Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Etkezes suli idö alatt /...

Etkezes suli idö alatt / zsebpenz, ti hogyan gondoljatok?

Figyelt kérdés

Gimnazistaim vannak otthon.

Egy 18, egy 17 eves.

A 18 eves lanyom vegan 3 eve (szoval megy a flanc otthon)

A fiam atlagosan etkezik, korahoz illöen ket embernyi adagokat tud neha enni.

Egy eve behordtam nekik a friss ebedet kocsival, mivel Budan lakunk es ok Pesten jarnak a belvarosban gimibe. Nekem ez nem volt gond, szivesen tettem raerek, otthon vagyok, es mentem intezni elötte utanna a környeken dolgokat.

Most ugy alakult otthon kell feküdnöm egy közelgo mütet miatt es nem fogok heti 5x utannuk jarkalni, sem elhozni a sulibol. Mar all a bal emiatt.

A kerdesem:

A ti gyerekeitek ilyen korban hol mit esznek ha suliban vannak es edzesen es este ernek csak haza?

Kapcsolodoan a tema zsebpenz ilyen esetben mennyi nalatok?

Eddig 20 Ezer Ft volt nekik fejenkent hetente. Ez inkabb csak szorakozas volt (mozi, smink, hobbik) etel, ruha, sulis cuccok termeszetesen mi alljuk. Szoval hogyha a reggeli ebed mellett a bufetben vesznek egy csokit, colat, ragogumit akkor pl ez a zsebpenzbol megy.

A lanyom hozta fel a temat hogy ez nem fair lassan. Suli utan elmennek neha a Mammutba vagy Starbucksba es a penz semmire nem eleg...

A ferjemmel beszeltem es javasoltam a 30 000-t fejenkent hetente viszont o huzta a szajat hogy hova menjen ez még.

Igen, jol keres de fel hogy a gyerekek elkallodnak igy.

Ti hogy csinaljatok ezt?

Köszönöm

2023. okt. 17. 11:54
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
98%
Na jó behaltam a 9-es válaszodon 🤣🤣🤣ezek után nem tudom komolyan venni az eredeti kérdést sem 🤣🤣
2023. okt. 17. 12:19
 12/44 A kérdező kommentje:

10es igen...ha megiszik egy soyas kakot amit szokott 1800 ft-er kb es eszik felolem egy vegan muffint örulok.

Ha eszik a mekiben szendvcsiet,krumpli,cola ketchup. Na az nem ok. Eletemben nem voltam veluk McDonaldsban..tudom ok mar voltak...de ez ne legyen heti szokas

2023. okt. 17. 12:19
 13/44 anonim ***** válasza:
18%
Egyébként tényleg nem értem. Nem éltünk jól, amikor gyerek voltam, de tanultam, mint a hülye, a férjem is. Ő pár hónapja már millió felett kap, mert megdolgozott érte. Most akkor sajnáljuk a gyerekektől? Ti meg sajnáljátok másétól, mert bezzeg a tiétek busszal jár? Hát, már bocsánat... Nálunk is fix lesz a keret, és ha nem tudja megtanulni beosztani, így járt. De ilyen nincs, hogy ha az enyémnek szar, akkor legyen az a másénak is. A legtöbben, ha megtehetnétek, adnátok ennyit.
2023. okt. 17. 12:21
 14/44 anonim ***** válasza:
94%

🤦 oh my Good.. mond hogy csak vicc meg polgár pukkasztás...

Nem. Egy átlagos család ezeket rohadtul nem engedheti/engedi meg heti szinten..

2023. okt. 17. 12:24
 15/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm 13as errol van szo. A ferjem kb heti 1x van rendesen ugy otthon hogy talalkozik a gyerekekkel max 2x. Kökemeny meloja van, sokat utazik olyan hogy szülinapon otthon lenni? kb 4 eve nem volt.

Mellekesen megjegyzem, az a gimi ahova ok jarnak ott ok inkabb akik a legkevesebb zsebpenzt kapjak vagy nem a legujabb telefon es laptoppal jarnak be. Szoval nem, nincsenek ugy elkenyeztetve. Tisztelettudoak, atadjak a helyuket a metron, segitenek egy terhes nonek cipekedni...

En ezekre fektetem a hangsulyt.

Ja es a fiam minden honapban adomanyoz a penzebol egy cica menhelynek.

De azert nyugodtan beszeljetek rosszul rolam..

2023. okt. 17. 12:28
 16/44 anonim ***** válasza:
92%

13!

Durván 3 millió a havi bevételünk, úgyhogy azt gondolom nekünk sem szar...ahogy fogalmaztad. De!

Havi 80000 zsebpénz ekkora gyerekeknek plusz anyuci által hordott ebéd minden nap...ha belecsöppennek a való világba lesz ám majd pofára esés szerencsétlen gyerekeknek...

2023. okt. 17. 12:30
 17/44 anonim ***** válasza:
94%
Én lennék a gyereketek. Biztos nem akarnék dolgozni ha mindent megkapok és még pénzem is van.😆
2023. okt. 17. 12:36
 18/44 anonim ***** válasza:
93%
Ez rengeteg zsebpénz eleve, és a heti néhány Starbaucks meg mammut soppingolás hatalmas luxus tiniként. Ők lesznek azok a fiatal felnőttek, akik nagyokat pislognak majd, ha nem kapnak tapasztalat nélkül azonnal nettó 400-as munkabért meg egy óra ebédidőt. A realitást is tanítsd meg nekik és hogy az apjuk gazdag (nem a szüleik, mert te nem dolgozol), nem ők, így elvárásaik is eszerint legyenek. Én nem emelnék, alakítsák át a költségvetést a jelenlegi összeggel, így is bőven jól jönnek ki.
2023. okt. 17. 12:37
 19/44 anonim ***** válasza:
92%
Szóval a család letojva, pénzhajtás ezerrel...egyre jobban sajnálom a gyerekeket tényleg...reméljük ők ezt inkább ellenpéldának látják nem követendőnek
2023. okt. 17. 12:40
 20/44 anonim ***** válasza:
8%
Nem kell kezdeni a fszméregetést, hogy nektek több van. A lényeg azon van, hogy a mi gyerekeinknek ez a való világ, és teljesen eszerint alakul a jövője is. Szóval ez azért elég rossz duma. Én egy borsodi bányászcsaládból jövök, tán csak tudom, hogy nem midig egyszerű. A gyerekeknek is megtanítom, mert az a dolgom. De ne kelljen már itt magyarázni, hogy mindneki a legjobbat akarja a családjának! Igen, az enyéimnek nem diákhitellel meg mosogatással összekapart pénzből lesz diplomája, hát szörnyű! Nekem abból lett, bele én sem haltam, de nekik jobbat akarok. Mint minden szülő. A fővárosban 20ezer/hét az minden, csak nem sok. Tekintve, hogy baráti házaspár gyerekei már 10 éve is 60-at kaptak egy hónapra borsodban. Mi fiatalabbak vagyunk 30 évvel. Mire olyan idősek lesznek a gyerekeink, már megint más világ lesz. A jóra tanították ők is, normális, szép életük is van. Erre törekszünk mi is, mint mindenki. Nem ez számít igazán?
2023. okt. 17. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!