Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Melyik döntésem lenne a jobb...

Melyik döntésem lenne a jobb a 9 és 13 éves gyermekeim számára?

Figyelt kérdés

Költözés előtt állunk. Nagy törés lenne nekik ha új iskolába íratnám őket? Ők nagyon ellenzik az új sulit de én szeretném őket kiszakítani ebből a környezetből mert borzasztó rossz,gyenge iskola ez ahová most járnak és azt gondoltam,hogy ha már költözünk akkor jobb helyre is mehetnénk...Szeretném ha "erősebb" suliba tanulnának,ugyanakkor félek hogy a 7.-ikes gyerekem még rosszabb jegyeket hozna az "erősebb" suliból,mivel itt sincsenek jó jegyei.

Nagy törés lenne nekik ennyi váltás?(új lakóhely, új suli, új barátok...)

2010. jan. 27. 08:10
1 2
 1/13 anonim válasza:

Tisztelt kérdező!

22 éves vagyok, nem tapasztalt ezen a téren, nincs gyerekem!

Bár úgy gondolom, ha költözni szeretnék, és új suli lenne a gyerekeknek, és te úgy gondolod, hogy jó hatással lenne rájuk, ne habozz! Én sajnos nem tudtam, jó suliba járni és nehéz volt tanulni! Ne haggyd!

Gyermekeid tanuljanak, biztasd őket, legyél bizalmasuk, próbálj, sport, vagy szakkkör, van amit biztos érdekli őket, segítsd érdeklődésüket, és ők is partnerek lesznek abban, hogy hallgassanak a szülőkre!

2010. jan. 27. 09:21
 2/13 anonim válasza:
És útólag: a baráti kapcsolatokat fennt lehet tartani, sok módszer van rá, ez ne legyen gond, minnél több emberrel ismerkedik, annál több tapasztalotot, jót , rosszat szerez vele, és mikor ki kell lépni a nagybetüs életbe, megfontoltabbak lesznek és önnálóbbak! Csak tudasd mindig velük, hogy megérted helyzetüket!
2010. jan. 27. 09:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
35 éves kétgyerekes anyuka(14 és 11 évesek)vagyok.Én a 7.osztályost biztos nem zavarnám már meg,elvégre 1 éve van vissza.A kicsit felsőbe viszont átvinném,mivel ígyis-úgyis változás jönne.Nálunk a nagy most megy majd tovább szki-ba,a kicsi pedig könyörög szinte,hogy írassám át a hozzá közel álló suliba.
2010. jan. 27. 12:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Talán leírnám az én történetem. Hátha segít.

Először egy nagyközség iskolájába jártam, egészen 4 ikes koromig. Abban az intézményben tanult a nővérem és a bátyám is. Kitűnő voltam. Aztán elköltöztünk Szegedre. Beírattak a Ságvári Endre gyakorló ált. iskolába. Elég híres, és erős iskola. Viszont arról nem szólt a fáma, hogy tele van sznobokkal, újgazdag tuskók gyermekeivel, és begyepesedett tanerővel. Nehezen bírtam beilleszkedni abba a körbe. Az osztályfőnöknőm egy özvegy idős hölgy volt. Sznob, előítéletes, és pénzéhes. Tanárnál nem a legjobb tulajdonságok. Az átlagom visszaesett 3-asra, egy félév alatt. Ezt a szüleim észlelve kivettek onnan, és beírattak egy közepes iskolába. Ismét kitűnő lettem ,és barátokra is tettem szert. Első szerelem stb... Aztán visszaköltözünk abba a régi községbe, ahol eredetileg kezdtem az iskolát, és a 7iket, és a 8ikat már ott fejeztem be. Az átlagom 4.1 lett. Felvettek egy rendészeti gimnáziumba makóra, onnan pedig a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarára szociológia szakra.

A tanulság szerintem az, hogy nem éri meg kiszakítani egy gyermeket a megszokott közegéből, amennyiben nem nagyon súlyos problémákkal küzd abban.

2010. jan. 27. 12:52
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg nincsen gyengébb - erősebb általános iskola. Mostanás olyan szintű az általános iskolai oktatás, hogyha megtanultál olvasni 8 év alatt akkor már meg is dícsérnek.

Amit "oktatásnak" lehet nevezni az valahol a középiskola szintjén kezdődik, de sajnos ott is kevés a jobbfajta iskola, a legtöbben csak a mostani "autistáknak" készített érettségire készítenek fel, amiből a magyart és a történelmet minden olvasni tudó megírja legalább 4-esre, a matekot minden összeadni tudó legalább kettesre, akinek meg kicsi fogalma is van a tananyagról az már 4-es szintre is...

De visszatérve a szánalmas magyar oktatás színvonalának zuhanásáról a konkrét kérdésre:

Szerintem az oktatás színvonal(talanság)ánál sokkal de sokkal fontosabb, hogy milyen a szociális környezet az iskolában. Ha a régi iskola pl. egy leamotrizált cigánytelep, ahol a 70-es átlagIQhoz mérten egymás köpködése, verése, tanár inzultálása és a rongálás a menő napközben elfoglaltság, akkor mindenképp érdemes a gyereket egy normálisabb, kultúráltabb környezetbe iratni.

Ha viszont ilyen szempontból rendben van az iskola, akkor érdemesebb otthagyni, az oktatás színvonala - ahogy azt eddig kifejtettem - teljesen lényegtelen.

Rosszul esik még leírni is, de inkább megéri jelenleg a gyereket egy autistaképzőbe beiratni, ahol ha ki bír olvasni egy három szótagnál hoszabb szót már megsimogatják a fejét és kap egy ötöst, mint egy "normális" iskolába, mert a sz@rabban jobb jegyeket kap a két szép szeméért, amivel majd könyebben fel fogják venni a már érdemi oktatást nyújtó gimnáziumba...

2010. jan. 27. 17:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Előzőnek:Láttad a matek felvételit,vagy a magyart?Én úgy gondolom,nem olyan egyszerű bekerülni mostanság felsőbb intézménybe.A fiam nem rossz tanuló és nem gyenge a sulija,mégis nehéz volt neki.Akkor egy gyenge suliból ezek szerint senki nem éri el a felvételhez szükséges pontokat?Egyébként,igazad van mert a környezet sem mindegy.
2010. jan. 28. 09:30
 7/13 anonim ***** válasza:

felvételit nem láttam, de heppből megnéztem a legutolsó matek, magyar és történelem érettségiket egy pár hete. Nevetségesen egyszerűek voltak.

Akkor gondolom a felvételi sem lehet egy morcos dolog...

2010. jan. 28. 11:19
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem 12 éves lányom van,és mi is költözünk.Igaz,mi külföldre és nagyon messzire.Én is aggódtam,és még most is aggódok,hogy befog-e illeszkedni (mivel Márciusban költözünk),de itt a gyik.hu-n kaptam megnyugtatóválaszokat.Szerintem ne aggódj,a te gyerekeid országon belül fognak egy új iskolába járni.Ha meg a jegyei is rosszak,szerintem jó lesz neki az új változás.A kilenc éves gyereked miatt szerintem meg ne aggódj,ő még fiatalabb.Hamarabb befog illeszkedni!
2010. jan. 29. 15:08
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Az utolsó válaszolónak szeretnék sok sikert kívánni a külföldi élethez!

(azért még nagyon szívesen olvasnám a többi véleményt is)

köszönöm

2010. jan. 29. 15:22
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem könnyű volt a suli váltás igaz én egy erős suliból mentem gyengébbe, és Debrecenből Budapestre.

1 kérdés.

- Egy teljesen más városba költöznétek vagy egy városban egy másik helyre?- nem mindegy

Mert ha a város marad akkor még a haverokkal simán találkozhat, de ha a város is megy akkor nehezebb.

12/L

2010. jan. 29. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!