Influenszerség, mint munka? Szülőként hogy fogadnátok a gyereketeknek ezt az ötletét?
Tudom, "influenzások", nem dolgoznak semmit stb.
17 éves vagyok, jövőre érettségizem.
Volt már megkereséseim a instaprofilom miatt, de egyik együttműködéssel sem szerettem volna élni. Leginkább azért, mert bennem is az volt, mint sok más emberben, hogy aki influenszer, az kiárusítja magát, az életét, a mindennapjait és nekem ehhez nincs kedvem.
Viszont bármennyire is szeretem a szüleimet, lassan én is kezdenék önállósodni, nem tőlük pénzt kérni mindenért. Egyetem alatt is támogatni fognak, erről már beszéltünk, de jót tenne a lelkemnek, önbizalmamnak, ha lenne saját pénzem is, amit én keresek, nem annyi, hogy apa/anya átutalja nekem.
Nézegettem diákmunkákat, hát a felhozatal a szörnyűtől kezdve a borzalmasig volt... :D
Tudom, válság van, rengeteg helyen hiring freeze, a diákokat amúgy sem fizetik túl, de tényleg elkeserítő.
Innen jött az ötlet, hogy az egyetem mellett vállalhatnék együttműködéseket, nem ilyen Vasvári, Kulcsár szintet, hogy naponta új kedvencem van, hanem visszafogottan, de mégis üzleti célból működtetném a profilomat. Mint pl. @lilipataki, @vandakovacs_ , csak hogy itthoniakat mondjak. Beszélgettem pár influenszerrel (barátok által). Ők bíztattak, mondták, hogy lehet ezt okosan is csinálni, mondtak konkrét számadatokat is, konkrétan egyetlen poszt többet hoz nekik, mint nekem egyhavi diákmunka hozna.
Így arra gondoltam, hogy kicsit "felfuttatnám" a profilomat, aktívabb lennék más platformokon is, aztán egyetem mellett menne ez. Mert ettől még a továbbtanulásról nem mondok le, nem így szeretnék nyugdíjba menni, ez csak egy kis mellékes lenne, hogy érezzem, önállósodom. Egyelőre ügynökség nélkül gondoltam, de ha váltanék, tudnának abban is segíteni.
Szülőként így, ebben a formában mi lenne erről a véleményetek?
17 vagyok, szóval gondolom magamtól, egyedül nem is szerződhetnék senkivel, a szüleim tudta nélkül.
Szerintem csináld. Nagy veszteni valód nincs. Ha bejön, tök jó, ha nem, akkor még mindig tudsz mást csinálni.
Ezek a cégek kb bárkit megkeresnek nekem is heti szinten jön felkérés magyar és külföldi cégektől is...
Azt mondanám, míg tanul rendesen, utána dolgozik, mit veszthet?
17 éves vagyok, semmi különleges tehetségem nincs, nem vagyok énekesnő/színésznő/sportoló sem.
Én sem tudom, miért követtek be sokan a covid alatt, de igen, kb. annyiból áll a feedem, hogy a mindennapjaimból 1-1 részletet megörökítek.
Attól függ, de általánosságban nem örülnék. Ha nem teszel le igazi értéket, pl: zene, képzőművészet... hasonló alkotóművészet, ahol nem TE, hanem az általad létrehozott mű a termék, akkor nem repesnék az örömtől.
Ha ugyanis TE vagy a termék az instán, tiktokon..stb, az nagyon veszélyes. Kiárulod magad, a magánéleted, privátszférád, kiteszed magad támadásoknak és vele a családod is.
Nem beszélve arról, hogy ha nem szakmába vág, akkor munkakeresésnél is hátrány.
Rövid távon nem rossz ötlet.Hosszú távon nagy szívás lesz mindenképpen.Mindenképpen azzal fognak azonosítani, egy átlagos valós helyen, vagy egy munkahelyen sem fognak komolyan venni,Egy "infuancer" leszel mindig.
És a diákmunkát nem azért "kell"(ene) csinálnod,mert abból leszel milliomos, hanem, hogy megtanuld értékelni a munkát(mindet).Mert bizony az nem megy.Mert a mekiben güriző, 17 éves ,hamburgert sütő lány munkája is pont olyan fontos/értékes,meg a plázában dolgozó nyugdíjas wécésnénié is.Csak őnekik csak ennyi jutott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!