16 éves fiú, 1. nap, igazgatói figyelmeztetés telefonbecsempészés miatt. Azt mondja, “nem érdekel”, a többi nap is ugyanezt fogja. Az iskola mennyi igazgatói tud ilyenért neki adni?
#9 és #10
Annyi csak a különbség, hogy a legtöbb munkahelyen csak a munkaterületen nem lehet az embernél telefon, abban a helyiségben ahol a munkavégzés zajlik. Ennek legfőbb oka az üzleti titok/üzemtitok védelme, illetve az ipari kémkedés megelőzése. De nem kell a portásnak leadni, tehát az öltözőbe azért fel lehet vinni. Indokolt, ellenben az iskoláéval, ott értelemszerűen nem szükséges ilyen védelem, nem úgy mint egy gyár termelési területén.
Fiam iskolájában kapuban le kellett ma adni, első óra előtt mikor mentek be a tanterembe, táska kinyit a tanárnak, belenézett. Ha lett volna valaki, aki "elfelejtette" leadni, itt még viszaviheti.
Ez olyan második figyelmeztetés. Ha ezután sem adja le,vagy eldugja és nap közben lebukik, igazgatói.
A fiam 8-os, ő nem hord telefont a suliba (eddig sem vitt), így náluk nem tudom hogy van. A lányom 12-es, náluk a táskában lehet kikapcsolva a telefon. Elvileg le kellene adni a portán, de nem vállal a telefonokért felelősséget a suli, így maradhat a táskában.
Azért az durva, hogy már első nap igazgatóit adtak.
Ja, a posztom margójára: egyedül az osztályfőnökömnek volt annyi esze, hogy ne fenyegetőzzön, hanem egyszerűen megkért, hogy adjam neki oda. Meg is tettem. De ha valaki engem be akar fenyíteni, akkor előbújik belőlem a pszichopata állat.
Az osztályfőnököm ahányszor megkért, annyiszor odaadtam neki zokszó nélkül.
Na igen, a 15-ös azért durva, ha tényleg így van, ahol tényleg így van, ott vagy eddig is drákói szigor volt általánosan, vagy nagyon hithű fideszes az igazgató, vagy nagyon be vannak szarva, az esetleges tankeres ellenőrzés során megtalált dugi-telefonoktól.
De valaki tényleg leírhatná, hogy egy ilyesmi miért ér kapásból igazgatóit? Megvannak a büntetési fokozatok (szaktanári figyelmeztetés, osztályfőnöki figyelmeztetés...), igazgatóit kb. azért adnak, ha valaki valami életveszélyes helyzetet okoz pl. gyújtogatni akar, vagy kimászik az ablakpárkányra, vagy amikor valakinek már "sok van a számláján". A fű alatt bevitt telefon szerintem messze nem tartozik ebbe a körbe, pláne már most rögtön a "szabály" első napján...
A táska átnézés, átkutatás pedig szintén jogellenes, tanár ilyet nem tehet, legfeljebb a szülő jelenléte, felügyelete mellett.
Reméljük, előbb-utóbb azért elcsitul ez a cirkusz is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!