Kamaszkorban előfordulhat testvérféltékenység?
Azért érdekel, mert a párom fia 15 éves, jó a kapcsolatunk, beszélgetünk sokat, velünk él. Viszont várandós vagyok, és voltak olyan szituációk amiket nem tudok hova tenni. A 3D ultrahang képre pl. semmi reakció, a névválasztáson szórakozott egy jót, és amúgy nem igazán szokta megkérdezni hogy vagyunk, mintha kerülné az egész témát.
Ráadásul az apja még megbiztatta, hogy fognak majd játszani jókat a kicsivel, és állítólag nagyon várja… Úgy olvastam csalódás szokott lenni a felismerés, mikor rájön a nagyobb, hogy a kisbabával nem tud játszani egyáltalán. Nem tudom ebben a szituációban, ilyen nagyobb gyerek esetében szokott-e lenni féltékenység, vagy csak egyszerűen érdektelen.
Egyszerűen érdektelen.
Egy 15 éves fiút pont nem foglalkoztatja, hogy az apja új csaja szülni fog. A kamaszoknak eleve ez az egész szex-reprodukció téma kényes kérdés nem csoda hogy kerüli amennyire lehet.
Igaz én nő vagyok, de ha a saját anyukám lett volna terhes amikor én 15 voltam az is kellemetlen lett volna nekem. Nem az hogy új tesó lesz hanem maga a terhesség ténye... Belegondolni is fura és ennek semmi köze a testvérféltékenységhez.
Tul sokat varsz egy 15 evestol, aki raadasul nem is a te gyereked, igy meg nehezebb a helyzet, sajnalom. Nyilvanvaloan hulyenek nezni egy kamaszt nem kell, termeszetesen felfogja, hogy nem tud majd jatszani egy csecsemovel…🤦♀️
Majd ha megszuletik a baba, lehet, hogy tobb kedve lesz hozza (nalam igy volt, 16 ev van koztem es a feltesom kozott, de maga a terhesseg nem nagyon hatott meg, semleges volt).
De lehet, hogy nem.
Nem kell a szivedre venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!