Mit tudok tenni, miután mindent megtettem a lányomért, most mégis kiújulóban van az anorexiája megint?
Visszaköltözött hozzám, mert az apja igazságtalan volt vele es gonosz.
Pedig egy beteg kislány, aki mar kezelve volt pszichiatrian, anorexiával. Az apját nem erdekli, az se ha holnap meghal
Nem szabad stresszelni.
Itt nálam minden szeretetet megkap, éreztetem vele, hogy itt vagyok neki es rám számíthat.
Nincs testvére, nincs mostohapja akit kerülgessen.
Látom, hogy sovány megint, megkönnyítem a dolgát, ahol tudom, megvetem az ágyát, szedem a cuccait, főzök.
Ki is szolgalom, ha kell.
Sajnos azt látom, hogy a szeretetem szart se ér, süllyed vissza a betegsegbe.
Nem iszik mert az is hizlalja , hiaba magyarázom véresre a szám, hogy ez butaság!
Csak par kortyot iszik, ha enni kell ideges lesz, minenbe beleköt, meg h nem is sovany, a barataihoz kepest, meg a baratai sovanyak.
Semmi érv nem segít!
Gyümölcsöt beviszem neki, nem eszi meg, csoki, chips minden van a szobajaban!
A kezeleset a múltkor abbahagytak mert kezdett nőni a súlya, ezelőtt 2 évvel.
Sokat amúgysem segítették, csak mérték a súlyat, pszichológiai segítséget nem nagyon kapott, habar foglalkozott vele pszichológus
Nem akar megméretkezni előttem, nem akar segísteget!
17 éves
Az nem lesz egyszeru mert nem akarja.
Vegen visszamegy az apjahoz, mert ezt csesztetésnek éli meg
Es az apja mellett betegedett meg
17 eves, gyerek, fogod es beviszed a korhazba. Ennyi, ez nem akarat kerdese. Tudom nagyon jol, hogy mukodik, fekudtem sajnos ott... 16 evesen. Egyetemi klinika, megyeszekhely, csak wc-re kelhet fel az anorexias , hogy ne vesszen kaloriat.
Teged a gyereked erdekel, vag az exet jottel szidni ?
Miert nem sportol? Engem is annak gondoltak a 170/43kilommal, de rengeteget ettem/ittam, csak sokat mozogtam, a heti ot tesink eleg kemeny volt, illetve ketszer masfel orat ingaztam, ami napi 15 ezer lepes felett volt, a sulink meg 3
emeletes volt, sokat lepcsoztunk, a taskank meg dognehez.. szinizom voltam, kesobb kezdtem hizni(kesobb menstrualtam is).
Mozogjon, javasold neki, akkor az etvagya is nagyobb lesz es nem fogja olyan konnyen szkippelni az evest. Uszas kifejezetten ehesit, utana nehez megallni:)
Köss vele ultimátumot. Ha nem eszik, nem töri magát, hogy fizikailag jobban legyen, akkor beviszed kórházba.
Nálam ez volt az egyetlen, ami működött az étkezési zavarom alatt (még ha utáltam is az ilyen beszélgetéseket anyummal). Egy idő után beláttam, hogy nekem is jobb, ha legalább annyit eszek, hogy életben maradjak, meg akkor van némi energiám is ahhoz, hogy éljek. Az a gáz, hogy te szülőként csak addig tudsz cselekedni, amíg 17 éves, utána meg van kötve a kezed. Inkább vitesd be a kórházba amikor baj van, mint, hogy valami komolyabb baja legyen.
Ha van lehetőséged rá, akkor magánba vinném pszichológushoz/ pszichiáterhez, mert államiban nagyon sok a kiégett, szakembernek nem nevezhető ember:')
Persze államiban sem lehetetlen kifogni egy-egy jó orvost vagy terapeutát, de ritkák, mint a fehér holló
Dietetikushoz kell vinni, aki vállal testsúlynövelő diétát. Ők anorexiásokkal is dolgoznak és pontosan tudják, hogy mit kell mondani, hogy az anorexiás bele merjen kezdeni és merje csinálni. Általában nem privátban is van erre lehetőség.
A diéta lényege, hogy fokozatosan nől az adag és a testsúly sem hirtelen szökik fel, ezért az anorexiás is könnyebben csinálja. Ráadásul könnyebben csinálja olyasvalakivel, akinek nem az a célja, hogy hízzon meg a lányod, hanem olyannal, aki az ideális testsúlyt segít neki elérni. Így a lányod érzi, hogy biztonságban van a segítőjével, mert ő nem azt akarja, hogy kövér legyen, hanem azt, hogy csinos. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!