Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez a jó fegyelmezé...

Szerintetek ez a jó fegyelmezési módszer? Ti is így látjátok a helyzetet?

Figyelt kérdés

Van néhány iskolai fegyelmezési módszer mellyel én nem értek egyet.

1. Ha egy órán rosszalkodik egy diák kiküldik.

Szerintem ez azért nem jó, mert a diák úgysem akarja tudni,hogy mi történik az órán.Akkor meg még jól is jön neki, hogy nem kell hallgatnia.

Tipp: Inkább a szünetben tartsa bent a diákot.

2. Az egész osztály büntetése.

Nem értem,hogy ha az osztályból csak 1( vagy3-4)diák rossz, miért kell az egész osztályt büntetni.

Tipp: Csak az/azok a gyerek/gyerekek írjanak dolgozatot vagy feleljenek aki rosszak voltak.

3. A tanárok " nem mondok nevet" szindrómája ( :D)

Általánosítás.Miért az egész 7.a (7.b, 8.a stb.)a bűnös.

Mindig egy egész osztály a hibás, nem tudnak csak bűnösöket mondani.

Tipp: mondják csak a rosszak nevét.

4. A tanárok " utoljára szólok rád" fegyelmezése.

Már vagy 5-ször rászólt a rosszra és mindig utoljára szólok rád.Miért nem azonnal fegyelmeznek.

Tipp: Ha már többször szóltak rá adjanak neki szaktanárit.

Ennyi lenne. Nem tudom,hogy más hogy van ezzel.Én így látom.

13/L

Sziasztook!

2010. nov. 9. 14:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

1.Azzal,hogy valaki nem figyel,beszél az órán az egész osztályt zavarja.Persze,tök jó amikor hülyeségeket beszél valaki és sokat nevetünk,de így a tanárok nem tudnak tanítani...És amit írtál,hogy a diáknak ez jó,mert úgy is unja az órát és nem érdekli.Pont ezért küldik ki.Mert ha kimegy,akkor az osztály normálisabban fog viselkedni és lehet tanítani.

2.Ezt én sem igazán értem...Bár nálunk szerencsére sosem fordult elő ilyen.Vagyis hát olyan volt többször is,hogy mondták,hogy az egész osztály osztályfőnöki intőt kap,de végül nem lett belőle semmi.

3.Gondolom azért nem mondanak nevet/neveket,mert nem akarják az illetőt egy egész osztály előtt szégyenbe hozni.Amikor pedig az egész osztályt leszidják úgy is tudja mindenki,hogy igaz-e rá.Én már megszoktam,hogy általánosítanak és nem zavar.Elmondja a tanár a problémáját,én eldöntöm,hogy igaz-e rám és ha nem akkor nem érdekel,nem foglalkozok vele.

4.Én sem értem ezt.Általánosban nálunk is ez volt..De középiskolába már nem így működik...Van olyan tanár,aki fegyelmezés nélkül annyit mond,hogy na akkor most kapod meg a szaktanárit.

Meglátásom szerint mind a 4 tanárfüggő.Nálunk van olyan tanár,aki megmondja kerek-perec,hogy "XY.Minek jöttél ebbe az iskolába,amikor látod,hogy nem tanulsz és bukdácsolsz.Pedig eszed lenne hozzá,csak renyhe és lustva vagy stb.stb." És így osztály előtt elmondja a véleményét.Meg olyan tanár is van aki sose ad szaktanárit csak mindig mondja,hogy következő figyelmeztetésnél szaktanárit adok.És még sorolhatnám:D

15/L

2010. nov. 9. 16:41
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! AMúgy tényleg tanárfüggő, nálunk is van ilyen tanár, mint Nálatok!
2010. nov. 9. 17:32
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

Hát ez jó:D

Mintha én irtam volna vagy egy osztály társam:)

Én is igy látom.

2010. nov. 9. 17:55
 14/21 anonim ***** válasza:

Az elsőről még egy dolog eszembe jutott. Ha van egy olyan gyerek, aki nyilvánvalóan azt élvezi, hogy provokálja a tanárt, illetve szórakoztatja az osztálytársait, azt ha kiküldöd, gyakorlatilag "elvetted a játékát".

Én ugyan már egyetemre járok és ott nincs ilyen fegyelmezés, de emlékszem, hogy általánosban az ilyen gyerekeket ha kiküldte a tanár, akkor unatkoztak és ha üvegajtós volt a terem, akkor ott álltak az ajtó előtt és pofákat vágtak, mert egyszerűen arra volt szükségük, hogy a többiek velük foglalkozzanak. Ha a többiek nem figyeltek rájuk, akkor máris unatkoztak és nem tudtak mit kezdeni magukkal.

2010. nov. 9. 17:59
 15/21 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igen igazad van!
2010. nov. 9. 18:07
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
Jó meglátásaid vannak,viszont tudnod kell,hogy az egész magyar oktatási rendszer semmit sem ér..
2010. nov. 9. 18:25
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért büntetik az egész osztált, mert akkor majd a normális gyerekek "lerendezik" a rosszat, és akkor máskor nem lesz olyan!csoda, h nem jöttek rá, hogy senki nem rendezle senkit!Mi egy elég összetartó osztály vagyunk, csak a nagymenő fiúkat szivatjuk órán, eyébként mindig falazunk egymásnak!(bocsi a rossz gépelésért:D)

12/L

2010. nov. 9. 19:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen van:

Ha késel 1 percet szaktanári

ha 2 osztályfőnőki

ha 3 igazgatói

ha 4 feljelentés

Jó mi??

2010. nov. 9. 19:49
 19/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez nagyon durvaa.
2010. nov. 10. 07:49
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
4. az az igazság, hogy pont a problémás gyerekeknél a szaktanári/osztálfőnöki stb. figyelmeztetésnek nincs igazán büntetés értéke, pont annyit ér, mint azt mondani, hogy "utoljára szóltam rád"... ugyanis nyilván azért is lett belőle problémás gyerek, mert a szülő olyanra nevelte. Hazamegy, hogy kapott egybeírást, az apja meg elmeséli, hogy mekkora sztori volt, amikor ő kapott annak idején, micsoda poén... vagy egy az egyben lesz*ja... ennek nincs sok értelme. A tanár viszont írásba adta, hogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel.
2010. nov. 10. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!