Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki hogy kezeli a tizenéves...

Ki hogy kezeli a tizenéves testvérféltékenységet?

Figyelt kérdés
Három gyermekem van. 13/F, 11/L, 9/L. Mindegyik más karakter, de jó gyerekek, törekvők, tisztelettudók...stb. Akivel a legtöbbet "bírkózok" az a középső lányom. Én is középső vagyok és próbálom mindig elkerülni (elnézni a dolgait) de egyre nehezebben megy (egyáltalán nem megy) A fivérére nem "féltékeny" csak a húgára. Nem is tudom hogy féltékenység-e ez de folyamatosan irányítani akarja, mintha Ő lenne az anyukája. Lépten nyomon rászól ha valamit nem jól csinál, pedig harmadik gyerek lévén nagyon önálló, talpraesett kis csaj.

2012. máj. 17. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Ülj le vele beszélni, hogy ne irányítgassa a testvérét, nem ő az anyja, hanem te. Kérdezd meg tőle mi baja, mi bántja, hogy folyton a testvérét kell csesztetnie miatta.
2012. máj. 18. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
a középső gyereked kommandírozza a kicsit? vagy a nagy? a nagy kit kommandíroz? ha a kisebbek hülyeséget csinálnak, letolod az idősebb testvért is?
2012. máj. 18. 16:28
 3/6 A kérdező kommentje:

A középső a kicsit.Ők ketten lányok. A nagyobb az fiú. Az ő természete nagyon kiegyensúlyozott. Felül emelkedik ezeken a dolgokon. Higgadt tud maradni.Nem keveredik ilyesmibe. Természetesen őt is le szoktuk szidni ha mégis valami rosszat tesz. De szinte mindig a középső gyermekünket kell "szabályozni" mert ő viselkedik úgy.

A kicsi nem szól csak tűri. Folyton bántja mert egy kicsit erősebb mint a mai gyerekek (de nem kövér)a középső pedig nagyon szép vékony hosszú-lábú manöken alkat. Már beszéltem vele, hogy én vagyok az anyukája és ez az én dolgom hogy vezényeljek pl este a fürdésnél. Ha rossz jegyet kap a kisebb engem szít hogy szidjam le - mégjobban ennyi nem elég Nem akarja hogy menjen vele nyári táborba. Pedig a legkisebb igazi harmadik a jég hátán is megél - nagyon szeretik a társai mert vidám, jókedvű , belevaló, jószívű. Ezt is elmagyaráztam neki már ha most nem is de eljön majd az az idő amikor nagyon fog annak örülni, hogy vannak testvérei. Érdekes a nagyfiú nem zavarja a képet nála....

2012. máj. 21. 13:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem csak 1 gyerekem van.

De ülj le velük és beszéld meg ezt velük.

2012. máj. 23. 13:12
 5/6 anonim válasza:
Egzetertek , beszelj vele es mond meg neki ha kell akkor nem szép szóval már mással nem megy .Én gyerek vagyok 13-F de érettnek tartom magam . ÉS ay uncsiméknak is hasonlo a helyzete .
2012. máj. 25. 19:58
 6/6 anonim válasza:
Középső gyerek szindróma->GOOGLE
2012. jún. 4. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!