Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha gyerektartást fizeti a...

Ha gyerektartást fizeti a gyermekeim apja a külön kiadásoknak a felét fizetnie kell?

Figyelt kérdés
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogyha gyermekeimnek az apja ugye fizeti a gyerektartást akkor a külön költségre mint például a lányom most lesz a bálkirálynő és akkor arra ruhát kell venni lányom most lesz középiskolás és hogyha középiskolába jár sokkal több költség és kiadás lesz amilyen külön de iskolához kapcsolódó mint például ilyen franciás suliba szeretne járni és akkor franciaországba vannak utazások de gyermekeim apja nem hajlandó ezekre fizetni egy forintot sem. Szerintetek mennyire kötelező ezt fizetnie? Előre is köszönöm 🙃🥰

#gyerekek #gyerektartás #jogszabály #különköltség #kétgyermekesegyedülállóanya
2023. nov. 28. 17:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
59%
Miért lenne úgy korrekt?
2023. nov. 28. 20:16
 12/28 anonim ***** válasza:
34%
Mert mindig vannak plusz , váratlan költségek, és nem csak az anyáé a gyerek.
2023. nov. 28. 20:20
 13/28 anonim ***** válasza:
76%
Váratlan külföldi utazás? Vagy mi?
2023. nov. 28. 20:22
 14/28 anonim ***** válasza:
98%
Nem kötelező, de bizonyos nagyobb kiadások esetén erkölcsileg elvárható abban az esetben, ha alacsonyabb tartásdíjat fizet. DE ezek nem az általad felsorolt kiadások! Fogszabályozó, olyan egészségügyi beavatkozás, amit esetleg magánban jobban vagy hamarabb megcsinálnak és szükséges, egyedi gyógyászati segédeszköz, ami csak részben támogatott (nekünk pl volt ilyen, ami állami támogatással is 40 ezer volt, nem most, több éve), gyógytorna, stb. Tehát főleg egészséggel összefüggő kiadások.
2023. nov. 28. 22:05
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta a bíró, hogy beleírhatjuk a papírba, de behajthatatlan lesz még így is, ez az apa belátásán múlik.

Nyilván nem választhatok egy olyan iskolát, ami az apa bevételéhez képest erőn felül lenne, követelve, hogy fizesse a felét.

Nem vagyok túl jóban a volt férjemmel, a gyerektartás, amit fizet, nevetséges, de így is belátom, hogy erre azért elég necces lenne kötelezni.

2023. nov. 28. 22:05
 16/28 anonim ***** válasza:
71%
váratlan nagyzolás a nyolcadikos ballagásra, váratlan gimnáziumi felvételi? 12, attól hogy anyucinak nagyok az igényei, és kiscsajt sincs nagyon kedve lerángatni a valóságuk talajára, az apának ehhez mért kéne asszisztálnia? jól is teszi ha a tartásdíjon kívül semmit nem fizet, talán majd egyszer átgondolod, hogyan neveled azt a lányt...
2023. nov. 28. 22:46
 17/28 anonim ***** válasza:
49%
Aha, mert egy gyereknek csak az alapok kellenek. Ha jobb gimibe akar járni akkor apa ne támogassa, ha egyszer szép ruha kell neki akkor apa ne adjon bele, mert ugye bálkirálynő nem minden héten lesz. Olyan suli meg minek hiszen csak világot látns. Minek, nem létszükség csak a gyereknek lenne jobb. Hiszen még sokan akkor sem adnak ezekre a gyereknek amikor megtehetik. De az anya áldozza be minden erőforrását, pénzét, idejét a gyerekre, az apa meg jobb esetben is csak pár napra van. Mert ugye ez az átlag. Anya mindig mindenven ott van, apa meg csak hébehóba. Mert ugye ez az átlag.🤦🏼‍♀️
2023. nov. 29. 04:04
 18/28 anonim válasza:
11%
Nem kell elválni. Nyilvánvaló itt is, hogy anyuka kefélt félre.
2023. nov. 29. 05:01
 19/28 anonim ***** válasza:
95%

18as mert általában az anyukák szoktak, igaz?:-D Sosem a szent férfiak.

17es, vannak állami jó gimik is.

2023. nov. 29. 05:46
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Sokàig egyedül fizettem mindent, mert a szaros húszezres gyt-vel kitörölhetem a seggem. Aztán 2 éve közöltem a gyerekét szinte teljes mértékben elhanyagoló apucival, hogy nem egyedül hoztam létre a gyereket. Sőt, ha tudtam volna, hogy valójában teljesen más mint amilyennek megjátszotta magát, nem megyek bele abba, hogy gyerekünk legyen. Mivel nála volt nagyobb a ragaszkodás mértéke a gyerek megszületésére, járuljon hozzá az eltartásához normálisan, vagy emeltetek a havi összegen. Azóta felez minden kiadást velem. A gyereknek nincsenek extra igényei, de az iskolai kötelező dolgokat muszáj fizetni, a kajáját, ruházkodását szintén, és ennyi tartás díjból egyedül nem tudom állni, és igazságtalan is. Egy idióta, önző fasz(mit is láttam benne én hülye?), de tudja, hogy nem érdemes velem ujjat húznia. Volt már rá precedens, de meg is kapta a jutalmat érte. A törvény az törvény, és nem az ő elképzeléseit veszik kizárólag figyelembe mindig.

Ha megcsinálta akkor vállalja az anyagi részt is fele részben.

2023. nov. 29. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!