Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak a neveletlen...

Mit csináljak a neveletlen mostoha gyerekkel?

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt párommal, neki van egy 10 éves kislánya. Nagyon szerettem a gyerekeket de néha iszonyú nehéz a lánnyal.

Mindig a kedvében járok, viszem magammal boltba, programokra. Ha kell szabit veszek ki ha épp nincs ki vigyázzon rá.

Ami zavar hogy nagyon lekezelő. Szová teszi hogy beszéd hibám van, állandó jelleggel hülye gyereknek hív (igaz ez viccnek szánja de azért na) Most is el akartam vinni moziba, tanulok vele hétvégén mert nálunk szokot lenni. Mégis úgy beszél velem mintha ő találta volna fel a spanyol viaszt. Az apja engedékeny, az anyja meg szerintem örül ha így beszél velem.

Olyat mondot neki régen hogy az apukája már nem szereti hanem most már én vagyok neki a legfontosabb.

Így is elég nehéz nekem is. Párom ér féleségül nem akar venni de még közös családot sem akar. Úgy érzem ez a kapcsolat nem éri meg ilyen áldozatok mellet. Pedig szerete a párom ezért tartok még ki.

2024. ápr. 20. 12:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
8%
Egy gyereknek soha nem lesz normalis ez az anyacsere dolog. Nem csoda ahogy viselkedik. Ők isszák meg a levét mindennek.
2024. ápr. 20. 16:37
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Árulás lenne a saját anyjával szemben ha veled jópofizna. Te baratkoznál a palid szeretőjével vagy akármi?
2024. ápr. 20. 16:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell jópofizni, de azért bunkózni sem kell feltétlenül.
2024. ápr. 20. 17:34
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki egy évet. Értem én, hogy kellemes a langyosban, de most kéne lépni, mert nem csak az idődet, az önbizalmadat is fogyasztja ez a csodás család, később nem lesz erőd lelépni. A pasas nem szeret téged, légy erős, a gyerek sem, annak ellenére, hogy mennyi energiát fektettél bele. Ha van hová menned, csomagolja még ma! Ha nincs, sürgősen tegyél félre privát bankszámlát, amíg összejön egy szoba kauciója vagy keress bentlakásos munkát, most pl vannak ilyen nyári idény munkák szállással, azalatt tudsz félre tenni. Keress egy gyermektelen férfit, aki megbecsül!
2024. ápr. 20. 18:08
 15/29 A kérdező kommentje:

Persze értem szegény gyerek, de azt hozzá kell tenni sajnos tudják manipulálni az embereket azzal hogy rá játszanak erre a szerepre. A lányon láttom hogy szeret áldozat lenni. Pl játszik valamit és teremt egy helyzetet amiben nincs megoldás. Végtelenségig bele lohalja magát, szomorú lesz levert. Nekem meg aranyból van a szívem gyere csináljunk palacsintát,vagy társas játék, mese maraton stb..

Szóvál 10 évesen illő lenne normálisan viselkedni. Amúgy az anyját is szokta szidni csak én nem adom állá a lovat.

Sajnos nincs hirtelen hova menjek. Fáj értük a szívem,de többet érdemelnék.

2024. ápr. 20. 18:35
 16/29 anonim ***** válasza:
19%

Egy 10 éves gyereket szidsz, pedig ő nem kérte ezt a helyzetet. Neki muszáj veled lennie, ha akarja, ha nem.

Te meg felnőtt vagy, lenne választásod, de kényelemből benne vagy egy olyan kapcsolatban, ahol semmibe vesznek, és a te igényeid nem számítanak. Egyáltalán nincs aranyből a szíved, az írásodból egyértelmű, hogy nem szereted ezt a kislányt, de foglalkozol vele, mert anyagilag függsz az apjától.

2024. ápr. 20. 19:23
 17/29 A kérdező kommentje:
Amit írsz az úgy hülyeség ahogy van, nem függők tőle, de nem tettem félre eddig. Amit kerestem abból a házra illetve a kislányra költötem. Szerintem elvárható lenne a normális viselkedés. Szid mindenkit a kis lány de igen biztos nehéz neki de nem szabad rá hagyni a flegma, le kezelő viselkedést sem. Az ilyen gyerekekből válnak majd az okoskodó bunkó felnőttek.. Mint amilyen mondjuk te is vagy. Szerinted nekem milyen érzés hogy a belem kidolgozom értük aztán el kezd csufolni és le hülyézni?!Persze nem szeretem. Ha nem szeretném egyszerűen figyelmen kívül hagynám és foglalkozon vele az apja..
2024. ápr. 20. 21:23
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

10 evesen kezdenek beindulni a hormonok (igen, mostmar sajnos nagyon koran, nagy szazalekban a 10 eves kislanyok mar menstrualnak) ez nagyon megboritja a viselkedest (masodik dackorszak) ezt tetezi ha az anyuka ellened uszitja, persze hogy hisztis ha azt akarja foglalkozzon vegre vele valaki.

6 eve ilyen vagy most kezdodott?

2024. ápr. 20. 21:51
 19/29 A kérdező kommentje:
Eleinte nagyon kis cuki volt, rajtam logót egyfolytában. Aztán össze költöztem az apukával. Akkor elég nehezen kezelhető volt. Nehezen de túl léptünk rajta, és kB másfél éve ilyen lett a viselkedése. Szerintem az a hiba hogy sok mindent rá hagytak amikor kicsi volt, aztán amikor szét mentek még engedékenyebb lett a párom. Igazán lusta lett, nem képes fel állni egy pohár vízért magának, szét pakol de össze már nem szeret pakolni maga után. Tanácstalan helyzet.
2024. ápr. 20. 22:23
 20/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem a gyerek tehet arról, hogy neveletlen, hanem a szülei. Ebben az esetben a párod, mivel ő felelős érte, mikor nálatok van. Tudja, hogy a gyerek szemtelen veled, lehülyéz, de nem tesz semmit ellene, mivel ő sem tisztel téged. Ingyen bébiszitternek, cselédnek jó vagy, de elvenni, családot veled nem akar. Furcsa, hogy az zavar, hogy a gyerek nem tisztel, de az nem, hogy a párod sem. Miért is tisztelne a gyerek, ha látja, hogy az apja se tart téged semmire?

"Az ilyen gyerekekből válnak majd az okoskodó bunkó felnőttek.. Mint amilyen mondjuk te is vagy. Szerinted nekem milyen érzés hogy a belem kidolgozom értük aztán el kezd csufolni és le hülyézni?"

Ki kényszerít arra, hogy ezt eltűrd? Egyébként igaza van a gyereknek, hülye vagy, ha ezt hagyod. Mindenkivel úgy bánnak, ahogy hagyja.

2024. ápr. 20. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!