Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?
Sosem szabad elzárkózni a gyerektől,mindig nyíltan kell válaszolni,és pont annyit kell elmondani ami az adott életkorban éppen szükséges.
Viszont nem kell mindenben az iskolára várni.Nem a tanárok dolga,h felneveljék a gyereket.Meg mire az iskolában oda kerülnek,addigra úgyis tudják.Mi is tudtuk.Egy őszinte szülő gyerek kapcsolatban ez nem lehet probléma.
Ui:és nem baj,ha meztelen embert nem a TVben lát először!Jobb lenne ha természetesen hozzászokna,h kinek milyen.
Nekem anyám sosem beszélt ilyen dolgokról, de értelems lány voltam, mire a suliban elmondták, már tudtam mindent. És hál isten öcsém még rátermettem volt, ő még többet tudott még előbb, mint én. Mindig sajnáltam hogy anyámmal nem lehet beszéni semmiről.
És szerintem a magyarországi felvilágosítás egy rakás sz....r. Más államokban már kis korban a maga módján felvilágosítják a gyereket. Én is ennek a híve vagyok, ahogy az előttem szóló le is írta. Ha későn kezded el, nem fog a gyerek bízni benned és hozzád fordulni.
Az őszinteség, nyíltság a legfontosabb, nincs hülye kérdés, és mindenről bezsélni kell, arról is, ami egyértelműnek látzsik.
Én 11 évesen menstruáltam, anyám 1 hónappal !!!! előtta adott egy könvet, ami menses cíklusát írja le, ha rajta múlik mást azóta sem tudok. Mikor eléálltam,h ogy anyu, megjött, azt mondta nem hiszem el. Nekem ott megszűnt anyám létezni. 4 nap mulva mutatta meg hol a vatta...
Na ilyet nem szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!