Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elvinned a gyerekedet másik...

Elvinned a gyerekedet másik gimibe így?

Figyelt kérdés

A lányom álmai gimijebe került be, egy vidéki nagyvárosban.

De sajnos nagyon rossz az osztálykozosseg, gyűlöl járni, már testi tüneteket produkal, ami számomra ijesztő.

A város másik gimije atvenné, de a gyerekem be van feszülve, hogy mi lesz, ha ott még rosszabbak lesznek.

Általános iskolában nem volt semmi gondja.

Most meg van őrülve, hogy miért beszéltem a másik igazgatóval. Én pedig teljesen tanácstalan vagyok. Nem láttam még ilyen pánikban a gyerekemet.

Mit tennétek a helyemben?

(az osztálykozosseg tényleg nem jó, beszéltem erről az osztályfonokkel is többször, mondta, hogy sajnos most ilyen lett az összetetel, a tavalyi 9.szuper volt.)

2023. nov. 17. 23:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
45%

Biztosan nem vinném el. Viccelsz? Ez az egyetlen baja, hogy strébernek tartják??

Ezen amúgy az ofő tudna változtatni leginkább, el kellene érni mindenféle tuti dolgot az szmkval, hogy x osztályátlagnál elmehet az osztály erdei iskolába meg kapnak dolgokat a terembe, meg menő helyre mennek kirándulni.

Illetve ki kellene emelni a gyerekeket, hogy párban próbálják felhúzni a lemaradók jegyeit egymásnak osztályfőnöki órán, ilyen játékokat játszatni, hogy aki meg tudja tanítani a másiknak leghamarabb 10 dátumot töriből, az nem fog felelni jövő írán, meg kiosztani ilyen "nem kell házit írnom " kupont, meg "nem baj, ha otthonhagytam valamit" kupont.. Az, hogy jobbak akarjanak lenni, nagyrészt ezen múlik, meg persze a szülőkön, akik nem hagyják magukra a gyereket, és leülnek vele tanulni, kikérdezik a leckét, ezért összehívnék egy rendkívüli szülőit is. Aztán mindenféle bizalmi játékokat játszatnék tesin, pl mikor hátradőlsz és el kell kapniuk, meg vicceseket, pl a homlokukra ragasztani történelmi személyt és ki kell találniuk..

Ez tanári munka lenne, normális közösséget kovácsolni és értékrendet kialakítani. Nyilván nem tud érett döntést hozni, 14 éves és életében először találkozik ilyen helyzettel, miért is tudna?

Ha az ofő hárítja a dolgot ki kell vinni innen, és minél erősebb iskolába megy, annál esélyesebb, hogy normális gyerekek közé kerül.

2023. nov. 18. 11:04
 22/26 A kérdező kommentje:

Hálás vagyok a válaszokert, köszönöm szépen, ment a zöld kéz mindenkinek.

19-es, pont ezt szeretném elkerülni én is.

Az osztályfonok próbálta őket összebb hozni, de ezen szerintem már nem segít a közös játék.

Mondtam a gyereknek, hogy induljunk tiszta lappal. Próba szerencse.

2023. nov. 18. 16:19
 23/26 A kérdező kommentje:
Valószínűleg ez lesz 21-es, amit a végén írtál.
2023. nov. 18. 16:22
 24/26 anonim ***** válasza:
88%

19# vagyok. Nálunk is voltak ilyen "közösség kovácsoló" játékok osztályfőnöki órán. Pl.a bizalomjátéknak nevezett borzalom, amikor egy tanulót középre állítottak, bekötötték a szemét, és a körülötte kört alkotó többiek feladata az volt, hogy őt lökjék egymásnak ide-oda... amikor én álltam közepén, a tanár meglökött, majd senki nem akart elkapni, így elestem! Erről ennyit.

Egyébként nem olvastam végig a hozzászólásokat, de nálam úgy kezdődött az egész, hogy strébernek tartottak. Aztán ugye ezen próbáltam változtatni, hogy megfeleljek az elvárásoknak, de csak magamnak ártottam vele, mert sosem fogadtak el, és még a jegyeim is leromlottak, elkezdtem dohányozni stb.

Más szép élményeket gyűjt középiskolában, és később is szívesen találkozik a volt osztálytársaival. Én meg azóta gondolhatod hány osztálytalálkozón vettem részt: nulla.

Biztos, hogy a saját gyerekemnél nagyon komolyan fogom venni, ha nincs megelégedve egy iskolával, közösséggel.

2023. nov. 18. 20:23
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
Esetleg az év végét meg lehet várni, hogy lesz-e változás, hátha megszokják egymást, összebarátkoznak. De ha semmi nem történik, akkor lépni kell.
2023. nov. 18. 20:27
 26/26 A kérdező kommentje:

Azt mondta a lányom, hogy max egy évet lehet hogy kibír velük, de többet biztos, hogy nem. De én nem akarom keserűnek látni őt. Mindig is egy vidám csaj volt.

Most meg tikkel a szeme... Borzasztó ezt szülőkent látni.

Rá fogom beszélni a váltásra. És valószínűleg életünk legjobb döntése lesz majd.

2023. nov. 18. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!