Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez a jó fegyelmezé...

Szerintetek ez a jó fegyelmezési módszer? Ti is így látjátok a helyzetet?

Figyelt kérdés

Van néhány iskolai fegyelmezési módszer mellyel én nem értek egyet.

1. Ha egy órán rosszalkodik egy diák kiküldik.

Szerintem ez azért nem jó, mert a diák úgysem akarja tudni,hogy mi történik az órán.Akkor meg még jól is jön neki, hogy nem kell hallgatnia.

Tipp: Inkább a szünetben tartsa bent a diákot.

2. Az egész osztály büntetése.

Nem értem,hogy ha az osztályból csak 1( vagy3-4)diák rossz, miért kell az egész osztályt büntetni.

Tipp: Csak az/azok a gyerek/gyerekek írjanak dolgozatot vagy feleljenek aki rosszak voltak.

3. A tanárok " nem mondok nevet" szindrómája ( :D)

Általánosítás.Miért az egész 7.a (7.b, 8.a stb.)a bűnös.

Mindig egy egész osztály a hibás, nem tudnak csak bűnösöket mondani.

Tipp: mondják csak a rosszak nevét.

4. A tanárok " utoljára szólok rád" fegyelmezése.

Már vagy 5-ször rászólt a rosszra és mindig utoljára szólok rád.Miért nem azonnal fegyelmeznek.

Tipp: Ha már többször szóltak rá adjanak neki szaktanárit.

Ennyi lenne. Nem tudom,hogy más hogy van ezzel.Én így látom.

13/L

Sziasztook!

2010. nov. 9. 14:22
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Hát, nálunk fogják a diákokat, aki mobilozik, vagy vmi olyat csinál amit nem kéne, akk megy elzárásra (az ebédlőben hallgattam a zeném, majdnem engem is elküldtek!!)

Csak akkor küldik ki a diákokat, ha nagyon felidegesítik a tanárokat, am nincs nagy fegyelem az órákon, mert nincs is rá szükség, lazák, és normálisak, vizuális az egész...

Szerintem, ha otthon is beszüntetnék azt a merev hozzá állást, nem lenne ekkora probléma...

2010. nov. 12. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!