Tápszer vagy anyatej allergia? Angliai anyukák válaszát is várom!
Kislányom 6 hetes és piros pattanásszerű pöttyök jöttek ki az arcán. Csak a homlokán, orcáján, állán és a fülén vannak, a testén semmi. Illetve 1 napja hasmenése van. Szoptatom, de mivel kevés tejem van és még éhes szopi után, így adok neki tápszert is. Először SMA tápszert használtunk, majd vettünk (péntek délután) egy másikat: cow and gate éhesebb babáknak.
Szombat este adtam utoljára neki ebből a cow and gate-ből, mert szombat reggelre jöttek ki ezek a pöttyök. Azóta a régi tápszert használjuk, de nem nagyon van változás. Egy ismerősöm azt mondta, hogy lehet, hogy az anyatejem zsírtartalma változott meg és ez okozott allergiát. Szerintetek melyik?
Mindkét gyerekemnél jelentkeztek ezek a kiütések az első hetekben, nekik is csak az arcukon! Az anyatej okozza egyértelműen. Nekem akkor azt javasolta a védőnő, hogy fogyasszak kevesebb tejterméket, mert a tehéntej átmegy az anyatejbe, és ilyen tüneteket okoz. Biztonság kedvéért egyáltalán nem ittam tejet, és szép lassan el is múltak a pöttyök. Azután fokozatosan újra fogyasztottam a tejtermékeket, de csak módjával, és többet nem jelentkeztek a kiütések.
Remélem, tudtam segíteni, jó egészséget nektek!:)
Ez csak tanacs es vagy megfogadod vagy nem.
Ne valtogass surun tapszert, masreszt a hungy baby nem jo minosegu (nekem a vedonok mondtak) igy en 1 eves koraig 1.es tapszert adtam utanna pedig 1+osat
a 3-es es a 3-as kimaradt.
Vedonok mondtak, hogy igy csinaljam.
Meg esetleg megprobalhatod a comfort verziot is, ami konnyebben emeszthato hasfajos babaknak is jo.
De mutasd meg a vedononek, a kiuteseket, mert igy latatlanban sok mindent nem lehet mondani.
lehet ez vedono fuggo de az en mf-om nem szolt semmit, hogy valtottunk markat
megkerdezte, hogy miert en elmondtam es ennyi
en jobban szeretem ha tudnak mindenrol, mert igy megbiznak bennem es ok is ugy allnak hozzam es en is jobban megbizok igy bennuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!