Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Úgy veszem észre , hogy a 14...

Úgy veszem észre , hogy a 14 éves lányomnak viselkedés zavara van! Hová forduljak ? Suliba nem azt csinálja amit kell vagy amit mondanak neki !

Figyelt kérdés

El vagyok keseredve!

Rengeteget beszéltem már vele! És semmi látszat a javulásra !

Rossz kommentek kíméljenek!

2023. okt. 13. 11:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

7-es, csak tudod elviszed a gyereket, és nem fogja azt mondani, hogy nem tud segíteni. Hanem azt fogja mondani, hogy ja, persze hozd. 20.000 ft egy konzultáció, ahol semmi mást nem csinál, mint megkérdezi a gyereket, hogy milyen napja volt, ő meg vagy elmeséli vagy nem. Ezt lehet évekig játszani, mert ugye még csak ismerkednek. Aha, elég drága ismerkedés.

Létezik persze állami szektor is, de oda nem lehet bejutni.

Abban lehet, hogy igazad van, hogy meg tudja mondani, hogy van-e valami baja. Mi az ötödik terapeutánál is odáig jutottunk, hogy pár óra után közölte, hogy mi a gond a gyerekkel, én meg mondtam, hogy köszike, 5 éve tudom, hogy ez a gond a gyerekkel, esetleg mit lehet vele kezdeni? Ja, semmit.

Egyébként azt meg pszichológus nélkül is pontosan tudtam, hogy ahogy a gyerek viselkedik, az nem oké, és azt is tudtam, hogy nem én vagyok az oka, mivel nem vagyunk egy alkoholista, késdobáló család. Szeretetben élünk, megkap mindent, emellett igyekszünk következetesek is lenni, szóval nem ebben van a hiba.

A kérdezőnek meg annyit, hogy kamaszodik a gyerek, ebben a korban mindegyik megbolondul, nem kell annyira ráfeszülni. Majd kinövi.

2023. okt. 13. 12:54
 12/19 anonim ***** válasza:
24%

HA eddig nem volt gond vele, akkor "csak" kamaszodik, rossz társaságba került, valami otthoni vagy iskolai trauma, változás érte. Érhette ilyesmi? (Költözés, kistestvér, új apa, kicsúfolás, elhanyagolás, bántalmazás, veszekedés...)

Iskolában tényleg van pszichológus (ingyen), a legtöbb gyerek szeret járni, mert végre valaki meghallgatja őket és csak rájuk figyel. És általában egyébként is a figyelmet keresik, hiányolják.

Ha eddig úgy beszéltél vele, hogy leszidtad és előadtad, mik az elvárásaid, az nem fog hatni. Neked kell őt meghallgatni, hogy mit miért csinál, mi bántja.

2023. okt. 13. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, 14 évesen te nem nevetgéltél az órán? Mert nálunk mindenki ezt csinálta és nem hiszem, hogy mindannyian viselkedési zavarosak voltunk. Fog még ennél durvabbakat is csinálni a lányod, ha ennyire rugalmatlan vagy lesznek még itt meglepetések.
2023. okt. 13. 16:17
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
csacsog meg nevetél órán édes fszom ez a természetes(persze az is az ha vki keveset beszél)
2023. okt. 13. 18:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem viselkedészavar, hanem kamaszkor :D
2023. okt. 13. 20:13
 16/19 A kérdező kommentje:

Akkor mit tegyek , ha ilyen levelet kapok az osztályfőnöktől ?

Ez annyira gáz számomra mint ha én sz@r Anya lennék aki sosem beszél a gyerekkel es nem kapna normális nevelést !

2023. okt. 13. 20:29
 17/19 anonim ***** válasza:
24%

Kezdem szakemberfanatikusnak érezni magam...

A férjem iskolai szociális munkás, azért mondom annyira, hogy keressétek fel tök ingyen az iskolapszichológust vagy szocmunkást!

Ő még az osztályfőnökkel is tud konzultálni, hogy ő mit lát, miért érkezett a jelzés a szülő felé.

Lehet ennyi elég is lesz.

Nem kell azonnal százezres pszichiátereket vízionálni.

2023. okt. 13. 20:36
 18/19 anonim ***** válasza:
79%

17-es olyan kis cuki naiv vagy. Gondolom a fővárosban laktok.

Én egy Székesfehérvár melletti faluban. Tudod, hogy itt hol van iskolapszichológus? A mesében. A városban talán egy általános iskoláról tudok, ahova kijár heti egy napra. Szerinted egy 300 fős iskolában hány problémás gyerek van, és mi az a heti egy alkalom? A lányomat be is utalták hozzá, 2 év alatt egyszer be is jutott hozzá.

A kérdezőre visszatérve, nem volt ofőváltás? Némelyik pedagógusnak elég kicsi az ingerküszöbe. Nekünk most új ofőnk van, és szeptember első hetében felhívott. Majd frászt is kaptam, azt hittem a gyerek valami borzasztó dolgot csinált. Aztán kiderült, hogy vihogott tanórán. Jó, most nem mondom, hogy ez helyes, meg persze mindig beszélgetünk vele, hogy az iskolába tanulni járunk, nem bulizni. De könyörgöm, adhd-s. Ha tudná az ofő, hogy miken vagyunk túl, nem hívogatna ilyen piszlicsáré ügyekkel.

Számtalan beírást kapott már a gyerekem, idézek párat:

-Szünetben rátette a gyurmát a radiátorra.

-Szünetben nem akart kimenni az udvarra, és a wc-ben bújkált a tanárok elől.

-Megdobta társát egy tobozzal.

És a kedvencem:

-A tanár megszidta, mire ő elnéző mosollyal reagált.

Szóval lehet, hogy simán csak kamaszodik, a tanerő meg frusztrált, és próbálja a szülőkre hárítani a felelősséget.

Én tanárképzést végeztem, és mindig azt mondták, hogyha a tanár beír a szülőnek, az azt jelenti, hogy tehetetlen, és a szülőre hárítja a felelősséget. Ami az iskolában történik, azt ott is kell megoldani. Ahogy a viccben is írják, a szülő sem ír be a tanárnak, hogy a gyerek nem ette meg vacsorára a tökfőzeléket.

Persze elismerem, hogy vannak esetek, amikor be kell írni, de én sokszor csak a fejemet fogom, hogy miket üzengetnek a tanárok.

Persze beszélj a gyerekkel, ne lássa, hogy nem foglalkozol vele. De nem hiszem, hogy ezt annyira véresen komolyan kéne venni.

2023. okt. 13. 21:13
 19/19 anonim ***** válasza:
90%

Inkább neked a tanárral kellene elbeszélgetni, hogy épp mi a franc baja van a gyerekkel :D Aki kamasz.

Amúgy, ha tudnád, én mikért kaptam üzengetést - apró-cseprő kis f..gok, amik a tanárnő orrát bökték, meg hatalmat fitogtathatott.

- nem jó székre ültem

- átültem a helyemről (jött rám a hideg, de az kit érdekel)

- átvettem a tesigatyát (mert nem akartam a véres farmeremben tölteni a napot)

- rámosolyogtam! (ő gunyorosként értelmezte)

- a legjobb - tesin: nem jobbkézzel dobom a kislabdát (mivel balkezes vagyok :D)

Meg ilyenek. Szerinted apámat érdekelte? Mondjuk annyiból igen, hogy mosolygott rajta, aztán ennyi. Az ilyen emberrel nem lehet mást kezdeni.

2023. okt. 16. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!