Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól adnál a...

Hány éves kortól adnál a gyereked kezébe borotvát?

Figyelt kérdés

2023. dec. 7. 20:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
12%
Semmikor nem adnék a kezébe borotvát. Majd ha elég nagy lesz hozzá, hogy magától levegye a polcról, akkor használhatja.
2023. dec. 7. 22:53
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

Attól függ fiú vagy lány.

Én 12 évesen (nő vagyok) már szőrtelenítettem a lábszáram apám borotvájával. Nem azért mert annyira kellett, hanem mert a többiek is a suliban.

A fiú osztálytarsaim még nem borotválkoztak az biztos.

2023. dec. 7. 23:13
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Én lányként 12 évesen kezdtem szőrteleníteni a lábamat, amikortól már ciki volt szőrös lábbal suliba menni.

Amikor a fiúknak az arcán elkezdett szőr megjelenni, az már inkább 8. vége felé volt, de nem mindenki borotválta.

2023. dec. 7. 23:24
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Amikor már szüksége van rá. Én olyan 11 éves korom körül kezdtem szőrösödni, de van olyan barátnőm aki már 9 évesen is, így pontos életkort nem tudnék erre mondani. Szerintem ha megbeszéled vele a helyes használatot rendben van egy kiskamasz gyereknél
2023. dec. 8. 00:46
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
Én is a 12 - öt mondanám.Korainak tűnhet,pedig nem az ha magambol indulok ki.Én is leborotváltam a lábam 12 évesen,a hülye anyám meg leszidott érte.🤨Pedig egy kislánynak ha szőrös a lába,az egy részt csúnya,más részt meg csúfolhatják a többiek.Ha az én lányaim meg nőnek,még segíteni is fogok nekik,ha úgy van!
2023. dec. 8. 07:23
 16/21 anonim ***** válasza:
73%
Én is 12 évesen kezdtem, de bármikor engedném a gyerekeimnek, amikor szeretnék. Nem olyan bonyolult művelet ez, hogy akár egy 10 éves is ne tudja megtanulni. A mai borotvák már biztonságosak, nem fogja megölni vele magát, max egyszer egyszer picit megvágja, az meg még felnőtteknél is megesik.
2023. dec. 8. 09:05
 17/21 anonim ***** válasza:
18%

10+, 11-12 reális, leghamarabb 10, de akkor is érdekelne, hogy mit.

Nálunk harmadikosok nem kapnak kést az étkezésekhez, illetve nem vihetnek hegyes ollót, normál iskola.

Másik suliban elsőben késsel villával esznek és már második elején lyukasztottam át papírt hegyes ollóval. Akkor kapna borotvát, ha jó a kézügyessége, egyébként szőrtelenítő krém vagy szemöldökformázó. Az enyém most 10, a közelébe nem mehet(bàr még nem is kell). Én 11 évesen ollóval vagdostam a szőrt, vilàgos volt, de extrém vastagszálú és fényes, nagyon csúnya volt, muszáj volt. Anyám elvitt gyantáztatni, na ott minden szőrtüszőm rendesen vérzett, úgy kellett felitatni és félbe is hagytuk.. az én szőröm(és hajam) sokkal vastagabb másokénál. Had ne mondjam hogy viszketett, mikor gyógyult..

Onnantól borotváltam, amit értem, és azóta is. Lányom szőre és haja is vékonyszálú és viszonylag kevés, így szemöldökformázó és krém lesz a megoldás neki.

2023. dec. 8. 09:05
 18/21 anonim ***** válasza:
49%
Én 11 évesen kaptam először borotvát, első pár alkalommal ott volt velem nővérem meg anyukám, de utána már egyedül használtam. Vastagszálú, sötét szőr volt a lábamon, csúfoltak is miatta, muszáj volt leszedni. A mai napig szenvedek vele, persze a hajam esetében jó, hogy ilyen a "szőrzetem", de a testemről egy rémálom leszedni akármilyen szőrtelenítő módszerrel. :D Apukám családjában minden nőnek ilyen volt, a fényképeken a hajukon, kezükön látszik, kíváncsi vagyok ők mit csináltak vele mondjuk 100 évvel ezelőtt vagy ha semmit, akkor a férjük nem lepődött e meg, amikor először meglátta a lábukat.... :D
2023. dec. 8. 12:27
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, régen szőkítettèk:)
2023. dec. 8. 13:46
 20/21 anonim ***** válasza:
Amikor kéri.
2023. dec. 25. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!