Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi az oka annak, ha egy...

Mi az oka annak, ha egy kamasz folyton vitákat provokál, kötekedik az anyjával?

Figyelt kérdés

Egyfolytában kötekedik velem, ha veszek egyfajta chipset, kiabál, hogy hogy vettem a kérdezése nélkül ezt a chipset, amit nem szeret…. pedig azelőtt 2 nappal egy egesz zacskót evett meg belőle!

Ok, futok a boltba, veszem azt, amit mond. Mégis folyton dühös, belémköt, csapkod

Mindent megteszek, amire kér, mégis dúl fúl egyfolytában, mehet a barátaival, nem kell házimunkába segítsen, mi a baja mégis?

Ha őt kérdem tagadja hogy baj lenne, meg amúgyis az en hibám, hogy ideges!

Már irtózom, amikor hazajön!

szept. 11. 19:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%
Ha nem vagy száz éves akkor lehetetlen, hogy ne emlékezz a kamaszkorodra. Meddig tartott? Mikor múlt el? Mondd el neki, hogy emlékszel, milyen volt kamaszodni, tombolnak a hormonok, te megpróbálsz türelmesen hozzáállni, de egy picit legyen szíves ő is finomítani a rohamain. Talán ha azt érzi, hogy megértéssel fordulsz hozzá és nem irtózva várod...
szept. 11. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

"Ok, futok a boltba, veszem azt, amit mond." >>> Nem tudom, milyen ok-okozati összefüggésben, de az is biztosan benne van, hogy túlságosan elkényeztetted.

Szóval a gyereked megevett egy zacskó chipset, 2 napra rá ugyanaz már nem jó neki, veszekszik veled, te pedig meghunyászkodsz és egyből szaladsz a boltba. Nem érzed, hogy felborult az egyensúly a családi hierarchiában, és jelenleg nálatok a nyúl viszi a puskát? És ezt nem lehet simán csak a kamaszságra fogni. Itt valami mélyebb és súlyosabb probléma van, ami nem múlik el magától, mint a kamaszkor.

Először is meg kéne nevelni, és ráébreszteni arra, hogy legyen hálás azért, amije van. Ne követelőzzön. Fogja fel, hogy nem jár minden alanyi jogon - ha meg úgy viselkedik, mint egy igazi gennyláda, provokál, veszekszik, akkor meg pláne ne is járjon neki chips meg mittudomén micsoda.

Vond be házimunkába, azért viszont kapjon valami jutalmat, mert úgy látszik, jelenleg egyáltalán nem érti a világ működését, és előbb-utóbb meg kell tanulnia. Mi lesz vele felnőttkorában? A főnöke azt mondja neki valamire, hogy nem tetszik, erre elekzd hisztizni, és elküldi a főnökét chipsért? És majd elvárja, hogy előléptessék érte? Vagy mi a f@sz?

Szóval te is jócskán fordítva ülsz a lovon.

Azon gondolkozz el, hogy gyerekként mennyire óvtad mindentől, mennyire voltál helikopterszülő, mennyire hagytál neki önállóságot, mennyire tutujgattad, és így tovább.

szept. 11. 20:30
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

Az az oka, hogy így viselkedik veled a gyereked, hogy nem szabtál éles határokat, mit engedhet meg magának, mit nem, így részéről nincs tisztelet feléd. Az, hogy 17 éves kamasz, nem indok arra, hogy lábtörlőnek nézzen, kivéve, ha lábtörlőként viselkedsz.

Egy kamasz alapból feszegeti a határait, de ha Te pincsikutyaként rohansz teljesíteni minden eszement kívánságát, ráadásul nem adsz neki semmilyen feladat, nem szabod meg, mik a kötelességei, mik a lehetőségei, akkor hogyan fog normális felnőtté válni?

Szinte biztos vagyok benne, hogy egyedülálló anyaként neveled a kamasz fiadat, aki nem kicsit a fejedre nőtt.

szept. 11. 20:32
 14/22 anonim ***** válasza:
28%
Az az oka hogy kamasz.ennyi
szept. 11. 20:35
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

Mert megengeded neki!

Ha tiszta hatarokat szabsz tudja meddig mehet el mi a turokepesseged akkor nem lenne ilyen. De te szo szerint kinyalod a segget. Ugrasz ha megszolal.

Nalunk soha egyik gyerek sem csinalt hasonlot. Mert egyelol tudtak h nalam nem lehet hisztizni mert o jar rosszul. Masfelol lehet velem normalisan kommunikalni vagy kerni ha kell valami. Ilyen hangnemmel soha egyik sem ... Meg ha idegesek voltak akkor sem!

szept. 11. 20:40
 16/22 anonim válasza:
71%
Jól el van szállva a fiatalember..velem ha így merne viselkedni annak lennének következmènyei, mégis mit kèpzel magàról? Örüljön hogy a segge alá van rakva minden De ez a te hibàd is kèrdező, hogy így elkényeztetted! Nem érdekel ha lepontoztok de én is voltam kamasz, de én így soha nem viselkedtem a szüleimel mert akárhogyan is dúltak bennem a hormonok akkoris tudtam, hogy mi a tisztelet!
szept. 11. 20:45
 17/22 anonim válasza:
74%

Mi az oka?

Az, hogy nincs megnevelve! Nincs benne irányodba semmi tisztelet na ez az oka! Nem kell mindent a kamaszodásra fogni

szept. 11. 20:53
 18/22 anonim válasza:
96%

"Ok, futok a boltba, veszem azt, amit mond."

Ez trollkérdés akkor?

Ha nem, hát tudod ki futna a boltba, mert a gyerek egyet gondolt, és másfajta chips kell neki.

szept. 11. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:
14%

"Mi az oka annak, ha egy kamasz folyton vitákat provokál, kötekedik az anyjával?"

Az, hogy kamasz. :)

szept. 11. 21:04
 20/22 anonim ***** válasza:
95%
Azért, mert egy elkényeztetett kamasz, akinek ki van nyalva a feneke. Tény, hogy egy kamasz flegma, meg lusta, de akkor is túlzás, hogy nem tetszik neki a chips, ami vettél, te rohasz a boltba másikért. Két kamaszt nevelek egyedül, abszolút nincsenek szigorúan fogva, a házimunkában is minimális segítséget várok el (főleg hogy mindkettő felvételi előtt áll, nem lesz könnyű évük), normális kereteken belül mindent megkapnak, amire szükségük van, de azt nem tűrném, hogy úgy bánjanak velem, mintha a cselédjük lennék.
szept. 11. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!