Miért nem beszélgetnek a szülők többet a kamasz gyerekeikkel és várnak tőlük többet?
Reggel rászóltam a gyerekemre, hogy le kellene venni a táskáját a buszon, ami tömve van, az ajtóban álltunk elsőajtós felszállásnál. Egy közelben ülő tini hallotta és kifejtette a barátjának, hogy ez mekkora hülyeség, mert az ő táskája majdnem 10 kiló, és hogy tőle is elvárta egy anyuka a két gyerekével, és mekkora idióta volt a nő, hogy ott pampogott, merthogy az ő táskája több, mint a nő két gyerekének súlya.. Merthogy ennek a tininek az ajtóban állva kellett angolt tanulnia a hátán a táskájával, és neki nincs szabad keze és el sem bírja egy kézzel a táskát, illetve az anyuka nem a megfelelő irányba nézett, így nem tudta, hogy le akar majd szállni. Nyilván közben trágár és dühös volt. És teljesen meg volt győződve az igazáról, és ott dühösködött, hogy csak ezért meg azért nem teremtette le a nőt, hogy a gyerekei ne hallják..
??!! Olyan sok ilyennel találkozunk, óriás táskás tinik, tinik az ajtóban, tinik nem ülnek le, de beállnak oda, tinik a táskájukat a tömött buszon a másik székre teszik.. a suli nem tanít társadalmi szabályokat, illemet, a szülők miért nem teszik? Persze ki van táblázva a buszon, hogy vedd le a táskád, de ez nem elég nekik. Nekem is volt nehéz táskám, az ölembe raktam és leültem, ha volt hely. Nem vagyok öreg, nincs akkora generációs különbség, de igazi suttyó viselkedése volt a lánynak és látszott, hogy káosz van a fejében a saját fontosságát illetően. Hogyhogy fordítva ülnek a lovon? Én az enyémet tanítom rendesen, más miért nem?
"Semmivel sincs kevesebb joga egy tininek úgy utazni a tömegközlekedésen ahogy neki kényelmes"--- Én nem ezt mondtam, vagy csak ha nagyon ki akarod facsarni. Ha nekem kényelmes keresztbeállni és közben kártyázni, akkor az úgy oké, miközben másokat gátolok a le és felszállásban?
Igenis ne olvasson(szórakozzon/tanuljon), ha ezzel gátol másokat a közlekedésben, vagy inkább közvetve, ugye saját magát a táskája mozgatásában!
Mindenkinek joga van fel és leszállni, és ez a jog fontosabb, mint az, hogy a másik kényelmesen tudjon olvasni utazás közben. Ha nekem két ülést foglalni kényelmes, akkor foglalhatok, amíg a többiek állnak? Van egy prioritás, és másokat a szórakozásunk, kényelmünk miatt nem gátolhatunk a rendeltetésszerű használatban.
Amúgy ja, arra nem is gondoltam, hogy pofánvág egy gyereket a táskájával, de tök igaz. Én azt hittem azért kötelesek levenni, mert az plusz egy embernyi helyet foglal, és akkor nem tudják az adott emberszámot felengedni a buszra. 10 hátizsákos diák 20 embernyi helyet foglal. Mondjuk az is igaz, hogy 120 kilós emberek is két normálnyit foglalnak, de az ő gondjuk nem megoldható egy egyszerű mozdulattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!