Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom 14 évesen el szeretné...

A lányom 14 évesen el szeretné veszíteni a szüzessègét. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

A lányom 14 éves,májusban tölti a 15öt,nyolcadik osztályos. Van egy barátja aki az évfolyamtársa és október óta járnak.

A fiúval iskolán kívül hétvégente találkoznak és vagy itt nálunk,vagy a fiú szüleinél vannak vagy pedig elmennek sétálni,moziba stb.

Egymásnál alvásról még szó sem volt és nem is mentünk volna bele (ugyanekkor tudom hogy nem csak éjszaka lehet szexelni.)

A lányom a minap leült velem beszélgetni ahol elmondta nekem hogy szeretnének lefeküdni egymással.

Sokkot kaptam de valahol nagyra is értékelem hogy ezt őszintén elmondta nekem.

Lehet maradi vagyok de én ezt még annyira korainak tartom 14évesen hogy arra nincsenek szavak ráadásul 3-4hónapos járás után.

Az mondtam Neki hogy ha rám hallgat akkor várjanak mèg vele,nagyon korai lenne még ez szerintem két 14évesnek.

Ti mit gondoltok erről?

jan. 19. 15:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
100%
Megtiltani nem igazán tudod! Ha akarják, úgyis megteszik. Megtalálják a módját. De mindenképpen beszélj vele a védekezésről!
jan. 19. 17:48
 22/67 anonim ***** válasza:
1%

Én, ha visszamehetnénk az időben, biztosan eladnám a szüzességem a mai fejemmel:)

Azt kérném tőle, hogy várja meg az általános végét, mert a szerelem az egy dolog, de hogy mennyire lehet számítani a fiúra hosszabb távon, az egy másik, és utólag bánni fogja, és másként fog tekinteni pár hónapos kapcsolatra. Ez az első párkapcsolata, persze, hogy odáig van meg vissza. Olvasson sok romantikus regényt, én a Párválasztót javaslom, továbbá elvinném dokihoz megkérdezni mindenféle fogamzásgátlóról és ha nem is hormontartalmú holmit, legalább egy pesszáriumot kérnék neki.

A védekezéshez mindkét fél kell, ami azt jelenti, hogy mindkettő védi a saját testét, nem egyik a másik helyett védekezik. Ha nem akar hormont szedni(ami segíthet az esetleges menstruációs és bőrproblémákon), akkor pesszárium.

jan. 19. 17:59
 23/67 harebell ***** válasza:
77%
Lehet mondani, hogy "korai", de nincs értelme. Szerintem is túl van misztifikálva amúgy az egész, a szüzesség elvesztésével nem "veszít el" az ember semmit, csak akkor, ha rossz élmény. Ha olyan fiúval van, akiben megbízik, simán jobb élmény lehet számára 14-15 évesen, mint másoknak évekkel később. Én annyit tanácsolnék neki, hogy mindig csak olyat tegyen, csak addig menjen el, ami még számára is komfortos. Jó esetben sok petting előzné meg az első szexet, egymás és saját testének megismerése, felfedezése, de úgyis a saját tempójukban fognak haladni. A legfontosabb szerintem, hogy tudja, hogy bármelyik pillanatban bármire mondhat nemet.
jan. 19. 18:13
 24/67 anonim válasza:
93%

Ez valóban elég korai, alapvetően még gyerekekről beszélünk. DE!

A leírásod alapján nagyon jó lehet a kapcsolatotok és az egész otthoni légkör, ha pont erről a témáról tud nyíltan, gátlások nélkül beszélni. Az hogy 14 évesen már barátja van, arra hagy következtetni, hogy a lányod egy korán érő, egészséges énképpel rendelkező egyén lehet, hiszen ilyen fiatalon már ki tudott alakítani egy párkapcsolatot. Ez nem mindenkinek megy ám, sőt rengetegen még a 20-as éveikben is ezzel a kihívással küzdenek, hogy nem tudnak ismerkedni, pedig már nagyon vágynának egy kapcsolatra. Ezen tényezők miatt ezt pozitívan is fel lehet fogni, hiszen ő ezt a kihívást tulajdonképpen már most megugrotta. Ez neki sikerélményt adhat. Ha komolyan gondolják és ezt te is látod rajta, akkor lehet hagynod kéne, hagy élje meg az érzéseit, vágyait, semmiképp se fojtsa el magában azokat.

Igazából ha te nem helyesled ezt, és ők mégis akarják, akkor valószínű valahogy megfogják oldani, maximum ti erről nem fogtok tudni.

jan. 19. 19:48
 25/67 anonim ***** válasza:
93%
Majdnem szóról-szóra egyetértek a 10-essel. Annyit tennék még hozzá, hogy én arról is beszélgetnék vele, hogy a szex, az nagoyn sok minden lehet a konkrét behatoláson kívül, sokféle módon, kézzel-szájjal lehet egymásnak örömet okozni, és javasolnám, hogy adjanak időt egymásnak-maguknak, hogy megismerjék egymás testét (persze lehet, hogy ezen már túl vannak), nem kell durrbele rögtön. Én is az óvszert javasolnám, ilyen fiatalon nem íratnék fogamzásgátlót, viszont legyen biztos az óvszerhasználat és legyen tisztában az esetleges veszélyekkel ("csak kicsit dugom be a végét" és társai, ami után aztán itt pánikolnak).
jan. 19. 21:32
 26/67 anonim válasza:
92%
Először is nyugodtan reagálj és ne zárkózz el teljesen, hallgasd meg ha egyszer beszél róla. Beszéljetek a védekezésről, hogy tényleg készen áll-e rá, hogy biztos ezt szeretné-e. De semmi esetre se állj neki hevesen tiltakozni vagy hasonló mert utána könnyen lehet hogy nem hozzád fog fordulni ezzel a témával.
jan. 19. 21:32
 27/67 anonim ***** válasza:
22%

Kicsit korai, de ha megvan a lehetôsége, szerintem jól teszi. Én 27 évesen vesztettem el (végre), mert visszahúzódó lányként nem volt párkapcsolatom, aztán meg huszonöt felett stresszelhettem még ezen is, hogy még szûz vagyok.

Én iratnék fogamzásgátlót neki, mert szuper az óvszer, de én sose bíznám egyedül a férfire a védekezést. Pláne nem egy tini fiúra. Itt mindenki szidja a fogamzásgátlót, de nekem sose volt gondom vele, inkább egy áldás a normál menstruációhoz képest.

jan. 20. 01:47
 28/67 gabor49 ***** válasza:
10%
ha betoltotte a 14 et azzal dug akivel akar a magánügye és ez a normális
jan. 20. 04:47
 29/67 Oldfire ***** válasza:
15%
Kettő hatalmas pofon. Vissza zavarni tanulni.
jan. 20. 05:07
 30/67 anonim válasza:
78%
Aki a pofont meg a gyerekbántalmazást pártolja az vajon sosem volt kamasz? Nektek ért volna ennyi idősen bármit is egy-két pofon a szülőitektől? Nekem nem ért volna semmit. Ugyanúgy megtettem lefeküdtem volna az első szerelmemmel csak éppen titokban. Nem értem, miért kéne valakit azért felpofozni, mert szerelmes. Ez ellen nem lehet mit tenni. Mindenki más. Van aki későn veszíti el és van aki viszonylag hamar. Ez teljesen normális. A szülő csak a felvilágosításban és a megfelelő védekezésben tud ott lenni és segíteni a gyerekének. Nincs ezzel semmi probléma.
jan. 20. 06:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!