Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól engednétek a...

Hány éves kortól engednétek a lányotoknak a hajfestést?

Figyelt kérdés

15 éves lányom világos szőke haját akarja befesteni vörösre.

Ti megengednétek?

2024. ápr. 19. 22:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
50%

"Nem a festészet fogja megdobni az árát."

Ezzel azért lehetne vitatkozni. Az én hajamra legutóbb 30 ezer+festék árajánlatot kaptam fodrásztól. Gyorsan is nő, dús is, 6 hetente késő festetni, 3 hétnél már igénytelen lenne.

Ez nem filléres kategória, amit bárki nevetve kiköhög.

Sima fodrász meg 5-6 alatt megáll.

Egyébként még nem akkorák a gyerekeim, hogy aktuális lenne. Fiam 3 havonta jár fodrászhoz (5), lanyom évente vágat (8). Nem sajnálok tőlük semmit. Cipőre most költöttem kettejüknek 80-at.

DE nem örülnék ha festetni akarnák, mivel gyönyörű az eredeti mindkettőnek. Nem véletlenül nem volt még egyszer se festve az enyém sem 39 évesen. Csak most az őszüléssel gondolkodom rajta. Nekik kár lenne elrontani.

2024. ápr. 20. 08:55
 22/27 anonim ***** válasza:
24%
Akkor olyan fodrászhoz mentél aki aranyárban mér mindent. Nekem dús, 4 hetente kell járnom, mert felgumizni nem lehet kb annyira sok van, festéssel együtt 16 ezer forint(mosás,vágás,ritkitás,festés, hajegyenesités). A 30 ezrest körberöhögném.
2024. ápr. 20. 09:09
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Természetesen, ha megengedem, akkor csak fodrásznál. De azt hiszem, beadom a derekam.
2024. ápr. 20. 09:10
 24/27 anonim ***** válasza:
56%

Hát, nekem a teljes vöröset, azt az élénk pirosasat anyám megengedte nyolcadikosan, ráadásul a felvételi szóbeli elbeszélgetések előtt. 14 voltam ekkor. Előtte 12-től volt 1-2 színes tincsem.

Jelentem, semmi bajom nem lett. Suliban nem ért hátrány, felvételikor sem volt gond.

Szóval ha nem áll fenn az, hogy a suliban a tanárok, amúgy a hivatalos szabály ellenére diszkriminálják a haja miatt(állami suliban hivatalosan csak balesetvédelmi okokból lehetne a külsőt szabályozni), én lazán engedném, ha anyagilag is belefér.

2024. ápr. 20. 09:48
 25/27 anonim ***** válasza:
35%

"Mennyire szomorú, hogy egy fodrászt nem hajlandóak állni a gyereknek. Nem a gyerek akart megszületni, az én dolgom hogy mindent megadjak neki, amíg kell, persze ésszerű kereteken belül."

Ne haragudj, ez hülyeség. Én is azt írtam, hogy akkor lenne, ha elmúlt 17 és fizetné magának (ha lenne lányom, de nincs, csak fiam), és nem azért, mert spúr vagyok, hanem mert nem támogatom ennyi idősen a hajfestést, azaz a te szavaiddal élve nem tartom ésszerű dolognak. Olyat meg nem finanszírozok, amivel nem értek egyet, ugyanilyen pl. a cigi, nem támogatom, ezért bizonyos kor felett elfogadom, hogy csinálja, mert az ő élete, de nem finanszírozom.

Ettől még sima fodrászatot, hajvágás fizetnék.

2024. ápr. 20. 12:03
 26/27 anonim válasza:
58%
14 éves korom óta festem a hajam, körülbelül 16 éves korom óta magamnak dobozos vagy kikverős festékkel. Volt már fekete, barna, vörös és kék is a hajam. Ha készséges a lányod és van sütnivalója, akkor simán otthon is meg tudjátok oldani, kivéve a szőkítést, azt tényleg fodrásznál a legjobb (de nem lehetetlen otthon sem!). Ajánlom hogy először félig tartós/tartós színezőkkel kísérletezzetek, az nem is roncsolja annyira a hajat. Szerintem nem kell ebből nagy dolgot csinálni, nem az ördögtől való, ha valami nem sikerül vagy nem tetszik akkor az tanulópénz illetve a haj hálistennek visszanő.:)
2024. ápr. 20. 20:53
 27/27 anonim ***** válasza:
14 évesen melíroztathattam először a hajamat, onnan elindultam a teljes szőke irányába, 16 évesen már tök szőke voltam. Ezeket mind úgy, hogy egyébként otthon szigorúan fogtak a szüleim de ezt valamiért megengedték. Én is megfogom engedni a lányomnak 14 évesen, 8.ban ilyen drasztikusat még nem, hogy világosból tök vörösre, ezt inkább 8. után. Az általános iskolában szerintem ez még nem való.
2024. ápr. 22. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!