15 éves kamasz fiam nagyon zárkózott, mit tehetnék?
Ha 15 évesen egy fodrászt vagy egy bevásárlást sem tudna egyedül elintézni, az már a fogyatékosság gyanúját vetné fel - azért ez nem egy nagy valami.
Egyszerűen csak introvertált. Hagyjátok békén, ne szóljatok bele az életébe, ő ilyen.
Én is az vagyok, tökéletesen megfelel a kis világomban, de ez nem jelenti azt, hogy antiszoc., vagy aszoc vagyok, mert amikor kedvem van, akkor kimozdulok akár egyedül hétvégente pl túra, akár egy-egy közeli barátommal.
Persze, mi, introvertáltak megkapjuk, hogy baj van velünk, stb., mintha kötelező lenne mindenkinek nagypfájúnak és 100% szociálisnak lenni. Hát, nem.
A kérdező írja, hogy nem találkozik senkivel IRL, max néhanapján csetelget a régi haverjai közül 1-2-vel a neten. Ez kicsit több, mint introvertráltság, ez szociális izoláció, ami nem normális, különösen nem 15 évesen.
Azt kifelejtettem, hogy ami az érdeklődésébe vág, olyan programra szívesen megy, de ez nagyon elüt a korosztályától (komolyzene). Ezekre mi kísérjük az apjával, szerintem erre nem is találna havert, akivel elmehetne.
Nyáron szereti a kisebb kirándulasokat velünk, bár nehezen lehet rávenni, hogy megmozduljon. Érdekes egyébként, hogy osztálykirándulásokra szívesen megy, gólyatáborban is volt. Szóval nem teljesen izolálódott, de azért hiányolom mellőle a hétköznapi barátokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!