Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mostanában mikor kezdenek a...

Mostanában mikor kezdenek a lányok menstruálni?

Figyelt kérdés
Mostanában hamar érnek a gyerekek. Tudom minden ember más de mégis mire lehet számítani? Lányotok mikor kezdett el menstruálni illetve hány évessen beszéltetek neki komolyabban a dologról? Most nem arra vagyok kíváncsi hogy 3évessen már ment utánnatok a wc-re és kérdezte és mondtatok neki valamit az ő szintjén.

máj. 18. 14:00
1 2 3 4
 21/36 NemFogodKitalálni ***** válasza:
100%
Nekem volt osztálytársam, akinek 8 évesen jött meg először. Én 10 voltam.
máj. 19. 09:35
 22/36 anonim ***** válasza:
41%

[link] : 1 évvel. Nem 4-gyel.

[link]

[link] Kiemelem: A mell növekedése kb. 2 évvel megelőzi a menstruációt.

máj. 19. 09:52
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
#17-es. A menstruáció nem szex. Nem tudom hány éves vagy, vagy ennyire prűd vagy, de inkább ne reklámozd. A menstruáció a női testben zajló természetes folyamatok egyike. Ahogy amúgy a szex is természetes dolog. Kislányként szerintem teljesen normális, egyenesen szükséges, hogy a menstruációról már 6-7 évesen szó legyen, főleg, mint írtam, ha bekerül idősek közé, ahol rengeteg hülyeséget magára szedhet, érdemes ezt elkerülni. A szexuális felvilágosítást is illendő korának megfelelően elkezdeni akár alsós korától, de bizonyos dolgokat amik a testével kapcsolatosak, már előbb is. Azokat a gyerekeket a legkönnyebb bántani, vagy azokkal a legkönnyebb visszaélni, akik nem is tudják, mi történik velük. Ezért is fontos hogy már pici kortól valamit adj a kezébe, főleg ha érdeklődik a dolog iránt. Előtte pedig már óvodásként is alap az ilyen, hogy bugyiszabály például... Ami szintén a szexuális nevelés részének mondható.
máj. 19. 10:15
 24/36 anonim ***** válasza:
13%
Mondjuk mert a menzesz azert lenne mert akkor all keszen a tested a szulesre, ez a sztori.. azert 9 evesnek csak ne legyen mar verzessel teli elete mikor meg az orrat se tudja fujni rendesen
máj. 19. 15:43
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
24# az én lányom most 11. 9 évesen jött meg neki elsőnek. Szerinted ezt lehet befolyásolni??? Ezért jó ha tudják mi ez, és nem fogja őket váratlanul érni.
máj. 19. 16:50
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

"mert a menzesz azert lenne mert akkor all keszen a tested a szulesre"

Az csak a természet csúf vicce, hogy elméletben tényleg igaz, hisz az első menstruációt megelőzi az első peteérés, tehát valóban lehetséges a teherbeesés onnantól, DE az nem valós, hogy a terhesség kihordására és a szülésre is alkalmassá válik rögtön.

A menarche után még ÉVEK telnek el mire teljesen kifejlődik egy lány méhe annyira, hogy ne legyen kockázatos számára egy magzat kihordása.

máj. 19. 17:15
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Egyik félhúgom 8,5 évesen kezdte, a másik 11 évesen, én hálisten csak 14 :).

De mindent tudtunk már. Anya nem titkolta, meg nem rébuszokban beszélt, hanem amikor kérdeztünk, egyenesen válaszolt a korunknak megfelelő mélységben.

máj. 19. 22:01
 28/36 anonim ***** válasza:
88%

24, ekkora bromságot is régen olvastam.

Szerinted, ha egy férfi lefekszik egy 9 éves, szerinted testileg érett kislánnyal, a gyerek nem szenved olyan súlyos sérüléseket, amibe akár belehalhat???

Az ember az egyetlen az élővilágban, aki havonta vérzik és már egy fejletlen kölyökkorban elkezd vérezni.

A természet legidiótább dolga, megjegyzem, tök feleslegesen menstruálunk minden átkozott hónapban és jön meg sok lánynak már 8-9 évesen.

máj. 19. 22:04
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ne legyen vérzéssel teli élete, ha még az orrát sem tudja kifújni?"

Jó, majd akkor visszavarázsolom, hogy ne jöjjön meg neki...vagy nem tudom, hogy érted. Én sem szeretném, ha 8-9 évesen megjönne neki, mert én a 8-9 évest még kisgyereknek gondolom, nem kiskamasznak. Amíg homokozik, bicajozik, barbizik, néha még nekem kell fürdetni, vagy szól, hogy segítsek megtörölni a fenekét, addig számomra is elképzelhetetlen, hogy betétekkel bajlódik majd és egyáltalán agyilag hogy érti majd meg, ha esetleg most megjönne neki. Mert nem abban a korban van, nem ezzel kellene ennyi idősen foglalkoznia, de befolyásolni nem tudom. Csak imádkozom, hogy minél későbbre csússzon neki az első. És lehet, hogy orvosilag természetes, és azt mondják, hogy 8 évesen nem koraérett, és a tudomány mai állása szerint is természetes, de én anyaként ránézek a 8 évesemre, és nekem nem természetes, hogy lehet maholnap menstruálni fog. De akkor sem tehetek semmit, ha megjön neki....

máj. 20. 07:42
 30/36 anonim ***** válasza:
83%
#24-es tipikusan az az ember vagy, aki olyan ostoba, hogy nem veszi észre magát. 9 éves korom óta menstruálok, teljesen egészséges vagyok, és örülök hogy már alsósként beszéltünk erről, mert valószínűleg összeszartam volna magamat 9 évesen, ha lenézek, és véres a bugyim, de senki nem mondja el, hogy miért. Egyébként meg klasszikusan hiába lenne érett, egy 9 éves még messze nincs ott, hogy egy sikeres terhességet végig vigyen, majd szüljön normálisan. Ezek tök termeszetes dolgok, most akkor a pisilésről, sz*rásról, orrfújásról se beszéljek a gyerekkel? Kb azokkal van egy szinten, a menstruáció, meg a szex is. Nem kell titkolgatni előle. Az, hogy tud dolgokat, nem azt jelenti, hogy utána 0-24 ezen fog pörögni. Ha lány és menstruál, akár 9 évesen, mint én, akkor meg pláne fontos NEM úgy kezelni, ahogy te, hogy homokba dugod a fejedet, "ez neki még nem való" alapon.
máj. 20. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!