Szerintetek ez a jó fegyelmezési módszer? Ti is így látjátok a helyzetet?
Van néhány iskolai fegyelmezési módszer mellyel én nem értek egyet.
1. Ha egy órán rosszalkodik egy diák kiküldik.
Szerintem ez azért nem jó, mert a diák úgysem akarja tudni,hogy mi történik az órán.Akkor meg még jól is jön neki, hogy nem kell hallgatnia.
Tipp: Inkább a szünetben tartsa bent a diákot.
2. Az egész osztály büntetése.
Nem értem,hogy ha az osztályból csak 1( vagy3-4)diák rossz, miért kell az egész osztályt büntetni.
Tipp: Csak az/azok a gyerek/gyerekek írjanak dolgozatot vagy feleljenek aki rosszak voltak.
3. A tanárok " nem mondok nevet" szindrómája ( :D)
Általánosítás.Miért az egész 7.a (7.b, 8.a stb.)a bűnös.
Mindig egy egész osztály a hibás, nem tudnak csak bűnösöket mondani.
Tipp: mondják csak a rosszak nevét.
4. A tanárok " utoljára szólok rád" fegyelmezése.
Már vagy 5-ször rászólt a rosszra és mindig utoljára szólok rád.Miért nem azonnal fegyelmeznek.
Tipp: Ha már többször szóltak rá adjanak neki szaktanárit.
Ennyi lenne. Nem tudom,hogy más hogy van ezzel.Én így látom.
13/L
Sziasztook!
szia! tetszenek a meglátásaid és hogy 13 évesen így gondolkodsz :)
30/L bár, lehet N betűt kellene már írnom :)
Az elsővel és a negyedikkel kapcsolatban egyetértek veled.
A második, harmadik szerintem jó. Ugyanis így 1-2 büntetés után már magát fogja fegyelmezni az osztály, értsd ha valaki nem viselkedik, akkor a többiek fognak rászólni, mert nem akarnak dolgozatot írni. Ugyanez a harmadik esetnél is igaz, sokkal hatékonyabb ez a módszer.
ja és még valami.
Ha valamilyen felszerelése hiányzik( könyv, füzet, ellenőrző)nálunk az a szokás, hogy ha sorozatosan nincs itt akkor 1-est kap.
De szerintem ez nem a tanulását minősíti, tehát nem Órai munka 1-est kellene beírni( ezt szokták).
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos az osztályunk olyanokból áll akik tényleg egész órán beszélnek( csak mi akik faluból jöttünk oda, szeretnénk figyelni) A többi gyerek beszél mi nyolcan( annyian jöttünk) végig tudjuk csendben is ülni az órát.
és hát nem is összeszokott egy társaság vagyunk!Rossz így iskolába járni!
Én tanítottam 4 évig, és hát az a helyzet, hogy aki még nem tanított, az könnyen osztja az észt. Nekem is mindig azt tanították az egyetemen, hogy a diák csak akkor rosszalkodik, ha unalmas a tanóra. Mondta ezt egy olyan prof. aki diákot csak messziről látott. A mai világban ez elég nehéz, mert a diáknak több a joga, mint a tanárnak.
1. a diák kiküldése az óráról nem azért történik, hogy azt az egy diákot megbüntesse, hanem azért, hogy ne zavarja az órát, és lehessen tanítani legalább a többi gyereket. Esetleg következő órán lehetne vele dolgozatot íratni abból a tananyagból, amin nem volt ott. Persze ez is vitatható, hogy mennyire igazságos. Kolléganőm járt úgy, hogy kiküldött egy viselkedészavaros diákot az óráról hosszas vita után. A diák meg annyira be volt csavarodva, hogy kiment, elkezdte ütni a betont, és eltört a keze. Aztán persze a tanár volt a hibás, hogy elméletileg az ő felügyelete alatt hogyan történhetett ilyen baleset. Onnantól kezdve nálunk az igazgató megtiltotta a kiküldést, végső esetben az igazgatói irodába küldtük a gyereket.
2. Az egész osztály büntetésével soha nem értettem egyet. A katonaságnál alkalmazzák, és hát a miénk poroszos oktatás. Ennek az volna a lényege, hogy utána az egész osztály fegyelmezze meg azt, aki miatt történt, és ezzel a tanár átadta a fegyelmezés feladatát a gyerekeknek. Hát, a katonaságnál biztos működik, tizenéves gyerekeknél nem nagyon. Én nem alkalmaztam.
3. Sajnos egy-két diák bizony megbélyegzi az egész osztályt. Én hiába tartottam szülői értekezletet, ahol elmondtam volna, hogy mi a baj az "osztállyal" kizárólag az eminens diákok szülei jelentek meg. A rosszaké nem. Nem véletlenül. Én ezért nem is szidtam az osztályt ezeknek a szülőknek. Semmi értelme nem lett volna.
4. Az utoljára szólok rád kifejezést én nem is nagyon használtam. De az ellenőrzőbe való beírás szintén a felelősség hárítása. Kedves szülő, a gyermeke rosszalkodik az órámon, és én nem tudom megoldani, oldja meg Ön. Ezt jelenti, ezért én nem szoktam beírni az ellenőrzőbe soha.
Megoldás: Hát én elhagytam a pályát. Maradnak az alulmotivált, gyenge, tudatlan tanárok, akiknek nincs más lehetősége. Szomorú, hogy én is látom, hogy kik fogják majd az én gyerekeimet is tanítani. Globális változás kéne, nem csak a jogszabályokban, de az emberek nézőpontjában is. Magyarországon minden ember lenézi a pedagógusokat, ezt hallják otthon a gyerekek, hogyan is tisztelnék őket? Régen egész más volt, a tanárt mindenki elismerte.
Alapjáraton jók a meglátásaid, de van pár, amibe belekötnék.
1, A tanár azért küldi ki, h tudjon tanítani. Ha azt mondja, h bent tartalak szünetben, menne a reklamálás, h ezt nem szabad, meg megsérti a jogait, meg miegymás. A tanárnak az a fontos, h ha azt az egy gyereket kiküldi, akkor utána tud tanítani rendesen, ha meg bent akarná tartani, vagy nem lenne semmi hatása, ugyan úgy beszélne tovább, vagy elkezdene veszekedni a tanárral. Ráadásul a tanárnak is ugyan úgy jár a szünet, neki is oda kell érnie egyik teremből a másikba, és nem mondhatja azt, h jó akkor ti oldjátok meg a 4-es feladatot, addig én megkávézok, vagy megeszek egy szendvicset.
2, Kollektív büntetés. Az a lényege, h a tanárok azt hiszik, h ha az egész osztályt megszívatják pár hül.e gyerek miatt, akkor a többi majd szünetben jól elgyepálja azt a párat, és legközelebb már nem lesznek rosszak. Ez a seregben, felnőtt emberek között úgy-ahogy működik, de gyerekek között, ahol legtöbbször a "menők" a rosszak, ott aztán lehet csodát várni.
3, Hát igen, elég zavaró, de ha meg megmondaná, h a Kovács Pisti egy neveletlen hül.e gyerek, akkor meg ő lenne a szemét tanár, mert személyeskedik, meg biztos pofára osztályoz, stb.
4, Én úgy vettem észre, h a tanárok azért csinálják ezt, mert nem szeretnek intőt osztogatni, és ebből kiderül mindenki számára, h nem tud fegyelmezni. Persze a normálisabbja. Van olyan, akinek az a sikerélmény, ha minél több intőt osztogathat. Tapasztalat.
Köszi a választ! Akkor már én is okosabb lettem , akkor enm azért küldi ki a tanár a diákot mert rossz hanem mert zavarja az órát.
Értem köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!