Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves fiú, 1. nap, igazgatói...

16 éves fiú, 1. nap, igazgatói figyelmeztetés telefonbecsempészés miatt. Azt mondja, “nem érdekel”, a többi nap is ugyanezt fogja. Az iskola mennyi igazgatói tud ilyenért neki adni?

Figyelt kérdés
szept. 2. 16:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk 3 után van fegyelmi. Ha ott úgy döntenek kicsapják. Addig az évfolyamig tanköteles amelyikben betölti a 16-ot, utána simán kirúghatják (tanköteleset csak eltanácsolnak másik iskolába). Vannan szabályok, amik ha tetszenek ha nem bekell tartani. Ez most egy ilyen. Órai munkához ha kell elővehetik/visszakapják, amúgy nem, pont ezért lett ez bevezetve, mert órán is sokan azzal szórakoztak, meg visszaéltek vele (videókat, képeket csináltak és tettek fel, olyanokról akik nem egyeztek bele). Sok munkahelyen sem lehet telefonozni, ahol lehet nála ott sem mehet a munka róvására, onnan is kirúghatják ha nem tartja be a munkahelyi szabályokat. 0 iskolai végzettséggel meg valószínűleg csak olyan munkát talál majd, ahol kb biodroid... 16 évesen ha kirúgják mehet estire maximum, vagy dolgozni 🤷🏼‍♀️.
szept. 2. 18:49
 12/24 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ez kitaláció ez a kérdés. Kétlem, hogy már rögtön az első tanítási nap ilyen szigorú büntetés járna, pláne, amikor még eléggé kiforratlan ez a szabály.
szept. 2. 19:25
 13/24 anonim ***** válasza:
78%

#9 és #10

Annyi csak a különbség, hogy a legtöbb munkahelyen csak a munkaterületen nem lehet az embernél telefon, abban a helyiségben ahol a munkavégzés zajlik. Ennek legfőbb oka az üzleti titok/üzemtitok védelme, illetve az ipari kémkedés megelőzése. De nem kell a portásnak leadni, tehát az öltözőbe azért fel lehet vinni. Indokolt, ellenben az iskoláéval, ott értelemszerűen nem szükséges ilyen védelem, nem úgy mint egy gyár termelési területén.

szept. 2. 19:30
 14/24 Andi80018 ***** válasza:
100%
A hetedikes fiam azzal jött haza, hogy nen kell leadni, de csak amíg nem használja. Szóval egyelőre maradhat..
szept. 2. 20:15
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Fiam iskolájában kapuban le kellett ma adni, első óra előtt mikor mentek be a tanterembe, táska kinyit a tanárnak, belenézett. Ha lett volna valaki, aki "elfelejtette" leadni, itt még viszaviheti.

Ez olyan második figyelmeztetés. Ha ezután sem adja le,vagy eldugja és nap közben lebukik, igazgatói.

szept. 2. 22:01
 16/24 anonim ***** válasza:
51%

A fiam 8-os, ő nem hord telefont a suliba (eddig sem vitt), így náluk nem tudom hogy van. A lányom 12-es, náluk a táskában lehet kikapcsolva a telefon. Elvileg le kellene adni a portán, de nem vállal a telefonokért felelősséget a suli, így maradhat a táskában.

Azért az durva, hogy már első nap igazgatóit adtak.

szept. 2. 23:31
 17/24 anonim ***** válasza:
24%
Most nem leszek népszerű, én akkor dohányoztam, dohányárut meg nem lehetett bevinni a suliba. Amikor át akartak kutatni, arra azt mondtam, hogy hívják ki a rendőrséget, mert engem hatósági személyen kívül nem fog más átkutatni, ha a fejük tetején állnak, akkor sem. Kirúgni meg... Hát elég nehéz lett volna megmagyarázni, hogy a színjeles évfolyamelsőt kirúgják. :) Volt róla szó, de akkor szóba hoztam, hogy akkor valami pletykás alak elhíresztelheti, hogy az évfolyamelsőt kirúgták, mert nem tanárnak, hanem csak rendőrnek engedte, hogy átkutassák. :) Plusz valami másik pletykás alak közzéteheti azt a hangfelvételt, ahol az iskolaigazgató "mocsok féreg"-nek nevez egy diákot, vélhetően akit kirúgtak. :) Mindjárt alapállásba ment a szájuk.
szept. 3. 00:25
 18/24 anonim ***** válasza:
38%

Ja, a posztom margójára: egyedül az osztályfőnökömnek volt annyi esze, hogy ne fenyegetőzzön, hanem egyszerűen megkért, hogy adjam neki oda. Meg is tettem. De ha valaki engem be akar fenyíteni, akkor előbújik belőlem a pszichopata állat.

Az osztályfőnököm ahányszor megkért, annyiszor odaadtam neki zokszó nélkül.

szept. 3. 00:28
 19/24 anonim ***** válasza:
74%

Na igen, a 15-ös azért durva, ha tényleg így van, ahol tényleg így van, ott vagy eddig is drákói szigor volt általánosan, vagy nagyon hithű fideszes az igazgató, vagy nagyon be vannak szarva, az esetleges tankeres ellenőrzés során megtalált dugi-telefonoktól.

De valaki tényleg leírhatná, hogy egy ilyesmi miért ér kapásból igazgatóit? Megvannak a büntetési fokozatok (szaktanári figyelmeztetés, osztályfőnöki figyelmeztetés...), igazgatóit kb. azért adnak, ha valaki valami életveszélyes helyzetet okoz pl. gyújtogatni akar, vagy kimászik az ablakpárkányra, vagy amikor valakinek már "sok van a számláján". A fű alatt bevitt telefon szerintem messze nem tartozik ebbe a körbe, pláne már most rögtön a "szabály" első napján...

A táska átnézés, átkutatás pedig szintén jogellenes, tanár ilyet nem tehet, legfeljebb a szülő jelenléte, felügyelete mellett.

Reméljük, előbb-utóbb azért elcsitul ez a cirkusz is...

szept. 3. 07:41
 20/24 anonim ***** válasza:
67%
17# Baromi könnyű megmagyarázni a kirúgást: házirend megszegése.
szept. 3. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!