Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mostanában mikor kezdenek a...

Mostanában mikor kezdenek a lányok menstruálni?

Figyelt kérdés
Mostanában hamar érnek a gyerekek. Tudom minden ember más de mégis mire lehet számítani? Lányotok mikor kezdett el menstruálni illetve hány évessen beszéltetek neki komolyabban a dologról? Most nem arra vagyok kíváncsi hogy 3évessen már ment utánnatok a wc-re és kérdezte és mondtatok neki valamit az ő szintjén.

máj. 18. 14:00
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
65%

32 vagyok, volt osztálytársam 9 évesen menstruált(mi is kinevettük szegényt annakidején).

Én 14 évesen menstruáltam először(nagyon vékony voltam), de már előtte hazudtam, hogy igen, mert 12 évesen már mindenkinek megvolt..

Gyerekem 10, még egy szál szőre sincs, cickóban 8 évesen kezdett nőni(vékony kislány, minden meglátszik rajta, de itt sem azt kell elképzelni, hogy melle lett, hanem megemelkedett előbb az egyik bimbóudvar, majd párhónapra rá a másik). Remélem rám üt, és még van 1-2 évünk, mert egyelőre önállóan hajat mosni sem tud, nem hogy betétet cserélni.. harmadikos, az osztályában 3 lánynak van meg.. ami ugye ebben a korban nem havonta jelentkezik pár napra, hanem már vérzett egyszer 2 napig, azóta nem, vagy párhavonta akár 10 napig is tart.

Nálunk nem olyan, mint az állatoknál, hanem kell idő, amíg beáll.. lassan indul be a motor és áll be a dolog, amikor beállt, akkor leszünk kész babát kihordani, így inkább azt kéne magyarázni, hogy most kezd felkészülni a tested, hogy pár év múlva, majd, ha beállt a menstruációd ki tudj hordani egy gyereket.

Ez ilyen "elővérzés" inkább, mint rendes menstruáció, évek, mire beáll normálisra, és akkorra leszünk olyan 15-16 évesek(én 18).

máj. 20. 11:28
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Detto ugyanez volt nekem is! 14 éves voltam, de azt hazudtam, hogy 12 évesen már megjött, mert nagyon kínos volt, hogy nekem nem jött meg még mindig....

Most örülök csak, hogy milyen jó volt, hogy nekem általánosban még nem kellett ezzel szenvednem!!

Én is nagyon vékony voltam.

Lányaim is azok, remélem minél később jön meg nekik. A nagy 13,5 de még nem jött meg neki. Már minden osztálytársnőjének megjött. Bár azok 15-16 évesek.

máj. 20. 15:11
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

(19 éves vagyok most) Nekem 13 évesen, húgomnak 11 évesen jött meg először. Az egyik tanárnő mesélte, hogy volt az iskolában egy harmadikos lány, aki teljesen bepánikolt, mert megjött neki és semmit nem tudott róla.

Velem anya kb. 9-10 éves koromban beszélt erről először, a húgommal valamivel korábban, mert ő sokkal kíváncsibb volt.

máj. 24. 18:50
 34/36 anonim ***** válasza:
0%
Kivancsi volt?xd ez tenyleg egy hatalmas nagy elmeny, szerintem mindenki napjait megkeseriti, orulhettek volna hogy meg nem jott meg nekik
máj. 24. 21:12
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Hmm nekem 14 volt mikor megjott. Igen csak volt rajtam felesleg. Egybol rendszeres volt, minden honapban ugyan akkor. Sem akkor sem azota nem volt 4 napnal hosszabb es se nem fajdalmas se nem gorcsos... Rendszeresen kell magamat emlekeztetnem h amugy menstrualok. Mert kimegy a fejembol. Szoval nekem semmilyen negativ elmenyem nincs. (max annyi h bakker megint cserelni kell) - de az intim kehely ota ez sem gaz mar. Ja azota is telt vagyok. Soha nem sikerult rendesen lefogynom.

A lanyom nekem is kivancsi volt. Elmondtam az o szintjen olyan 8 eves volt. Ha elokerult a tema valaszoltam oszinten. Mikor 13 evesen megjott neki. Szinten gorcs fajdalom minden mentesen. Azota 2eve nem hagyott ki egy honapot sem. Rendszeresen kb szabalyos idokozben jellentkezik. O amugy nagyon vekony alkat.

máj. 25. 07:59
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Nővéremnek, aki most 63 éves, 9 évesen jött meg először. Anyukánknak 12 évesen, egyik lányomnak 12, másiknak 13 évesen.

Marhaság, hogy a fejlődő világ miatt a lányok korábban érnek, az pedig főként, hogy ezért hamarabb jön meg az első havijuk! Ez nem szociális helyzetektől, hanem biológiai szempontoktól függ! A lelki,- és szellemifejlődés az, ami változik a világ behatásaitól. A megnövekedett információáradattól, a fejlettebb oktatástól lesznek tájékozottabbak a mai fiatalok a régebben születettekhez képest. De amióta világ a világ ez így működött. Minden generáció modernebb, okosabb lesz az előzőnél. Legalábbis, amíg a világ fejlődő tendenciát mutat. Amennyiben világégés következne be, úgy óriásit zuhanna az következő generáció fejlettsége, majd ez miatt fokozatos hanyatlás jellemezné. Akár csak a posztapokaliptikus regényekben, filmeken.

A havi vérzést jobban befolyásolja a fiatal lány testalkata, testsúlya. Minél apróbb, annál kisebb az esélye a korai első vérzésnek. Persze átlagosan, vagyis vannak ettől eltérő esetek is.

máj. 28. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!