Ha a gyereked középiskolájában a biológiatanár el akarná vinni az osztályt megnézni egy emberboncolást, de szülői beleegyezés kellene, hogy engeded, elengednéd a gyerekedet vagy nem? Miért?
Nalunk volt ilyen lehetoseg gimiben, de arra mar nem emlekszem, hogy pontosan hogy is volt. Szerintem nem az iskola szervezte, hanem csak ugy a biosz tanar felvetette, hogy van egy ilyen “nyiltnap”, amikor be lehet menni boncolasra es aki szeretne, az jelentkezhet.
En mentem es nem bantam meg, nagyon erdekes volt szamomra. De egyebkent viszonylag tavol alltunk es le is volt takarva a holttest reszben, szoval nem ugy kell ezt elkepzelni, hogy rogton ott allsz mellette es latsz mindent :D
Egy eletre szolo elmeny maradt, kozom nincs a temahoz azota se, nem is keszultem soha orvosnak vagy boncmesternek, csak kivancsi voltam.
Semmiképp, és szerintem az se normális, akinek tanárként ez eszébe jut? Mégis minek, mi haszna lehet belőle a modern technika korában?
(Ahol formalinban úsznak a testrészek az az anatómiai múzeum, de oda sem engedném).
Jellemző a gyakoris mentalitásra, hogy 18 válaszolóból mindössze egyvalaki írta a legtriviálisabbat: hogy megkérdezi a gyerekét, szeretne-e menni.
Nem csoda, hogy ennyi félresiklott életű fiatal van, ha középiskolás gyereket óvodásként kezelnének a legtöbben. Csak remélni tudom, hogy nekik még nincs (nem volt) kamaszkorú gyerekük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!