Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért csinálja ezt a lányom?...

Miért csinálja ezt a lányom? Normális ez? Főleg anyukák válaszát várom.

Figyelt kérdés
Van egy 10 éves lányom, aki megbízható, jó tanuló, okos...Közvetlen volt, szerette a társaságunkat. De mostanába mindig bemegy a szobájába, és magára csukja az ajtót. Nem zavarom sosem, gondolom már kamaszodik. De egyszer elfelejtette becsukni az ajtót, és látom, hogy csiklóját rezegteti, és nyög is hozzá. Nagyon meglepődtem a látványtól. Ezt nem gondoltam volna. Normális ez ebben a korban már, vagy valami nincs rendben vele?
2010. okt. 23. 13:04
1 2 3
 11/21 petrus (: ***** válasza:
100%

szerintem teljesen normális dolog. itt gyakorikérdéseken olvastam, hogy egy 4 éves kislány is "játszott magával", ezzel sincsen semmi baj, ismerkedik önmagával, a mai világban meg méginkább normális szerintem.

leszidni nem szabad, viszont egy kis felvilágosítást lehet tartani neki :) menstruál már? ha még nem, akkor beszélgess erről vele, mondd el neki hogy mi történik, miért történik, aztán a szexuális felvilágosítás egy része is mehet :) ezt én is ennyi idősen kaptam anyukámtól, szerintem pont időben. bár az úgy kezdődött, hogy megkérdeztem mi az a menstruáció, reklámban hallottam de nem tudtam. :D

16/L

2010. okt. 23. 15:09
 12/21 Tinker Bell ***** válasza:
47%

Tényleg teljesen normális!

Szerintem amikor leülsz vele beszélgetni ezt semmiképpen ne hozd szóba, mert ismerve az anyukákat, tudnak a dologhoz olyan aggódó képet vágni (már bocsi), hogy azt hinné rosszat csinál. Beszélgessetek a menzeszről, ami nemsokára meg fog neki jönni, ne érintse új dologként, amikor látja, hogy véres a bugyija.

Pszichológiából tanultam, hogy mindegy mennyi idős a gyereked, ha látod, hogy a nemi szervével játszik, semmiképp ne mondd azt, hogy fúj, nem szabad, vagy ráütsz a kezére! Ezt SOHA!

Inkább mondd azt, hogy ezt az oviban, utcán, emberek közt nem szabad, majd otthon! Ha rácsapsz a kezére és leszidod, akkor egy teljesen torz kép fog kialakulni benne az effajta dolgokról és még az is előfordulhat, hogy ennek a kiváltójaként lesz homoszexuális. Tudom, ez egy sarkos példa volt, de így van! Akármelyik gyermekpszichológust megkérdezheted!

Ez így van rendjén, megismerkedik a testével!

2010. okt. 23. 16:15
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

Előzőnek: Oviban? A lány 10 éves.

Kérdésre: Ez teljesen normális. Én is ennyi idősen kezdtem és nem igaz, hogy nem tudtam, hogy mit csinálok. (Annyira nem szeretem, ha azt állítják vkiről hogy nem tud valamit.) Már 8 évesen érdekelt a szex, mindennek utánanéztem, a védekezésről is tudok, ez van. Nem értem, ez hogy kapcsolódik ahhoz, hogy fiatalon elkezd majd dugni. Én is teljesen átlagos kamasz lány vagyok, nem világosítottak fel, mégis tudok mindenről a védekezéstől kezdve a nemi betegségekig. Nincs ebben (szerintem) semmi különös vagy kivetnivaló.

2010. okt. 23. 16:33
 14/21 Tinker Bell ***** válasza:

Először tanulj meg figyelmesen olvasni és csak utána köss belém!

"mindegy mennyi idős a gyereked"

Csak egy példát mondtam de a véleményem ugyanúgy vonatkozik a 0- 16 éves korosztályból bárkire!!!!

Így megfelel?

2010. okt. 23. 16:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Megfelel, elnézést.
2010. okt. 24. 13:11
 16/21 Tinker Bell ***** válasza:

=o)

Bocsi! Nem akartalak annyira leszúrni, csak tegnap már te voltál kb. a harmadik aki figyelmetlenség miatt kötött belém!

2010. okt. 24. 13:14
 17/21 anonim ***** válasza:
Semmi baj, megértelek.
2010. okt. 24. 14:12
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia.

Mióta csukja magára az ajtót?Tesója van?Hogy érted h "rezgette"???

Kérdező háy éves vagy?

2010. okt. 25. 16:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Már egészen pici gyerekek is játszanak magukkal,akkor még ösztönből,mert jó érzéseket vált ki belőlük.Nem véletlen,hogy a kisfiúk a kukijukat fogdossák,ismerkednek a testükkel,ez teljesen normális.

Később megtapasztaljákj az orgazmust akkor már tudatosan akarnak örömöt szerezni maguknak.

Én is kb.ennyi idősen kezdhettem,szüleim ha észre is vettek valamit,sosem szóltak érte.Most férjem van,összesen 2 partnerem volt éeltemben,a szexuális életünk szuper,tudom mi az orgazmus,és nem csak önkielégítésnél élem át :)

Felesleges a kislánynak szóba hozni az esetet,mert szégyellni fogja,és gátakat fog kialakítani benne.Nagyon sok nő/férfi szexualitása mondott már csődöt a szülők helytelen viselkedése,reakciója miatt.Biztos furcsa,mert kislány,de el kell fogadni.

2010. okt. 26. 17:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne említsd neki hogy megláttad vagy ő is tudja? :D

2010. okt. 26. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!