányt, aki teljesen kivilágított utcán, forgalmas helyen támadás áldozata lett. SENKI nem állt meg segíteni neki. Szerintem nem éri meg kockáztatni.

2010. nov. 22. 14:58
 13/16 anonim ***** válasza:
76%

Ennyi erővel meg ne engedjük ki a gyerekeket (gyerekeket? azért 14 évesen már közel se gyerek, ennyi idősen már kamasz...) az utcára mert elcsaphatja egy autó, akár fényes nappal is. 14 évesen én elmehettem 9-10ig is, és nem voltam kolonc anyám nyakán, nagyon szerettük/szeretjük egymást! Drogos se lettem, se rib*nc, csak azért mert a barátaimmal sétálgattam, dvdztünk valamelyikünknél, vagy kajáldában ücsörögtünk és beszélgettünk. Nem értem milyen szülők vannak itt gyakori kérdéseken, de nem lennék a gyerekük helyében...Burokban nevelés, fejet a földbe dugás, az megy keményen.

Ismertem nem egy ilyen fiatalt, akit így neveltek a szüleik, mindig engedélyt kellett kérniük, bárhova mentek, beosztották szerencsétlen minden percét, nem ismerkedhetett fiúkkal (volt, amelyik még 15-16 évesen sem). Meg is lett az eredménye, szociálisan visszamaradott volt az összes. A kedvencem volt az a lány aki 20 évesen remegő hangon kérdezte tőlem, hogy szerintem nem fogja-e otthagyni a barátja ha lefekszik vele, merthogy a fiúk ilyenek, neki úgy tanították (1.5 éve voltak együtt a fiúval...) Azt hittem leesik az állam...Végül a fenenagy félelmében kidobta szerencsétlen srácot, de mivel ugye a nemi ösztönöket nem lehet a végtelenségig elnyomni, a következő fiúval 1 hónap után lefeküdt. Olyannal is találkoztam akinek addig beszélték tele a szülei a fejét hogy a szex milyen veszélyes dolog, hogy szegény lány rettegett tőle, és elég komoly szexuális zavarai lettek.

2010. nov. 23. 01:11
 14/16 A kérdező kommentje:

De pont ez az, hogy addig amíg elengednek én kb. azt csinálok amit karaok, jó hát szólok, hogy hova megyek, de azért nme függök nagyon a szüleimtől, a fiúktól sem védenek (mondjuk lehet, hogy azért mert még nem volt), anyukám szokott is érdeklődni, hogy nincsenek e fejlemények, meg ilyenek... De szóval kb. csak azon vagyok így megkötve, hogy mikor kell otthon lennem (de mondom, lehet, hogy azért is van ez, mert nem is akarok éjjeli bulikba menni 14 évesen, nem akarok pasikhoz mászkálni, meg hasonlók), és mivel bíznak bennem azért nem igazán kell felhívnom anyukámat, hogy akkor suli után mégsem azzal a busszal megyek haza, mert még beültünk a mekiba, vagy csinálunk valamit. Nem, nem táblázzák be az életemet a szüleim, tudom, hogy az milyen, van olyan barátnőm is.

Csak mondjuk az a zavaró, ha épp mondjuk moziba megyünk, és úgy jön ki mondjuk a film meg a busz, hogy nem érek haza nyolcra, csak mondjuk 9-re...

Na mindegy igazából már nem igazán foglalkoztat ez a kérdés, meg barátkoztam már a dologgal, csak láttam, hogy jött új válasz, és akkor már válaszoltam. :)

2010. nov. 24. 21:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy látom, hogy a szüleid a mai világban egyántalán nem szigorúak.( 15 leszek nemsokára):)

És mégis így látom :)

Akkor kérlek higyj nekem :)

Szia!

2010. dec. 20. 15:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát az én szüleim még szigorúbbak.

Nyáron elengednek néha strandra,haveroknál csak egyszer voltam tavaly nyáron,nem értem mi okuk rá,hiszen nyár van,szünet,nincs suli.

Sulis időszakban pedig azért nem mehetek sehova,mert azt hiszik,hogy szünetekben kibeszélgetjük magunkat.

Anyukám nem szigorú,ő megengedné,hogy eljárjak ide-oda,apu viszont nem.És nálunk ő a főnök.Itthon ülök az év minden évszakában,tanulok,netezek,tvzek és ennyi az életem.Tudod hányszor próbáltam elmondani,hogy én el szeretnék járni a barátaimmal?Nem szeretnék a hajnali órákig kintmaradni és berúgni sem szeretnék,ezt ők is tudják,mégsem mehetek sehová.

Kitűnő tanuló vagyok.Szorgalmas.És le se sz*rják,hogy mit akarok.Tönkreteszik a gyerekkoromat.:((

14/L

2012. jan. 31. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!