Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sokat várok, jogosan haragszom?

Sokat várok, jogosan haragszom?

Figyelt kérdés

Elviszem könyvet venni, imád olvasni. Nem extra dolog, van vagy 200 saját könyve.. Kinézem, hol van az a könyv, amiből van film is, amit már 3x látott és imádott és egyszer nem volt nálam kedvezményes kártya és nem engedtem megvenni, mert 5000. Megyünk, megállok a polcnál, hogy könnyebben észre tudja venni és azt választani, miután magától "megtalálhatja". Hazafelé nálam van kb 10 kilónyi cucc, aminek a fele az övé, hogy ő tudjon olvasni séta és utazás közben, fogom a dolgait is. Egy hely van a buszon, megyünk, elémvág, leül olvasni. Megkapaszkodok az ülésénél félkézzel fogva a kabátját, dolgait és belenézek a könyvbe, amit olvas, mire behajtja a fedelét, hogy ne lássam. Majd kérem, hogyha már ül nyissa ki és ne direkt takargassa. Nem nyitja és közli, hogy nem akarja, hogy olvassam a könyvét én is és egyébként is azt szoktam mondani neki, hogy ő ne olvasson bele máséba(idegenekébe a buszon) úgyhogy ezért szerinte fair, ha én sem nézhetem az övét. A filmet együtt láttuk, én mutattam a saját netflixemen, sima 12es karikás. A felháborodástól meg a figyelemtől(néztek minket) csak annyit tudtam mondani, hogy én biztosan nem utazok vele és odébbmentem.

Nem szólok hozzá két órája és ő is kerül, olvas, elvan. Tökre nem fogja fel, hogy milyen rohadt bunkó kis szörnyeteg.. Legszívesebben lekevertem volna két nagy pofont. Vagy csak én fújom fel? Kinézem, elviszem, megveszem, cipelem a cuccait, ő magától értetődően leül az egyetlen székre, és amíg kapaszkodok a holmijával, hogy nyugodtan tudjon olvasni, lefelé sem nézhetek közben, mert akkor látom az oldalt, amit olvas és azt nem akarja..

Felfújom? A magyarázáson túlvagyunk, meg egy kamu "sajnálomon" is.

tegnapelőtt 13:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%
Azt várod, hogy olvasson a gondolataidban. Szerintem arra várhatsz az idők végezetéig is.
tegnapelőtt 14:02
 2/24 A kérdező kommentje:
Utána megmondtam, hogy mi történt és mit gondolok, de csak lerázott, látszott, hogy nem érzi jogosnak a saját gondolataimat. Amúgy én megkértem, hogy nyissa ki a könyvet, mikor láttam, hogy takargatja. Szóval nem gondolatolvasást várok.. Elutasította és ugye már eleve direkt takargatta. Meg nemtudom el lehet e várni egy 11 évestől, hogy észrevegye magát, hogy mi van körülötte és mennyire a boldogsága és kényelme fontos és ennek minimálisan egy aprócska százalékát viszonozza már úgy, hogy neki nehezére sem esne nyitva tartani a könyvet, hisz eleve olvassa.
tegnapelőtt 14:07
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Hát az eredeti kérdés alapján idősebbnek hittem. Hát így még inkább azt hiszem, hogy te őt nem gyerekként kezeled. Megkérdezhetnéd, hogy ő mit gondol erről az egészről. Ha még erre hajlandó válaszolni, akkor örülj neki és ne vitatkozz vele. Ha már nem, akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
tegnapelőtt 14:13
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyedülálló anya vagy?
tegnapelőtt 14:17
 5/24 anonim ***** válasza:
94%
Ó simán felállítom és leülök plusz ő cipeli a cuccait hisz otthon olvashatja. Szólj rá anyám is ilyen hogy magamtól miért nem csinálom ezt meg azt,szóljon és akkor csinálom...
tegnapelőtt 14:19
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell utkozben olvasni, segitsen a gyerek is 1-2 cuccot vinni, de amugy meg nem kell egyszerre annyit vasarolni amit nem birtok el, aztan meg magadban ezert is a gyereket vadolni, hogy de bezzeg neki vetted…

Gyerekes vagy es sertodekeny es jatszmazol egy 11 evessel. Gondolom mindent meg is engedsz neki, de kozben nem kommunikalsz vele tisztan, utolag mar halalosan mindegy.

Es ha akarsz valamit, valamire meg akarod kerni a gyereket, akkor nyisd ki a szad.

Ne martirkodj!

tegnapelőtt 14:24
 7/24 A kérdező kommentje:

Az ő kabátját is vittem, amit levett, mert melege volt, hogy tudjon olvasni, ő kért meg rámtestálva az xedik darabot a táskáján és neki is vett dolgokon kívül, tehát nem az van, hogy a nekivett dolgokat nem akarom cipelni. Két cipőt nekem is vettünk, meg ugye volt nekem is táskám. Egy szavam nem volt, örültem, hogy megvettem neki a cuccokat és olvasott. Ez rohadtul nem zavart, tényleg vittem az Astoriától vagy 15 percet, 80%ban én szoktam vinni a dolgait és engem nem zavar, mert máskor normális velem.

Az ő kedvéért fogtam, hogy örüljön, ő ült, én meg akkor sem szóltam, jó volt látni, hogy olvas és örül neki, nem mártírkodtam és sosem hoztam volna fel, mint ahogy a korábbiakat sem, ha nem kezd el undokoskodik mellé, hogy rá sem nézhetek a könyvére..mint valami szolgának. Arra jó vagyok, hogy vigyem a cuccát, hogy félrelökjön a helyért, de rá már nem nézhetek a könyvére, mert az sérti a nem is tudom mit, mivel nem lesz kevesebb tőle, ha már is ránéz a cuccára.. Azért van egy szint nálam is, amennyinél nem megyek lentebb és rászólok, hogy vegye már észre magát. Ameddig nem szemétkedik és él vissza a jóindulatommal, addig nem zavar semmi.

Kiskamasz, nem kisgyerek, önállóan közlekedik, menstruál, nem egy óvodás és nem hiszem, hogy mindent ki kellene harcolnom, mint egy idegennél, vagy egy egyoldalú kapcsolatban, vagy ledirigálni neki, mit tegyen, mint egy gondolkodni képtelen embernek, mikor már elég nagy hozzá, hogy felismerje a helyzetét. Ismerem a kortársait, rendesek és segítőkészek, odafigyelnek. Mikor mentünk be az osztályba és vittem valamit nekik ugrottak, hogy "vigyek valamit?" miközben az én gyerekemben fel sem merült ilyesmi. Ez nem a korából adódik, hanem a személyiségéből. Nem normális, hogy ilyen helyzetben nem nézhetek rá a könyvére, mert neki épp olyanja van, egyszerűen úgy érzem elkényeztettem, de másrészt miért ne kényeztetném, hisz a gyerekem, örülök, ha jó és könnyű neki, amíg normálisan viselkedik velem. Normális gyerek ezt nem engedi meg magának az anyjával szemben szerintem, pláne ilyen helyzetben nem..vagy nem tudom, a tiétek megcsinálná és hagynátok neki? Mondom nem kisgyerek, hanem kiskamasz és nem óriási elvárásom volt, csak néztem volna a könyvet, amit úgyis kinyit magának.

Szerintem ebben a korban már kétoldalúan kellene működnie a dolgoknak, azzal vagyunk rendesek, arra figyelünk oda, aki rendes velünk, kölcsönösség elve meg ilyesmi. Minden más kapcsolat kihasználáson alapul, amire a gyerekem amúgy is hajlamos, de kezdi kinőni..

Szerintem megsértődhetek, ha szemét velem a gyerekem, én is ember vagyok. Mondtam, megmondtam neki tisztán, miért, mire ő lerázott egy kamu "sajnálommal", de láttam a fején, hogy csak azt akarja, hogy befogjam. Totál tehetetlen vagyok, nem tudok hatni a gondolkodására.

Egyébként nem engedek meg mindent neki, sőt, pont rendben van.. és sokat beszélünk, meg segítek neki helyzetet magyarázni, mert sok konfliktusa van a barátaival és nem mindig veszi észre magát. Mondjuk a barátai sem mindig.

Meg mi ez a nyisd ki a szád? Elolvastad te, hogy mondtam neki, hogy nyissa ki normálisan? Erre mondta, hogy nem fogja, mert akkor én is olvasnám!

Jó lenne, ha olyan segítene akinek megy az értő olvasás.

tegnapelőtt 14:59
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Már megint te? Baxus, keress mar végre fel egy pszichológust
tegnapelőtt 15:11
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Tehát téged az zavar, hogy rádszólt, hogy ne olvass bele a könyvébe, de az olyan alap dolgok, mint elosztani a cuccokat, felkínálni anyának a helyét, mert ő az idősebb, fáradtabb, az nem. Nem a személyisége ilyen, te neveltem így. Írod is, hogy az osztálytársai nem ilyenek. Még nincs veszve minden, mert még kicsi, próbáld ránevelni, hogy ne csak magával törődjön. Lehet, hogy most nem zavart, hogy állsz a buszon, úgy hogyan füleden is csomag lógott, miközben ő terjeszkedett az ülésen és közben flegmázott veled, de öt év múlva garantáltan zavarni fog. Vegye ki a részét a házi munkából, vegye észre, ha segítség kell (és te ne utasítsd el, ha felajánlja), viszont pont az nem jogos, amiért itt puffogsz: rohadt zavaró, ha más beleolvas a könyvedbe, telefonodba. Más kérdés, hogy az anyját ne ugassa le, ha problémája van normális hangnemben kérje, de ezt is neked kell megtanítani.
tegnapelőtt 15:16
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Jujj tudom, ki vagy :)

Még mindig nem a gyerekkel van a baj.

tegnapelőtt 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!