Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A hivatalos nagykorúság...

A hivatalos nagykorúság szerintetek is korai a 18 évesnek manapság?

Figyelt kérdés
A mi esetünkben szerintem korai. A lányom most lett 18, de azt látom, ez csak arra jó, hogy így legálisan csinál, mond előttem bármit, amit eddig nem. Nem szégyelli a fiút akivel találkozik (egyértelműen alkalmi kapcsolat), bejelenti, hogy itt alszik vele ma este. Ez a fiú szépen fogalmazva is egy suttyó, borzasztó tiszteletlenül beszélt a lányommal, amikor hallottam őket telefonon. Aztán bejelentette azt is, hogy megy dohány boltba cigit venni. Tilos volt dohányoznia, persze titokban biztos szívta. Innentől ez lesz? Kérdem a 18 feletti lányok szüleit. Felnőni ugyan nem nőnek fel, viszont kapnak egy mindenre jogosító 18. évszámot és innentől ugyanazt csinálják, amit 16 évesen csináltak volna, ha a szülők engedték volna? Nem hallgat rám.. Jöhetek én nemibetegséggel, meg hogy legyen tartása, ne legyen könnyen kapható, hogy kibeszélik ezek a fiúk stb. Teljesen felesleges, kár a gőzért. Akár csak a cigi, hiába emlékeztetem, hogy nálunk mindenki rákban halt meg, a szeretett nagyszülei is, tesz rá nagy ívben. Nagyon el vagyok keseredve.
2024. jan. 25. 10:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Itt a probléma veled volt. Vagyis nem probléma, mert te sem tehetsz róla, de téged sem tanítottak meg érzelmeket tükrözni, a gyerek felé fordulni. Gondolom, hogy csak magadra számíthattál, olyan nevelést kaptál, ezért nehezen engedted el mindig a kontrollt. Ezért van, hogy alig várta a nagykorúságot. Ha fektetsz energiát, időt magadba, tudok segíteni, merre indulj.
2024. jan. 25. 12:16
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Így van. 18 évesen jogilag nagykorú, de biológiailag kamasz, így a viselkedésében is megjelenhetnek azok jellemzői. A nagykorúság pedig nem jelenti azt, hogy megszüntek az együttélés szabályai. Gondolom, a férjed is nagykorú, mégse viheti haza a szeretőit.🤣 Vagy hát nem tudom, nálatok hogy van.

Cigit vehet, ha van rá pénze, de ha nem engeded, akkor például nem szívhatja otthon. Ez se jár automatikusan a felnőttséggel.

Amúgy egy rendőr ismerősöm mesélte egyszer, egy balesethez kellett kimennie. A fiú részegen halálos autóbalesetet okozott a 18.szülinapjat ünneplő napon. Pont ugyanaz a büntetési tétel, mintha 30éves lenne.

2024. jan. 25. 12:20
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Én néha kicsit későinek is érzem.

Főleg, mikor olyan 16 körüliekkel találkozok, akik ügyesek, értelmesek, de otthon minden tiltva van nekik, és lelépni sem tudnak, mert a rendőr hazaviszi őket, mivel 18 alattiak. Nem hogy dolgozni nem tudnak a drágalátós szülők engedélye nélkül, de még egy bankszámlájuk se lehet, ahogy gyűjthetnék a pénzt, amivel majd elköltöznek.

2024. jan. 25. 13:17
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon korai. 21 évesen kellene.
2024. jan. 25. 13:24
 15/18 NTBS ***** válasza:
100%

Ha nem értesz egyet a dolgaival, nem vagy köteles eltűrni.

El is költözhet.

A felnőtt lèt nemcsak jó dolgokból áll.

2024. jan. 25. 14:45
 16/18 anonim ***** válasza:
98%
De hat eddig is ilyen volt csak nem tudtal rola....ha 25 a korhatar mivel jobb? Addig titkolja? Ez a nevelesed gyumolcse nem a torvenye.
2024. jan. 25. 18:03
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert a te gyereked egy gyökér, nem lesz minden 18 éves egy dedós fogy*tékos. A kedvenc érvem mindig ez, hogy a te közvetlen közeled ilyen (te rontottad el), és akkor mindenkire húzzuk rá. Egyébként meg ez a demagóg "legyen tartásod, kibeszélnek a fiúk, ne legyél könnyen kapható" egy borzasztóan káros szarság... Ha ő szeretne lefeküdni azzal a pronyó fiúval, mit fáj az neked? Lett volna 18 éved hogy arra neveld hogy szelektíven válasszon szexuális és komoly partnereket, nem, ehelyett ezzel a dumával szórakoztatod... Nézz magadba
2024. jan. 26. 04:15
 18/18 anonim ***** válasza:
67%
És ha elment cigit venni, akkor mi van? Ez neked miért fáj?
2024. jan. 27. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!