Mostanában mikor kezdenek a lányok menstruálni?
"mert a menzesz azert lenne mert akkor all keszen a tested a szulesre"
Az csak a természet csúf vicce, hogy elméletben tényleg igaz, hisz az első menstruációt megelőzi az első peteérés, tehát valóban lehetséges a teherbeesés onnantól, DE az nem valós, hogy a terhesség kihordására és a szülésre is alkalmassá válik rögtön.
A menarche után még ÉVEK telnek el mire teljesen kifejlődik egy lány méhe annyira, hogy ne legyen kockázatos számára egy magzat kihordása.
Egyik félhúgom 8,5 évesen kezdte, a másik 11 évesen, én hálisten csak 14 :).
De mindent tudtunk már. Anya nem titkolta, meg nem rébuszokban beszélt, hanem amikor kérdeztünk, egyenesen válaszolt a korunknak megfelelő mélységben.
24, ekkora bromságot is régen olvastam.
Szerinted, ha egy férfi lefekszik egy 9 éves, szerinted testileg érett kislánnyal, a gyerek nem szenved olyan súlyos sérüléseket, amibe akár belehalhat???
Az ember az egyetlen az élővilágban, aki havonta vérzik és már egy fejletlen kölyökkorban elkezd vérezni.
A természet legidiótább dolga, megjegyzem, tök feleslegesen menstruálunk minden átkozott hónapban és jön meg sok lánynak már 8-9 évesen.
"Ne legyen vérzéssel teli élete, ha még az orrát sem tudja kifújni?"
Jó, majd akkor visszavarázsolom, hogy ne jöjjön meg neki...vagy nem tudom, hogy érted. Én sem szeretném, ha 8-9 évesen megjönne neki, mert én a 8-9 évest még kisgyereknek gondolom, nem kiskamasznak. Amíg homokozik, bicajozik, barbizik, néha még nekem kell fürdetni, vagy szól, hogy segítsek megtörölni a fenekét, addig számomra is elképzelhetetlen, hogy betétekkel bajlódik majd és egyáltalán agyilag hogy érti majd meg, ha esetleg most megjönne neki. Mert nem abban a korban van, nem ezzel kellene ennyi idősen foglalkoznia, de befolyásolni nem tudom. Csak imádkozom, hogy minél későbbre csússzon neki az első. És lehet, hogy orvosilag természetes, és azt mondják, hogy 8 évesen nem koraérett, és a tudomány mai állása szerint is természetes, de én anyaként ránézek a 8 évesemre, és nekem nem természetes, hogy lehet maholnap menstruálni fog. De akkor sem tehetek semmit, ha megjön neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!