Nagyon szigorúak a szüleim, pedig kitünő vagyok a suliba is, segítek neki, meg minden. Lehet, hogy az a megoldás, hogy nem fogadok szót?
Szia! Nekem egy nagyon jól bevált, de drasztikus ötletem van. Attól függ hány éves vagy. Mindjárt írom:
De azt felejtsd el hogy későbbig maradsz kinnt, szerintem, az nem jó ötlet.
Nem tudom hány éves vagy, de ha nem vagy nyolcadikos az általános iskolában, és nem vagy negyedikes a középiskolában, akkor a legjobb megoldás: kapkodj be direkten néhány 1est. Direkt szarul ird meg a dolgozatot. Ha megkérdezi anyukád miért van ez, megmondod hogy ez a sztrájk részedről, ha nem enged téged sehova, akkor nem fogsz tanulni.
hidd el HATÁSOS!!
Szerintem a direkt egyesek begyűjtése visszafelé is elsülhet, annál jobban nem engednek, büntetésből - én ezt nem javaslom. Főleg, hogy a továbbtanulásodat nehogy hátrányosan befolyásolja.
Én fontosnak tartanám, hogy továbbra is jól tanulj, segíts nekik. Próbálj bizalmas beszélgetést kezdeményezni azzal a szülőddel, amelyik a kevésbé szigorúbb - vagy esetleg "közvetítő" nagyszülővel, nagynénivel, stb. Fontosnak tartanám azt is, hogy a szüleid ismerjék azokat a barátaidat, akikkel elmennél, és főleg a barátodat. Hívd meg őket hozzátok -azt csak megengedik, nem? - és ha látják, hogy rendesek, netán kiderül -kisvárosban van erre esély- hogy a szüleiket is ismerik, hátha engedékenyebbek lesznek. De az is lehet, hogy ez az idő előrehaladtával is oldódik -lehet úgy vannak vele, hogy majd ha középiskolás leszel, már jobban engednek.
A direkt egyeseket en sem javaslom.
Ülj le anyukaddal, mondd el neki, hogy jol tanulsz, felelossegteljes vagy, attol még, hogy bontogatod a szárnyaid, nem fog elvesztiteni, es bajod sem lesz, hazakiser a parod, vagy valaki ha kesobb jossz meg, megbeszelsz vele mindent, ő az anyukád, tudod,hogy ha masra nem, ra mindig szamithatsz, és bizol benne, hogy megerto, mert te is megteszel mindent. Hass a szívére, beszélj vele egyenesen, tisztán, oszinten, és ugy, hogy lassa, hogy felelossegteljes vagy, és tudsz donteni, hogy megbizhat benned, es az se baj, ha elerzekenyul picit :))
Egyetértek az előzőkkel - de a 'kitűnőséggel' van egy kis gondom:
"kitünő vagyok a suliba is, segítek neki, meg minden"
kitŰnő vagyok a sulibaN is, és segítek nekiK is...
Valahogy így szólna egy 'kitűnő' szájából ez a mondat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!