Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerek veszélyre való...

Kisgyerek veszélyre való figyelmeztetésére milyen könyvet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2.5éves gyerekem van.

Szeretnék olyan könyvet venni, amibe benne van hogyan és miket mondjak neki.

Pl: ne állj szóba idegennel, ha kutyát akar megmutatni nem lehet anya nélkül,ha tudja a neved de nem ismered nem mész vele sehova stb.

Tudtok nekem valamit ajánlani? Neten nem igazán láttam vagy nem jól kerestem.

2021. dec. 12. 21:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
23%
Úgysem fog ezekben szót fogadni. Teljesen felesleges ilyen könyvet keresni is. Bárhogy rászednek egy kisgyereket. Kedves nénikkel mindegyik gyerekem elment. Még szerencse hogy figyeltem rájuk. Van ahol vicc volt, van ahol viszont bajnak nézett ki hogy a gyerekemet a felnőtt nő kiviszi a látóteremből. Ott keményen megmondtam hogy hol a határ. Nem érdekel mit csinált eddig, hol dolgozott. Nem volt gyerekkel, és az én gyerekemet ne vigye sehová.
2021. dec. 12. 21:35
 2/16 anonim ***** válasza:
64%

Minek ehhez könyv? 2,5 éves gyerek meg valószínűleg nem sűrűn grasszál egyedül, de fokozatosan lehet neki tanítani a korának megfelelően.

Saját gyerekedet nyilván jól ismered, és megtalálod vele a megfelelő módszert.

2021. dec. 12. 21:36
 3/16 A kérdező kommentje:
Nagyon sokmindent ért már most is. Egy összefoglalt jó könyvet szeretnék a magam részére, hogy biztos minden eshetőségre felkészüljek vagy úgy mondjam ahogy nő fel a korának megfelelő legyen.
2021. dec. 12. 21:48
 4/16 anonim ***** válasza:
30%

Ehhez könyv kell?

Basszus,beszélgess vele sokat,meg vigyed mindenfele,hogy szocializálódjon!

2021. dec. 12. 21:48
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon van ilyen könyv, én is akartam venni. Van a Bori sorozat, abból van olyan, hogy bori nem áll szóba idegenekkel és egy olyan is, ahol vásárolnak és az anyukáját nem találja. Ezt a kettőt találtam ami hasonló.
2021. dec. 12. 21:54
 6/16 anonim ***** válasza:
75%

Mi csak beszélünk róla. Nálunk az az alap, hogy nagyival se mehet sehova, ha nem beszéltük előtte meg.

Pl: Ha a nagyi a játszótérnél jár, nem mehet csak úgy utána, és haza se mehet vele, ha anya nem tud róla. Így nem kell különbséget se tennie, hogy kivel lehet, kivel nem. Egyszerűen senkivel, csak ha anya azt mondta.

Nálunk eddig tökéletesen működött.

Most 5 éves

2021. dec. 12. 21:56
 7/16 anonim ***** válasza:
18%
Ne áltasd magad: nem lehet minden eshetőségre felkészülni. A lényegesebb dolgokat amúgy is tudja az ember, teljesen fölösleges hozzá bármilyen könyv. Te is felnőttél valahogy, használd fel a saját tapasztalataidat.
2021. dec. 12. 21:57
 8/16 A kérdező kommentje:

Persze alap, hogy próbálok neki mindent megtanítani. Én azért szívesen vettem volna valami ilyesmit.

Azért az hogy én is felnőttem...igen de nem ebbe a világba csöppentem mint ami most van és kisvárosban éltünk. Azért Bp mellett élni vagy bejárni több veszéllyel jár.

Köszönöm, a Bori könyveket megnézem!

2021. dec. 13. 05:36
 9/16 anonim ***** válasza:
22%
Ugyanezt akartam írni,amit előttem.Ehhez minek könyv?😅🤦
2021. dec. 13. 06:08
 10/16 anonim ***** válasza:
28%
A Bori könyv nem 2.5 évesnek való... Az nagyobb óvodásoknak. Illetve a regények iskolásoknak. Meg kell békélni azzal hogy a gyerekre a vele lévő felnőtt figyel. Legyen az nagyszülő, óvónéni, szomszédbácsi vagy akárki.
2021. dec. 13. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!