Mi volt ez a kiborulás a Gillette reklám miatt a férfiaktól úgy világszerte? Elvileg a reklám a nők és a gyerekek bántalmazásáról, kiközösítéséről szólt. Ez miért verte ki akkor a biztosítékot?
Mert kollektív bűntudatot akart kelteni a férfiakban. Az Egyesült Államokban a négerek (a lakosság 13%-a) követi el az erőszakos bűncselekmények több mint felét.
Akkor sem értenéd a felháborodást, ha csinálnának egy reklámfilmet tele feketékkel, ami az erőszakos bűncselekmények ellen szólítana fel?
Én se értettem, szerintem jó reklám volt. Nekem normális férfi ismerőseim vannak, szerintük sincs gond vele (direkt beszélgettem velük erről, amikor robbant a botrány)
Hivatalos statisztikák alapján nem követik el a bűncselekmények felét, de mindegy. :D
Le lehet pontozni, persze; az mindig könnyebb, mint a kritikus gondolkodás.
Ott van fehéren-feketén (pun intended), hogy az emberölések 52%-t négerek követik el pl. Vagy az FBI hivatalos statisztikái nem elég hivatalosak, hmm?
62%
Én is pontosan ugyanezt az oldalt néztem.
Fejtsd ki, kérlek, hogy a 168,038 hogyan és miért nagyobb szám a 176,967-nél.
Hát, elég komoly piaci öngyilkosság egy cégtől, ha egy reklámban a saját célközönségét próbálja negatív színben feltüntetni.
Az egy dolog hogy pont az ilyen viselkedés ellen próbáltak felszólalni, de ennél ostobább tálalást elképzelni is nehéz lett volna.
Ok, akkor tévedtem: az összes erőszakos bűncselekmények közül a fehérek (a teljes népesség 76.9%-a) 8929-cel többet követtek el az elmúlt 10 évben, mint a feketék (a teljes népesség 12,7%-a).
Gyilkosságok tekintetében ez a számpár már 17.236 - 23.577. És akkor térjünk vissza az eredeti felvetésre: értenéd a felháborodást, ha csak négerek szerepelnének egy kisfilmben, ami az emberölés ellen szólít fel?
(Halkan jegyzem meg, hogy magyarban a vessző a tizedes törtekben használatos. Ponttal tagoljuk a nagyobb számokat az olvashatóság céljából. Angolul ez fordítva van. Látod, ma már két dolgot is tanultál!)
ctrl-c & ctrl-v kombót használtam, elnézésedet kérem a vessző miatt :D
"értenéd a felháborodást, ha csak négerek szerepelnének egy kisfilmben, ami az emberölés ellen szólít fel?"
Nem igazán. Történik olyan, hogy fekete követ el gyilkosságot? Igen. Akkor miért kéne felháborodni azon, hogy azt mondja a tévé, hogy vannak feketék, akik gyilkosságot követnek el, és te ne legyél már ilyen?
Plusz most néztem meg újra a reklámot, és szerintem kifejezetten pozitív hangot üt meg, hogy a férfiak lehetnek JOBBAK annál, amiket látunk/hallunk, hogy néhány férfi mit művel, és hogy a férfiaknak lehetőségük van példát mutatni, hogy milyen jó embernek lenni, és igenis mutatni némi empátiát, gyengédséget, tisztességet, becsületet.
Őszintén nem értem, ez miért felháborító.
Nos, én az első hozzászólásomban egyrészt leírtam, hogy szerintem sokan miért tartották felháborítónak, másrészt egy némileg analóg szituációval is megpróbáltam szemléltetni. Sokaknak ugyanis nehezükre esik túllátni a saját kis csoportidentitásukon, így azt gondoltam, ezzel segíthetek.
Mindenesetre egy normális férfi kritériumának szabni azt, hogy ne háborítsa fel a kollektív megbélyegezés... nos, fura. De ez persze már csak az én személyes véleményem.
Ismét várom a piros kezek bősz nyomkodását, és szép, kollektivizmustól, valamint tribalizmustól mentes délutánt kívánok minden individuumnak nemtől és rassztól függetlenül.
Nem ismerem, de egy borotva reklámnak elvileg a borotváról kell szólni, azt kell eladnia. Ha egyéb téma van benne, akkor az már nem reklám, hanem film, hirdetés stb.
Sosem láttunk mosóporreklámot, ami a hangyák nemi életéről is szólt volna, mert egyszerűen nem való oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!