A lányom 14 évesen el szeretné veszíteni a szüzessègét. Ti mit gondoltok?
A lányom 14 éves,májusban tölti a 15öt,nyolcadik osztályos. Van egy barátja aki az évfolyamtársa és október óta járnak.
A fiúval iskolán kívül hétvégente találkoznak és vagy itt nálunk,vagy a fiú szüleinél vannak vagy pedig elmennek sétálni,moziba stb.
Egymásnál alvásról még szó sem volt és nem is mentünk volna bele (ugyanekkor tudom hogy nem csak éjszaka lehet szexelni.)
A lányom a minap leült velem beszélgetni ahol elmondta nekem hogy szeretnének lefeküdni egymással.
Sokkot kaptam de valahol nagyra is értékelem hogy ezt őszintén elmondta nekem.
Lehet maradi vagyok de én ezt még annyira korainak tartom 14évesen hogy arra nincsenek szavak ráadásul 3-4hónapos járás után.
Az mondtam Neki hogy ha rám hallgat akkor várjanak mèg vele,nagyon korai lenne még ez szerintem két 14évesnek.
Ti mit gondoltok erről?
Én, ha visszamehetnénk az időben, biztosan eladnám a szüzességem a mai fejemmel:)
Azt kérném tőle, hogy várja meg az általános végét, mert a szerelem az egy dolog, de hogy mennyire lehet számítani a fiúra hosszabb távon, az egy másik, és utólag bánni fogja, és másként fog tekinteni pár hónapos kapcsolatra. Ez az első párkapcsolata, persze, hogy odáig van meg vissza. Olvasson sok romantikus regényt, én a Párválasztót javaslom, továbbá elvinném dokihoz megkérdezni mindenféle fogamzásgátlóról és ha nem is hormontartalmú holmit, legalább egy pesszáriumot kérnék neki.
A védekezéshez mindkét fél kell, ami azt jelenti, hogy mindkettő védi a saját testét, nem egyik a másik helyett védekezik. Ha nem akar hormont szedni(ami segíthet az esetleges menstruációs és bőrproblémákon), akkor pesszárium.
Ez valóban elég korai, alapvetően még gyerekekről beszélünk. DE!
A leírásod alapján nagyon jó lehet a kapcsolatotok és az egész otthoni légkör, ha pont erről a témáról tud nyíltan, gátlások nélkül beszélni. Az hogy 14 évesen már barátja van, arra hagy következtetni, hogy a lányod egy korán érő, egészséges énképpel rendelkező egyén lehet, hiszen ilyen fiatalon már ki tudott alakítani egy párkapcsolatot. Ez nem mindenkinek megy ám, sőt rengetegen még a 20-as éveikben is ezzel a kihívással küzdenek, hogy nem tudnak ismerkedni, pedig már nagyon vágynának egy kapcsolatra. Ezen tényezők miatt ezt pozitívan is fel lehet fogni, hiszen ő ezt a kihívást tulajdonképpen már most megugrotta. Ez neki sikerélményt adhat. Ha komolyan gondolják és ezt te is látod rajta, akkor lehet hagynod kéne, hagy élje meg az érzéseit, vágyait, semmiképp se fojtsa el magában azokat.
Igazából ha te nem helyesled ezt, és ők mégis akarják, akkor valószínű valahogy megfogják oldani, maximum ti erről nem fogtok tudni.
Kicsit korai, de ha megvan a lehetôsége, szerintem jól teszi. Én 27 évesen vesztettem el (végre), mert visszahúzódó lányként nem volt párkapcsolatom, aztán meg huszonöt felett stresszelhettem még ezen is, hogy még szûz vagyok.
Én iratnék fogamzásgátlót neki, mert szuper az óvszer, de én sose bíznám egyedül a férfire a védekezést. Pláne nem egy tini fiúra. Itt mindenki szidja a fogamzásgátlót, de nekem sose volt gondom vele, inkább egy áldás a normál menstruációhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!