Hogyan mondjam el, már nem birok tovább "titkolózni"?
Szóval kaptam 3-ast kémiából és 1-est földrajzból. Kémiából azt még talán elbirom mondani, de azt nem tudom h az 1-est hogyan...ez úgy történt h röpdolgozatot írtunk és az osztály (8.osztály) 97%-nak 1-es lett. 2 embernek lett 5-ös a többinek 1-es. De, ha bármilyen rosszabb jegyet hozok haza akkor mindig mondom h másoknak is lett rossz, és akk azt mondják h őket más nem érdekel, csak én! Pedig ha tesóm így van, akkor neki aztmondják majd kijavítja. De, én vállaltam már pluszmunkát és kiselőadást is, meg a következő órán felelni is szeretnék! A kémiát már ki is javítottam mivel most írtunk dolgozatot!
14/L
Hát szerintem hiába mondod,hogy mindenki 1 est kapott...mert ha röpi akkor azt kell leírd amit tanultál az napra(vagyis nálunk):D És ha 1 es lett azt jelenti te nem tanultál:P
Mond el az igazat szerintem:)
13/L
Nekem is mindig azt mondják,hogy nem érdekli őket,hogyha más hülye,nekik aaz a fontos,hogy én jól tanuljak és hogy lehetőleg többre vigyem az életben mint ők!
Én is kaptam már egyesst kémiából.Először feleltem 3-asra,utána írtunk egy dogát,de tudtunk róla.Úgy éreztem megtanultam és tudom is az elméletet,a számolást pedigértem.A dogánál derült ki,hogy nem tudom...Úgyhogy 5 pontot kapirgáltam össze és egyes lett.Elmondtam itthon!Azonnal.
Úgy voltam vele,hogy nem fogom tudni titkolni,sokkal nagyon gáz lesz ha véletlenül elszólom magam,mintha elmondom,hogy mi történt.
Elmondtam.Annyit mondtak,hogy próbáljam meg kijavítani minél hamarabb.Még nem sikerült,de nem miattam.Azóta minden órára tanulok és értek mindent,de nem feleltett még a tanár.
15/L
Ha nem bírod tovább a hazudozást akkor egyértelmű, hogy igazat kell mondanod. Persze ha tovább akarsz hazudozni akkor vannak apróbb trükkök arra, hogy ne legyenek rád olyan mérgesek mint lennének. Pl. tavaly a tesóm amikor 1-est kapott föciből akkor nem mondta el. Aztán a kövi föci órára jól felkészült és megkérte anyut hogy kérdezze ki tőle hogy biztos legyen abban hogy tudja. Anyukám kikérdezte és a tesóm mindent tudott. Aztán másnap úgy jött haza hogy "felelt és 1-est kapott"(persze nem felelt). Anyukám nem volt rá olyan dühös mert amikor neki mondta az anyagot akkor tudta. És így megúszta. De szerintem az őszinteség az fontosabb mint hogy leordítják a fejed.
14/L
De persze ő azt sem mondta el hogy írtak.
olyan vagy mint én : )
lelkiismeretes vagyok jegyek terén.
nem bírok sokáig titkolózni mert rosszul érzem magam miatta.
szüleimnek elmondom, mivel alapból 4-es 5-ös tanuló vagyok és tudják hogy próbálok tanulni.
nyilván nem lehetek mindenből jó, a matek a gyengém. tesóm viszont készségesen magyaráz, csak egy szavamba kerül.
Gondolom tudod mit akarok mondani:mond el a szüleidnek.
Ha valamiből gyengébb vagy ne szégyellj segítséget kérni( ne barátnőktől. tapasztalat hogy akármennyire is komolyan gondoljátok az elején, később elfogjátok hülyéskedni. tanár vagy tesó, esetleg szülők).
L.
Én nem értem a szüleidet, meg sok más szülőt aki így kezeli ezt a dolgot. Nem értem mi baj van abba, ha kaptál 1 egyest nem dőlt össze a világ, majd kijavítod holnap, egy hét múlva, vagy fél év végén amikor akarod.
És én nagyon kivagyok akadva mikor ordítoznak egy egyes miatt, mert mintha ők iskolás korukba nem kaptak volna egyest, hát dehogy nem kaptak nem is egyet..
Mondd el! Hidd el, nem fognak nagyon megszidni érte. Főleg, hogy a kémiát már ki is javítottad, földrajzból meg majd jelentkezel felelni. Ezt is mondd el nekik. :)
Egyszer úgyis meg fogják tudni, nem? Legalábbis mikor én jártam általánosba, akkor még minden jegyet be kellett írnunk az ellenőrzőnkbe, és a szüleinkkel aláíratni, a tanár havonta ellenőrizte. Nem tudom nálatok hogy van, de biztos megtudnák előbb-utóbb, és hidd el, ha később tudják meg és az is kiderül, hogy sokáig titkoltad, akkor még rosszabb lesz. Hiszen azt érezhetik, hogy nem bízol bennük.
Én tudom sajnos, hogy miről beszélek... elsőtől 5.-ig tiszta kitűnő voltam, 6. osztályban pedig becsúszott egy egyes és egy hármas, pont mint neked. Az egyest csak felszerelés, meg házi hiányból összegyűjt fekete pontokra kaptam, a 3-as pedig egy dolgozat volt. Korábban nem kaptam rossz jegyeket, így megijedtem és ezeket nem mertem elmondani... Pedig anyukám soha nem várta el hogy mindig csakis 5-ösöket vigyek haza, nem kellett volna félnem, de mégse mertem elmondani... és így hetekig titkolóztam, a suliban mindig azt mondtam, hogy itthon felejtettem az ellenőrzőmet és ezért nem tudták beírni a jegyet... Aztán végül azt mondtam az ofőmnek, hogy elvesztettem az ellenőrzőmet, és kaptam újat, amibe persze belekerültek a rossz jegyek, de én itthon továbbra is a régit mutattam csak meg! Két ellenőrzőm volt, egy itthonra, egy a suliba... a suliba aláhamisítottam anya aláírását...
Aztán persze egy szülői értekezleten kiderült minden... Anya hazajött, kikérdezett és bevallottam mindent... Egyáltalán nem azért volt mérges mert kaptam azt az egyest meg hármast, hanem hogy ennyire féltem hogy még csalni is képes voltam miatta, és mondta hogy csalódást okoztam neki.
Azért meséltem el, hogy nehogy ez történjen veled!!! Minél előbb elmondod, annál könnyebb... Akkor nem kell folyton izgulnod, hogy mikor buksz le...
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!