Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves fiú, 1. nap, igazgatói...

16 éves fiú, 1. nap, igazgatói figyelmeztetés telefonbecsempészés miatt. Azt mondja, “nem érdekel”, a többi nap is ugyanezt fogja. Az iskola mennyi igazgatói tud ilyenért neki adni?

Figyelt kérdés
szept. 2. 16:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
74%

Bár nem vagyok szülő, munkatársaktól hallottam olyat, hogy a szülőknek adtak ki papírt, hogy írják alá, hogy beleegyeznek a telefonelvételbe úgy, hogy azt is belefogalmazták, hogy az iskola nem vállal felelősséget, ha a leadott telefonnal valami történik.

Más ismerőstől meg azt hallottam, hogy már az első nap 24 teló eltűnt. És egy kva szó nem volt arról, hogy lesz-e következménye ennek, azon kívül, hogy az érintett így járt, kösz heló.

Namármost én nem akarom vitatni, hogy ezek mennyire validak, nem is ez a lényeg. Ha lenne egy 16 éves fiam, akkor ismerném annyira, hogy tudnám milyen indíttatásból nem adta le. Azért ha az ő sulijában is ez a "nem vállalunk felelősséget, na add csak ide!" hozzáállás lenne, akkor azt mondom ok, megértem, valószínűleg mennék is be reklamálni. Még azt is el tudom fogadni, ha csak biztonságosabbnak tartja, ha nem adja le.

Az, hogy mit reagálnék, attól függ amúgy, hogy milyen szituációban derült ki, hogy nem adta le a telefont. Azért nem mindegy, hogy órán telefonozott, vagy elő se vette a táskájából a telefont, de átkutatták.

Telefonozás esetén is erősnek tartanám az instant igazgatói intőt, egy büntetésnek fokozatai vannak, nem a második legkeményebb opcióval kell kezdeni. Ha meg átkutatás során került elő a mobil és amúgy nem is használta, én lehet kicsapnám a balhét.

szept. 3. 09:29
 22/24 anonim ***** válasza:
15%
Ha az én fiam intőt kapna, ráadásul kicsit sem érdekelné, akkor kezdetnek a nadrágszíj lenne a jussa, aztán mehetne gyárba melózni.
szept. 3. 12:05
 23/24 anonim ***** válasza:
89%
22-es válaszoló csak egy provokáló troll, ne foglalkozzatok vele. Remélhetőleg nincs gyereke/nincs köze gyerekekhez...
szept. 3. 13:33
 24/24 anonim ***** válasza:
70%
#20: egy sz**ros iskolai házirend nem írja felül a törvényeket. Tudod, a szabályoknak van egy alaptörvényben rögzített hierarchiája. A házirend még csak jogszabálynak sem számít.
szept. 3. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!