Hogy lehet rávezetni a dezodor használatára és a délutáni zuhanyzásra? Izzad és büdös, nagyon. Elég kellemetlen, ráadásul csúfolhatják emiatt...
13 éves versenysportoló fiam van, kb 1 éve volt ez téma nálunk.
Simán elmondtam, hogy sajnos szúrós izzadságszaga van, normális ez, ha mozog, megizzad, de az is normális, hogy tenni kell ilyenkor valamit: zuhanyzás vagy legalább hónaljmosás, ha valahol nincs más lehetőség és utána (nem helyette!) dezodor.
Ki kell alakítani ezt a rutint is, mint minden más higiénés dolgot.
Mondtam neki, hogy inkább én jelzem, ne sértődjön meg, ha azt mondom, hogy bizony büdi, hanem örüljön, hogy valaki figyelmezteti és nem kiröhögik vagy hasonló.
Nálunk oda-vissza is simán elfogadnám, ha szólna és szólhatna is, tényleg- nem volt rá épp eset, de már jegyezte meg pl, hogy sok szerinte a parfümöm és ez is OK.
Ami fontos: napi akár többszöri fürdés, most alakul a hormonháztartásuk- a legjobb a teljes fürdés. Kezdő dezodornak, illetve nálunk a mai napig is nem a divatos szagfelhők vannak, hanem bio, illatmentes vagy max ilyen citromosabb illatú, bőrbarát pumpás dezodorok. Persze mehet egy-egy fújás parfüm, edzőtáborba nyilván pakolja ő is a rettenet divatos spray-ket, de tudja: alaphigiénéhez a nem szagos, pluszban mehet az illat.
Iskolatáskában, edzőtáskában van 1-1 pumpás deo meg itthon is, plusz kis törölköző, amit akár megnedvesítve is használhat pl suli wc-ben, ha úgy érzi.
Én nem tartottam cikinek elmondani azt sem, hogy alakul ez nála, időnként szagoljon be magának hónaljba :D ha érez aromát, akkor haladéktalanul intézkedjen, edzés, tesi után meg kérdés nélkül.
Fürdés után mindig tiszta ruhát kell venni, zoknit és egyebeket is, ez alap- biztosítottam arról, hogy tiszta ruha van, mosok, amennyit kell, ha fogyóban a deok, szóljon, illetve hasonlót használunk itthon kb, ezért nem ciki kölcsönvenni az enyémet sem, ha nem direkt virágillatú, csak szóljon, hogy pótoljam, ha kell.
Meg kellett tanítani azért azt is, hogy nem a ruhát illatosítjuk és a parfümfelhő, depláne az ilyen old spice felhő az nem vonzó :)
Eltelt 1-1,5 év, nagyon ritkán van enyhe izzadságszaga esténként, ha edzésből jön, mikor megölel- de megy is fürdeni, szólni sem kell.
…praktikus tipp: nem minden mosáshoz, de edzőcuccokhoz, időnként pólóihoz, fehérneműihez teszek fertőtlenítő mosószeradalékot, mert tényleg durvák a hormonok, büdösek a cuccok, nem tehetnek róla.
Étkezés is sokat számít, azt vettem észre, hogy a súlyfelesleggel rendelkező, mekiben suli után időt múlató kis barátai tényleg sokkal büdösebbek…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!