Ha gyerektartást fizeti a gyermekeim apja a külön
kiadásoknak a felét fizetnie kell?
Figyelt kérdés
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogyha gyermekeimnek az apja ugye fizeti a gyerektartást akkor a külön költségre mint például a lányom most lesz a bálkirálynő és akkor arra ruhát kell venni lányom most lesz középiskolás és hogyha középiskolába jár sokkal több költség és kiadás lesz amilyen külön de iskolához kapcsolódó mint például ilyen franciás suliba szeretne járni és akkor franciaországba vannak utazások de gyermekeim apja nem hajlandó ezekre fizetni egy forintot sem. Szerintetek mennyire kötelező ezt fizetnie? Előre is köszönöm 🙃🥰
Utolsó. Ne hibáztassad magad. Minden nő a seggfejeket szereti. A rendes embereket onnan ismerheted fel, hogy a jó nők szóba sem állnak velük. Nem még hogy kefélnének.
2023. nov. 29. 06:46
22/28 anonim válasza:
17, részben egyetértek veled, a gyerek jövőjébe fektetni kell, és igazságtalan, hogy ezt egyedül az egyik szülő állja. De nem mindegy, hogy az apa havi 30 ezret fizet vagy 120-at, mondjuk, mert az előbbi az alapokra sem elég, az utóbbiba meg azért néhány extra kiadás fele belefér. Az iskolaztatasban pedig meg kell állapodni, ami mindkettőnek vállalható, mert azért lássuk be, a határ a csillagos ég. A balkiralynős kiadások felezésével nem értek egyet, itt látszik, hogy ehhez anyuka ragaszkodik, ez azért bőven extra, apa akkor adjon bele, ha jó szívvel szeretne. Az egeszseggel és jövőjével nem összefüggő extrákat fizesse az a szülő, akinek fontosabb.
2023. nov. 29. 07:05
23/28 anonim válasza:
Konkrétan ezeket a kiadásokat nem teljesen értem.
1., Honnan lehet előre tudni, hogy bálkirálynő ✨lesz✨?
Másrészt az milyen költségekkel jár. Mi gimis szalagavatóra vagy ruhát béreltünk (~60K), vagy vettünk turiban. Barátnőm kb kifogott 5000-ért ott egy teljes áron 200.000-s ruhát. Ráadásul egy 8.-osnak? Ha van olcsóbb megoldás miért nem lehet azzal élni? Meg kell mondani Pannikának hogy nem csak az ő költségei léteznek, gondoljon másra is.
2. Most a franciás suli az fizetős, vagy sem? Vagy random elvinni franciába? Nem értem, hogy itt mi kerül pénzbe. Vannak állami sulik is ahol lehet franciát tanulni
2023. nov. 29. 09:36
24/28 anonim válasza:
Kelleni nem kell, de nyilván az ilyen kiadásokat a saját helyzetetekhez képest kell kezelni. Te ismered a volt férjed, van aki a kötelezőt is alig akarja fizetni, van aki meg saját önszántából fizeti a kiadások felét. Kötelezni nem tudod rá, tehát ilyen esetekben amivel tudsz számolni a saját bevételed illetve a kötelező gyerektartás. Ehhez kell igazítanod az ilyen kiadásokat is, pl hogy milyen értékben vesztek báli ruhát vagy hogy tudod e állni a külföldi tanulmányait. Van olyan apa is sajnos aki a gyerek születésekor lelép, sajnos itt is a lányod csak rád számíthat
2023. nov. 29. 09:53
25/28 anonim válasza:
23 átérzi a problémát, egy taknyos kis 14 évesnek nem kell hófehér menyasszonyi ruhát bérelni, nekem még a szalagavatómon se volt ,egy nagynénémtől kaptam egy szép báli ruhát.
a suli szerintem állami amúgy, csak szerveznek ilyen utazásokat, osztálykirándulást, nyaralást franciaországba (nem ugrik be melyik az, de tudom hogy anyám mesélt róla, ő nyelvtanár és rendre az ilyen trendi elitiskolák gyerekeit korrepetálja, mert az iskolai tanároknak csak a híre jó), és gondolom most a gyerek kitalálta, hogy négynapos párizsi szelfizés nélkül ő nem tudja majd megtanulni a létige ragozását...
gyerektartást fizet, de az ilyen nagyzoló, felesleges dolgokba nem tudom minek kéne beleszállnia. legalább néha a gyerek visszavesz a fantazmagóriáidból.
2023. nov. 29. 11:06
26/28 A kérdező kommentje:
Értem a válaszokat és köszönöm... A lányom a József Attila gimnáziumba szeretne járni és a bálkirálynő onnan jön hogy az ő általános iskolájukban van ilyen bálkirálynő választás... A Párizsi utazás onnan ered hogy abban az iskolában a gyerekek pár hónapra kimehetnek tanulni Franciaországba (cserediák program)😅
2023. dec. 31. 11:28
27/28 anonim válasza:
A legtöbb helyen a cserediák programot a suli állja (nagyrészt). Ismerősi körben volt gyerek, ők Spanyolországba mentek, a zsebpénzen kívül mindent a suli állt.
2023. dec. 31. 12:21
28/28 anonim válasza:
De kérdező, oké van bálkirálynő választás..de honnan tudja hogy nyert? meg 8. ban bálkirályNŐ. max Bálkirálykislány.
Igen, minden normális iskolában a suli állja a cserediák programot(persze komoly feltételeknek kell megfelelni hogy elnyerhesse, kb kitűnő átlag stb) a szülőknek csak a költőpénz kell. Azt meg gondolom adsz neki most is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!