Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszkorban előfordulhat...

Kamaszkorban előfordulhat testvérféltékenység?

Figyelt kérdés
Ha igen, és valakinél volt, miben nyilvánult meg? Lett-e a kamasznak valami plusz igénye, szokása, stb?
2023. okt. 3. 15:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem a klasszikus kisgyerek féltékenység. Játszani se akar vele, abból már bőven kinőtt.

Ha veletek lakik nincs kedve egy folyton síró gyereket hallgatni, meg ingyen bébicsőszködni a féltestvérén.

Ha az anyjanál lakik lehet féltékeny, mert az új gyerek ellopja az apja kevés figyelmét és az együtt töltött időt.

Nem értem miért varod el, hogy lelkesen álljon hozzá. Számára te csak egy idegen vagy

2023. okt. 3. 22:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy hányós emoji után nehéz komolyan venni az embert...

Mondjuk az lesz az igénye, hogy nem lesz ingyen gyerekfelügyelő.

2023. okt. 3. 23:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Először is az “apja új csaja”, akit az apja dug, és a sírós kolonc, ami nem feltétlen lett volna szükséges.

Másodszor. Mivel az anyja lelépett néhány éve egy másik pasival, a gyerek mikor 3 éve megismert, odáig volt értem. Az apja szerint nagyon hiányzott neki a család, és mikor összeköltöztünk, én is láttam rajta mennyire jól érzi velünk magát. Azóta is rendszeresen bejár hozzám is, az apjához is munkába, ha unatkozik, szeret velünk eljárni kirándulni, meg kb. mindenfele. Nagyon ragaszkodó, és egyáltalán nem kezel idegenként, főképp nem az apja új csajaként.

Velünk él, de soha semmi feladata nincs, sosem kérek semmit tőle, még a szennyesét sem kell összeszednie. Nem hiszem, hogy azon aggódna, hogy neki kellesz vigyázni rá. Anyáék a közelben laknak, tőle szoktam segítséget kérni ha valamire szükségem van.

Ettől függetlenül persze lehet érdektelen, bennem is felmerült, hogy az. Engem sem érdekeltek egyáltalán a gyerekek felnőttkorom nagy részében sem. De az egész nem szexuális viszolygás volt, eszembe sem jutott ilyen szögből nézni egy terhességre vagy gyerekre, egyszerűen csak érdektelen volt számomra.

Végül pedig. Nem elvárás, és nem is haragszom érte, csak megérteni próbálom, mert ha féltékenység lenne, valamit csak kezdeni kellene a helyzettel.

2023. okt. 4. 05:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Várandósság alatt ritkán jön elő féltékenység, még kisgyereknél is. Az akkor jelenik meg, mikor a kicsi megszületik és értelemszerűen a középpontba kerül. Ekkor sok gyerek a háttérbe szorítva érzi magát, még akkor is, ha fel lett készítve, hogy a kicsinek folytonos felügyeletre és gondoskodás lesz szüksége. Amit most tehetsz, az az, hogy ultrahang képekkel meg pelenkákkal, stb nem traktálod. Egy kamasz fiút nincs, ami kevésbé érdekelne, mint a terhesség. Ez akkor is így lenne, ha az édesanyja lennél. Tök jó, hogy jó a kapcsolatotok, ha érzi majd, hogy a kicsi negszületése után is fontos, törődtök vele, nem lesz gond.
2023. okt. 4. 07:07
 15/16 anonim ***** válasza:
39%

14 voltam, amikor született féltesóm. Szerinted hol érdekelt engem egy 14 évvel kisebb valaki?

Aztán már igen, mert persze állandóan lepasszolták, mondván, úgyis otthon vagyok, kötelességem vigyázni rá.

2023. okt. 9. 14:02
 16/16 anonim ***** válasza:
62%

Miért az, kedves nyolcas? Mert megmondták őszintén: abszolút nem érdekel egy 15 évest az apja új nője, meg hogy sikerült szexelniük egy jót, amiből tesó lett?

34 éves nő vagyok, hülyét kapok a terhes nőktől, meg hogy mindenkire tolnák rá a gyereküket, mutogatják a 3D-s UH képeket, áradoznak, milyen lesz a babaszoba, a gyerekruhák, stb.

Azt hiszed, érdekel ez bárkit rajtatok, szülőkön kívül? Hát, nem, csak a legtöbb ember inkább nem mondja.

Én megmondom, akkor is ha a kedves "pocakos" halálosan megsértődik rám.

2023. okt. 9. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!