Milyen károkat okozott a tinédzser gyerekeitekben az, hogy kicsi korukban nézhettek mesét?
Milyen mentális vagy fizikai károkat okozott a képernyőzés? (bármilyen képernyőre gondolok, tévé, laptop, pc, telefon, tablet)
Ha elolvasok néhány cikket, úgy tűnik, hogy ha megnéz a gyerek egy bogyó és babócát, akkor kb. agysérült lesz.
Azokra a válaszokra lennék kíváncsi, aki/k/nek 10+ éves gyereke/ik van/nak és kicsi korukban nézhettek valamit, vagy időnként vagy rendszeresen (pl. amíg a szülők kitakarítottak).
(Kérlek ne ítélkezzünk, a mai tinezévesek 1-2 éves korában még nem volt ennyire egyértelműen kiabálva mindenki részéről, hogy a szakértők szerint mennyire káros a képernyőzés. Ha tudtak is róla, nem volt komolyan véve és nem volt elterjedt ez a nézet- arra vagyok kíváncsi, hogy ez az egész mennyire van felfújva vagy mennyi igazság van benne. Csak rémísztgetés vagy a tinédzsereknek komoly károsodást okoztak a képernyők).
U.i: Csak személyes tapasztalatokat szeretnék kérni, mert másnak az életébe nem látunk bele, ha pl. egy 13 éves gyerek viselkedésproblémás, nem biztos h a tévé okozta, lehet h azért nézett annyi tévét, mert a szülők nem bírtak vele stb.
Köszönöm a válaszokat!
#20 na igen, láttam én is kutatásokat levezényelni és hát :D
Minél nagyobb létszámú volt kb annál jobban csaltak a kérdőívezők, hogy hamarabb végezzenek :D
Nekem is kellett a szakdogámhoz ezt-azt módosítani, mert nem volt már idő újracsinálni az egészet, még szerencse h nem komoly kutatás volt csak egyetemi feladat :D
Ami szaklapban megjelent, az pontosabb volt, de az meg kis létszámú volt ezért nem volt reprezentatív.
Megnyugtattatok 🥰❤
Persze továbbra is áll a kontroll és legalább velem ne nézzen képernyőt, de akkor nem fogok ezen stresszelni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!