Ha a gyerekednek antidepresszánst írna fel az orvos jó ötletnek tartanád? Kiváltanád egyeltalán? Megkérdreznéd a gyereket, hogy akarja-e szedni?
Figyelt kérdés
2023. júl. 23. 15:37
41/75 anonim válasza:
Nem rosszból tényleg,de akik lepontozzák azt,aki ha a másodvélemény is ezt mondaná beadná a gyógyszert,akkor ti mit tennétek ebben az esetben,ha a kezelés nem használ,romlik, és más orvos is ezt állítja?Komolyan érdekel és az is,hogy ha az orvossal szembemész mi alapján választod ki te a kezelést otthon? Gyorsan tanulsz 10 évet vagy a Nők lapja alapján vagy milyen hiteles szakmai forrás alapján tanulod ki rövid idő alatt?Nem féltek,hogy egyszer mire mentek haza? Én biztosan félnék. Láttam egy két érdekes dolgot már.
42/75 A kérdező kommentje:
Sosem hagyjtuk egyedül az elmúlt 4 hónapban pont ezért
2023. júl. 24. 09:39
43/75 anonim válasza:
Igen, kiváltanám. Ha pszichiáter úgy ítéli meg, hogy szüksége van rá, akkor te miért tudod jobban, hogy esetleg nincs....? Majd ha leugrik a tizedikről, már hiába gondolkozol, lehet ki kellett volna váltani... tudom drasztikus amit írok, nekem is 15 éves fiam van. Kiváltanám neki.
Ennyi idős voltam, amikor a szüleim váltak és anorexiás lettem. Arra is antidepit írtak. Anyu kiváltotta, szedtem, meggyógyultam.
44/75 A kérdező kommentje:
Ma fel fogok hívni egy magán pszichiátert és időpontot egyeztetek konzultációra. Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy kb mennyi a várakozási idő?
2023. júl. 24. 09:59
45/75 anonim válasza:
Változó, én pár hónapja a foglaljorvost oldalon másnapra találtam, de van akinél hónapokat kell várni.
46/75 anonim válasza:
37 A pszichiáter állította le a gyógyszert 3 hét után! Nem kellene okoskodnod, attól, hogy depressziós vagy, még nem vagy pszichiáter. Sokféle eset van, nemcsak a te eseted létezik, amivel oldalak óta példálózol.
47/75 anonim válasza:
Tapasztalataim alapján, többen idealizálják tévesen a pszichiátereket és feltételeznek róluk általánosságban, olyan képességeket, meg adottságokat ami kevésben van meg, mint akik démonizálják, az antidepresszánsokat.
48/75 A kérdező kommentje:
Felhívtam. 3 hét múlva kell mennünk konzultációra.
2023. júl. 24. 20:55
49/75 anonim válasza:
"Azt javasolta menjünk el egy pszichiáterhez. A pszichiáter úgy látja, hogy szüksége van gyógyszerre."
Elárulok egy nem is olyan nagy titkot: a pszichiáter a hozzá fordulók minimum(!) 90%-ának ezt mondja.
Innentől kezdve én erősen meggondolnám, hogy adnék-e a gyerekemnek a gyógyszerből csak azért, mert orvos írta fel...
50/75 anonim válasza:
49#-es. És mi van akkor,ha a maradék százalékba esik,akinek ténylegesen szüksége van gyógyszerre(innen nem láthatjuk),viszont nem kapja meg és komoly következményei lesznek? Mi alapján fogod eldönteni otthon,te mint laikus,hogy milyen kezelést alkalmazz neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!