Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sokat várok, jogosan haragszom?

Sokat várok, jogosan haragszom?

Figyelt kérdés

Elviszem könyvet venni, imád olvasni. Nem extra dolog, van vagy 200 saját könyve.. Kinézem, hol van az a könyv, amiből van film is, amit már 3x látott és imádott és egyszer nem volt nálam kedvezményes kártya és nem engedtem megvenni, mert 5000. Megyünk, megállok a polcnál, hogy könnyebben észre tudja venni és azt választani, miután magától "megtalálhatja". Hazafelé nálam van kb 10 kilónyi cucc, aminek a fele az övé, hogy ő tudjon olvasni séta és utazás közben, fogom a dolgait is. Egy hely van a buszon, megyünk, elémvág, leül olvasni. Megkapaszkodok az ülésénél félkézzel fogva a kabátját, dolgait és belenézek a könyvbe, amit olvas, mire behajtja a fedelét, hogy ne lássam. Majd kérem, hogyha már ül nyissa ki és ne direkt takargassa. Nem nyitja és közli, hogy nem akarja, hogy olvassam a könyvét én is és egyébként is azt szoktam mondani neki, hogy ő ne olvasson bele máséba(idegenekébe a buszon) úgyhogy ezért szerinte fair, ha én sem nézhetem az övét. A filmet együtt láttuk, én mutattam a saját netflixemen, sima 12es karikás. A felháborodástól meg a figyelemtől(néztek minket) csak annyit tudtam mondani, hogy én biztosan nem utazok vele és odébbmentem.

Nem szólok hozzá két órája és ő is kerül, olvas, elvan. Tökre nem fogja fel, hogy milyen rohadt bunkó kis szörnyeteg.. Legszívesebben lekevertem volna két nagy pofont. Vagy csak én fújom fel? Kinézem, elviszem, megveszem, cipelem a cuccait, ő magától értetődően leül az egyetlen székre, és amíg kapaszkodok a holmijával, hogy nyugodtan tudjon olvasni, lefelé sem nézhetek közben, mert akkor látom az oldalt, amit olvas és azt nem akarja..

Felfújom? A magyarázáson túlvagyunk, meg egy kamu "sajnálomon" is.

nov. 2. 13:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is ne légy mártír. Te voltál aki vitted a cuccot,aki átengedte neki a helyet és nem kérted meg arra hogy adja át a helyét vagy cipeljen ő is vagyis nem nyitottad ki a szád. Engem is zavarna ha belenéznél a könyvembe ,irritáló és neked is semmi értelme egy mondatot elolvasni...
nov. 2. 16:49
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt: nem gondolatolvasó, ha nem szólsz rá akkor benne van, hogy nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy mit kéne. Másrészt: te vagy az anya, a felnőtt. Szépen rászólsz, hogy séta közben nem olvasunk (ugyan olyan balesetveszélyes, mint mobilozni), tegye bele az egyik táskába/szatyorban és majd otthon elolvassa. Máris van szabad keze a kabáthoz és egy könnyebb csomaghoz 🤷🏼‍♀️. Ezt nem magától fogja tudni, hanem onnan, hogy ez van tőle kérve (és elvárva), hogy segítsen vinni és séta közben ne olvasson, hanem az utat figyelje.

Amiben igaza van a gyereknek, az a könyvbe beleolvasás. Zavaró tud lenni, ha valaki beleolvas meg nézni. Amúgy is full felesleges, mert pár mondtatot minek elolvani. Felnőtteket is tud zavarni, ha valamit olvas/csinál és a másik meg azt nézi

nov. 2. 17:00
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyerek! Ez már vagy a századik "kérdésed", vagyis inkább panaszod róla. Én csak azon csodálkozom, hogy már 11éves és még nem költözött el.
nov. 2. 17:24
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

"Fiam/Lányom, legyél szíves ha már leültél, fogd a cuccokat, ne nekem kelljen kapaszkodás közben is ezeket vinni"

"Gyermek, nézd, itt a könyved, amit a múltkor szerettél volna, megvesszük most?"

"Kölyök, légy szíves ne foglald be az egyetlen helyet"

"Hé, te, mi lenne, ha most segítenél hazacipekedni, és akkor otthon hagylak békében olvasni?"

Vagy bármi ezekhez hasonló megszólalás egyenként vagy mindegyike nagyban segített volna megelőzni vagy kezelni a fent leírt helyzetet. 11 éves, nem gondolatolvasó, és életkorából adódóan amúgy is saját maga körül forog a kis világa, nem elvárható, hogy magától tudja, mi a megfelelő viselkedés adott helyzetekben. A te feladatod erre megtanítani, de azt nem utólag lehet, ahogy utólag is hiába magyarázod a 2 évesnek, hogy nem szabad a bölcsiben megharapni a másik gyereket meg elvenni a homokozólapátját, hanem ott helyben, amikor jelen vagy, hegyibeszéd helyett rövid, lényegretörő utasításokkal/kérésekkel terelgeted a megfelelő irányba.

Te fújod fel és ostoba vagy, hogy ezt nem látod be.

nov. 2. 19:00
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt hittem, azzal lesz a gond hogy leült helyetted, vagy hogy nem vitte a saját cuccát. A könyve olvasás határeset, talán azon sem kellett volna megsértődnie, de ez az egyedüli pont, ami igazából érthető, tényleg nem olvasunk bele más könyvébe.
nov. 2. 19:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Aha, a "ledirigálni" elárult. Továbbra is nálad van a probléma, igen, te fújod fel / te nem tudod kezelni. Szívesen leírjuk 6 oldalon keresztül ennél a kérdésednél is.
nov. 2. 21:10
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, sokszor, sokan leírtuk már, hogy keress fel egy szakembert, mert nagy baj van nálad a toronyban. A lányod ez hamar, de legkésőbb 18 évesen megunja és úgy rád vágja az ajtót, hogy leshetsz.
nov. 2. 21:23
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
A helyzet alapvetően a te hibád!miért nem szótlál neki,ha már nem vette magát észre.Itt te cseszted el,picit el van kényeztetve a gyerek.....te meg mint a cselédje.2-3év és még te fogsz neki tüzet adni mikor rá akar gyújtani,merthogy sok beleszólásod nem lesz a dolgaiba az már most körvonalazódik.hmmmm vagy összeszeded magad.
nov. 2. 21:28
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
A viselkedésed legalább olyan gyerekes, mint az övé, de ő tini, te meg felnőtt vagy, elméletileg. De emlékszem már pár másik kérdésedre, gyerekes, sértődékeny, mártír, passzív-aggresszív vagy. Ebben a szituban is úgy ki vagy akadva, mintha a gyereked ordítva köpködött volna a buszon téged, mert beleolvastál a könyvbe. Nem kell kiszolgálnod, megszakadnod, cipelni a cuccait, de ha mégis, akkor meg ne sértődj meg halálosan, ha szemtelen veled kicsit, elég finoman helyretenni, pl. az ölébe rakni a cuccait, hogy akkor hozza csak őket, ha ilyen önérzetes, de te halálosan megsértődsz, elvonulsz, nem szólsz hozzá és erről kérdést írsz ki ide. Lesznek itt még bajok, ha elkezd úgy komolyan kamaszodni.
nov. 2. 23:41
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem kérted, hogy vigye a cuccainak egy részét legalább? Ha megveszel neki valamit, miért nem várod el, hogy megköszönje? Ha leül előtted az egyetlen helyre, akkor miért nem mondod el neki mi ezzel a probléma? Vagy miért nem adod minimum a kezébe a cuccokat, hogyha már úgyis ül, fogja ő. Ha már bunkózik, miért nem teremted le, hogy legközelebb lesheti mikor kedveskedsz neki.

11 évesen lehet kiskamasz, de te meg úgy viselkedsz, mintha nem az lenne. Némán tűrsz és elvársz, miközben nem adsz értékrendet, nem szabsz határokat. Pedig most kéne, mert már most a fejedre nő és ez csak rosszabb lesz ahogy "nagy kamasz" válik belőle.

nov. 3. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!