Szerintetek miért van az, hogy a legtöbb gyerek csak a hangosabb szóra hallgat, akkor fogad csak szót? Halk figyelmeztetés miért nem használ?
Az én 3,5 éves fiam a szép szóra a füle botját sem mozdítja. Egye hangosabban szólok, de legalább a 3-4. alkalom az, amikor látom rajta, hogy egyáltalán felfogta hogy neki szólok, de sokszor ez még kevés ahhoz, hogy szót is fogadjon. Ahhoz már tényleg kiabálni kell vele/neki.
Hogy ez miért van így? Próbálgatják a szárnyaikat, szeretnék kitapasztalni hol a határ.
2 és 3.5 évesek a gyerekeim. én is kiborultam hogy miért muszáj felcsattanni, miért nem értik meg normálisan mondva, aztán rájöttem ,hogy legtöbb esetben arról van szó, hogy annyira elmerül a kis tevékenységében, hogy egyszerűen nem regisztrálja az agya hogy most őhozzá beszélek, vagy nem feltétlen jut el az agyáig amit mondok (persze van amikor dacolásról van szó, meg határfeszegésről ,de többnyire nem).
Úgyhogy azóta az vált be, hogy picit ki kell zökkentenem, pl hozzáérek és mondom, hogy nézz rám légyszi, ez az egymásra nézés jó, mert látom rajta, hogy fogja-e az adásomat, tényleg megérti-e mit szeretnék,. és így normális hangerővel lehet kommunikálni. VAgy ha messzebb van és nem tok odamenni, volt ,hogy megdobtam egy kis plüssállattal. VAgy kicsit megcsikizem megdögönyözöm, és utána kaphatóbb bármire, mert már úgyis félbeszakadt amit csinált, kizökkent kellőképp. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!