Szerintetek ez a jó fegyelmezési módszer? Ti is így látjátok a helyzetet?
Van néhány iskolai fegyelmezési módszer mellyel én nem értek egyet.
1. Ha egy órán rosszalkodik egy diák kiküldik.
Szerintem ez azért nem jó, mert a diák úgysem akarja tudni,hogy mi történik az órán.Akkor meg még jól is jön neki, hogy nem kell hallgatnia.
Tipp: Inkább a szünetben tartsa bent a diákot.
2. Az egész osztály büntetése.
Nem értem,hogy ha az osztályból csak 1( vagy3-4)diák rossz, miért kell az egész osztályt büntetni.
Tipp: Csak az/azok a gyerek/gyerekek írjanak dolgozatot vagy feleljenek aki rosszak voltak.
3. A tanárok " nem mondok nevet" szindrómája ( :D)
Általánosítás.Miért az egész 7.a (7.b, 8.a stb.)a bűnös.
Mindig egy egész osztály a hibás, nem tudnak csak bűnösöket mondani.
Tipp: mondják csak a rosszak nevét.
4. A tanárok " utoljára szólok rád" fegyelmezése.
Már vagy 5-ször rászólt a rosszra és mindig utoljára szólok rád.Miért nem azonnal fegyelmeznek.
Tipp: Ha már többször szóltak rá adjanak neki szaktanárit.
Ennyi lenne. Nem tudom,hogy más hogy van ezzel.Én így látom.
13/L
Sziasztook!
Hát, nálunk fogják a diákokat, aki mobilozik, vagy vmi olyat csinál amit nem kéne, akk megy elzárásra (az ebédlőben hallgattam a zeném, majdnem engem is elküldtek!!)
Csak akkor küldik ki a diákokat, ha nagyon felidegesítik a tanárokat, am nincs nagy fegyelem az órákon, mert nincs is rá szükség, lazák, és normálisak, vizuális az egész...
Szerintem, ha otthon is beszüntetnék azt a merev hozzá állást, nem lenne ekkora probléma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!