A lányom 14 évesen el szeretné veszíteni a szüzessègét. Ti mit gondoltok?
A lányom 14 éves,májusban tölti a 15öt,nyolcadik osztályos. Van egy barátja aki az évfolyamtársa és október óta járnak.
A fiúval iskolán kívül hétvégente találkoznak és vagy itt nálunk,vagy a fiú szüleinél vannak vagy pedig elmennek sétálni,moziba stb.
Egymásnál alvásról még szó sem volt és nem is mentünk volna bele (ugyanekkor tudom hogy nem csak éjszaka lehet szexelni.)
A lányom a minap leült velem beszélgetni ahol elmondta nekem hogy szeretnének lefeküdni egymással.
Sokkot kaptam de valahol nagyra is értékelem hogy ezt őszintén elmondta nekem.
Lehet maradi vagyok de én ezt még annyira korainak tartom 14évesen hogy arra nincsenek szavak ráadásul 3-4hónapos járás után.
Az mondtam Neki hogy ha rám hallgat akkor várjanak mèg vele,nagyon korai lenne még ez szerintem két 14évesnek.
Ti mit gondoltok erről?
Nagyon ritkának tartom, hogy egy kamasz a szüleihez forduljon ilyesmivel, úgyhogy tényleg szuper, hogy ekkor a bizalom a lányod részéről. Mi nem ismerjük őt, így nem tudjuk, mennyire érett személyiség a korához képest, szimplán csak a kora alapján nyilván elég fiatal, de én is azon a véleményen vagyok, hogy azért nem tragédia, ha elveszti mostanában. A fiú milyen, udvarias, kedves, figyelmes a lányoddal? Mert ha igen, akkor sokkal valószínűbb, hogy intim szituációban is ilyen (lesz).
A fogamzásgátló tablettás tanácsokat nem igazán értem, mármint, akik arra hivatkoznak, hogy egy tapasztalatlan fiú nem biztos, hogy tudja az óvszert megfelelően használni… (Amúgy nem egy atomfizika, lehet előtte gyakorolni is, segíthet a lány is, ha neki jobban megy. Ha szóba kerül még a téma, annyit kell hangsúlyozni, hogy nincs csak pár mp-re bedugom előtte stb.) Miért, egy 14 éves lány tutira rendesen, előírásnak megfelelően szedné a tablettát, vagy mondjuk biztosan helyesen járna-e el súlyos hasmenés, hányás, antibiotikum szedése esetén? Még sok felnőtt se képes rá, látjuk a GYK-n is. A pesszáriumos javaslatot meg nem is minősítem.
Kérdező, én ugyanazt gondolom, mint te.
Túl korai.
Nem engedném.
Azzal együtt is, hogy tudom, ha nagyon akarják, megtalálják rá az alkalmat.
Ettől függetlenül megkérdezném, hogy a védekezést hogyan gondolták volna megoldani. Ha nem is beszéltek erről (magyarul: vagy nem érdekli őket, vagy a fiú automatikusan 100%-ig a lány feladatának tartja), akkor elmondanám, hogy ez önmagában bizonyítéka annak, hogy még éretlenek a szexre.
Rákérdeznék arra, hogy nem a fiú erőlteti-e, ő meg csak azért menne bele, nehogy elhagyja. Ha igen, akkor tanácsolnám, hogy vágja ki a fiút, majd akad helyette különb.
Most értél el ahhoz a választóvízhez, hogy a lányod barátnőként őszinte lesz veled, vagy mint a vaskalapos szülőket: át fog vágni.
Gratulálok, és nagy öröm lehet, hogy most ilyen őszinte a kapcsolatotok!
Légy partnere, légy segítője, légy a támasza!
A szüzesség nagyon túl van fetisizálva...
Ugyanakkor kivel veszítse el, ha nem a szerelmével? Majd 20 éves korában könyörögjön, hogy vegye már el valaki???
Korai? Ha azt veszem, hogy én 13 évesen vesztettem el, akkor nem korai 15 évesen. Nekem semmilyen lelki traumát nem okozott, én is szerelemből adtam oda magam, és igen boldognak mondhatom a szexuális életemet azóta is.
Nekem is van 2 lányom: a nagyobbik már nem szűz, ő 14 éves. Azt vettem észre, hogy amióta elvesztette (nem régen történt) azóta a viselkedése, gondolkodása, felelőssége sokkal felnőttesebb, komolyabb, érettebb.
Eszem ágában nem lenne egy 14 éves kislánynak fogamzásgátlót ajánlani. Hogyne.
Ott a gumi, mint védekezési módszer, nem mellesleg a nemi betegségek ellen is véd.
Lehet lepontozni. A fogamzásgátló csak arra jó, hogy szétbssza a szervezetét, amire egy felnőtt nőnek sincs szüksége, nem még egy gyereknek.
36 - Teheted a füled mögé az erkölcseidet, ha a gyereked szerelmes lesz, és a saját érzelmeit akarja - és fogja - megélni! Max. azt hiszed hogy szűz, de már nem az...
Ma Magyarországon nem az erkölcs az irányadó gondolat.
Hidd el, aki lepontoz, annak nincs kinn a 4 kereke…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!