Szülőként, nem félsz a gyereked "párjától"?
TUDOM! A te gyereked nem olyan, meg jó emberismerő ő is, te is, párod is, de az ördög nem alszik!
- Nem félsz, amikor első alkalommal "alszik ott", egy idegen, pláne jó erőben lévő fiú?
- Fizikailag, meg tudnád védeni magad, egy 180 centis, 90 kilós, sportos sráctól?
- Van fegyvered, önvédelmi cuccod?
De tényleg, meg tudnád védeni magad, vagy a gyerekedet???
Ha minden emberből azt nézném ki egy hír alapján, hogy potenciális gyilkos, még boltba sem járnék, utcára sem lépnék.
Akkor már miért nem a lányomat (ha van) félteném minden férfitól? A legtöbb nőt a volt vagy jelenlegi partnere gyilkolja meg. Nem a veje/vőjelöltje.
A te általánosításod és paranoiád engem ismeretlenül is jobban elborzaszt, mint egy mai hópihe.
Szerintem nyugodtan nézzünk meg statisztikát, melyik generáció erőszakosabb. Látatlanban is előbb nézem ki az "én még voltam katona" meg hasonló élményeken nevelkedett, a munka világában szolgalelkű emiatt végtelenül frusztrált, és az indulatait a családján leverő öregebb generációból.
Egy mai fiatal előbb elmegy pszichológushoz is, nem zárkózik el a traumái feldolgozásától. Nyilván nem mindenkire igaz.
Igen, ez normális családban így működik. Ha a lányom rendes nevelést, törődést, szeretetet kapott, az apja sem verte, nagy eséllyel helyén van az önértékelése is, és nem köt ki ilyen emberek mellett, aki éjjel meggyilkolja az anyját.
De amikor diplomás, érett, felnőtt nők is "beválasztanak", majd sok és és 2 gyerek után jönnek rá, hogy a férjük egy állat, akkor a gyereked honnan tudná, hogy milyen a pasija/csaja?
De ne csak erőszakra gondolj! Pl. lopás, vagy tipp adás a betörő haverjainak, vagy depis csaj felvágja az ereit a fürdődben,...
Attól, hogy valaki diplomás, még nőhetett fel olyan családban, ahol az erőszakos férfimintát látta, és ezt keresi párkapcsolatban.
Ezért nem mindegy, milyen a családi háttér. Nagyapámnak 8 elemije volt, mégsem bántotta sem lelkileg, sem fizikailag nagyanyámat.
19.
ÁLLJ!
Én csupán a Gyakoris átlag válaszokra reflektálok!
Itt olvasom folyton, hogy a diplomás férfi nem erőszakos, nem lép félre, tiszteli a nőket, jól keres, művelt, szórakoztató, megbízható,...
Aki nem diplomás, az buta, lusta, erőszakos, fenyegető, csóró, piás,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!