Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elvinned a gyerekedet másik...

Elvinned a gyerekedet másik gimibe így?

Figyelt kérdés

A lányom álmai gimijebe került be, egy vidéki nagyvárosban.

De sajnos nagyon rossz az osztálykozosseg, gyűlöl járni, már testi tüneteket produkal, ami számomra ijesztő.

A város másik gimije atvenné, de a gyerekem be van feszülve, hogy mi lesz, ha ott még rosszabbak lesznek.

Általános iskolában nem volt semmi gondja.

Most meg van őrülve, hogy miért beszéltem a másik igazgatóval. Én pedig teljesen tanácstalan vagyok. Nem láttam még ilyen pánikban a gyerekemet.

Mit tennétek a helyemben?

(az osztálykozosseg tényleg nem jó, beszéltem erről az osztályfonokkel is többször, mondta, hogy sajnos most ilyen lett az összetetel, a tavalyi 9.szuper volt.)

2023. nov. 17. 23:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolás, nem bölcsődés. Akkor vinném el, ha ő is ezt szeretné. Akarata ellenére elvinni totális öngól lenne.

Ebben a gimiben évfolyamonként csak egy osztály van? Ha több van, akkor én az iskolán belül próbálnék osztályt váltani - ill. ezt vetném fel lehetőségként a gyerekemnek. Arról talán tudtok is információt szerezni, hogy ott milyen lehet az osztályközösség.

2023. nov. 17. 23:19
 2/26 A kérdező kommentje:

Nincs másik évfolyam sajnos.

Itt sem akar maradni, de menni sem akar. Tortális blokk. Nem arról van szó, hogy az akarata ellenére rángatni szeretném.

2023. nov. 17. 23:32
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sokat beszélgetnék vele erről, végigtárgyalnánk mindkét eset előnyeit és hátrányait. De a végső szót mindenképp neki kellene kimondania.

Esetleg valami ismerőst fel kéne kutatni a másik gimiből, aki tudna véleményt mondani arról az osztályközösségről.

2023. nov. 17. 23:36
 4/26 A kérdező kommentje:

Igen ezt már megtettem. Egy volt ovistars fiú jár oda és ő nagyon szereti.

De a lányom azt mondta hogy itt is a lányok gonoszak, nem a fiúk. És a lányokat ott nem ismeri.

Attól fél, hogy ha az se jó akkor mi lesz vele. Pszichológushoz kell mennie, mert vele van a baj.. Illetve akkor városon kívül kell találni, mert itt nincs több lehetőség.

2023. nov. 17. 23:40
 5/26 A kérdező kommentje:
Igen.. Sajnos pesszimista alkat. 😟
2023. nov. 17. 23:41
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

De mik az alternatívák?

- Itt a légkör mindenképpen rossz.

- Ott légkör TALÁN rossz. De lehet, hogy jó.

Teljesen egyértelmű, hogy a biztosan rossz helyett azt kell választani, ahol legalább esély van arra, hogy nem rossz, hanem jó lesz.

Viszont lehet, hogy MOST kéne pszichológushoz mennie, hogy rendbe jöjjön. És ha rendbe jött, akkor immár egészséges lelkülettel kéne egy új közösségbe mennie.

2023. nov. 17. 23:44
 7/26 A kérdező kommentje:

Igen én is ezt mondtam neki pontosan.

Egyébként az a bajuk a gyerekkel, hogy jó jegyeket kap. Az osztály nagy része 2-3-asokat kap, neki általában 4-es, de többször 5-ös a dolgozata és a "strebersegere" mentek rá. Pedig nem igazán viszi túlzásba a tanulást, napi 30 percet tanul kb.

Múltkor már szándékosan írt egy 1-es fizika dogát. Szerintem ebben az osztályban tényleg baj van.

2023. nov. 17. 23:48
 8/26 anonim ***** válasza:
34%
Esetleg az nem lehet megoldás, hogy pár napig, vagy 1 hétig próbaként átmegy a másik suliba, mielőtt végleg átiratkozik? Ha ott sem tetszik neki, akkor maradna a mostaniban /esetleg még 1 másik suli?
2023. nov. 18. 00:22
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nincs másik osztály? Minden esetre így nem maradhat. Én pszichológushoz vinném, és bíztatnám, hogy a másik iskolában sokkal jobb helye lenne.
2023. nov. 18. 00:34
 10/26 anonim ***** válasza:
93%

Múltkor már szándékosan írt egy 1-es fizika dogát.

Hát én itt állnék a sarkamra, és vinném at másik suliba. Majd megbékél. Nem hagyom, hogy elszúrja a jövőjét egy rakás seggfej miatt, akikkel jó eséllyel érettségi után csak elvétve fog találkozni, vagy úgy sem.

2023. nov. 18. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!