Attól függ fiú vagy lány.
Én 12 évesen (nő vagyok) már szőrtelenítettem a lábszáram apám borotvájával. Nem azért mert annyira kellett, hanem mert a többiek is a suliban.
A fiú osztálytarsaim még nem borotválkoztak az biztos.
Én lányként 12 évesen kezdtem szőrteleníteni a lábamat, amikortól már ciki volt szőrös lábbal suliba menni.
Amikor a fiúknak az arcán elkezdett szőr megjelenni, az már inkább 8. vége felé volt, de nem mindenki borotválta.
10+, 11-12 reális, leghamarabb 10, de akkor is érdekelne, hogy mit.
Nálunk harmadikosok nem kapnak kést az étkezésekhez, illetve nem vihetnek hegyes ollót, normál iskola.
Másik suliban elsőben késsel villával esznek és már második elején lyukasztottam át papírt hegyes ollóval. Akkor kapna borotvát, ha jó a kézügyessége, egyébként szőrtelenítő krém vagy szemöldökformázó. Az enyém most 10, a közelébe nem mehet(bàr még nem is kell). Én 11 évesen ollóval vagdostam a szőrt, vilàgos volt, de extrém vastagszálú és fényes, nagyon csúnya volt, muszáj volt. Anyám elvitt gyantáztatni, na ott minden szőrtüszőm rendesen vérzett, úgy kellett felitatni és félbe is hagytuk.. az én szőröm(és hajam) sokkal vastagabb másokénál. Had ne mondjam hogy viszketett, mikor gyógyult..
Onnantól borotváltam, amit értem, és azóta is. Lányom szőre és haja is vékonyszálú és viszonylag kevés, így szemöldökformázó és krém lesz a megoldás neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!