Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha a gyerekednek antidepresszá...

Ha a gyerekednek antidepresszánst írna fel az orvos jó ötletnek tartanád? Kiváltanád egyeltalán? Megkérdreznéd a gyereket, hogy akarja-e szedni?

Figyelt kérdés

2023. júl. 23. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
52%
Nem rosszból tényleg,de akik lepontozzák azt,aki ha a másodvélemény is ezt mondaná beadná a gyógyszert,akkor ti mit tennétek ebben az esetben,ha a kezelés nem használ,romlik, és más orvos is ezt állítja?Komolyan érdekel és az is,hogy ha az orvossal szembemész mi alapján választod ki te a kezelést otthon? Gyorsan tanulsz 10 évet vagy a Nők lapja alapján vagy milyen hiteles szakmai forrás alapján tanulod ki rövid idő alatt?Nem féltek,hogy egyszer mire mentek haza? Én biztosan félnék. Láttam egy két érdekes dolgot már.
2023. júl. 23. 23:36
 42/75 A kérdező kommentje:
Sosem hagyjtuk egyedül az elmúlt 4 hónapban pont ezért
2023. júl. 24. 09:39
 43/75 anonim ***** válasza:
46%

Igen, kiváltanám. Ha pszichiáter úgy ítéli meg, hogy szüksége van rá, akkor te miért tudod jobban, hogy esetleg nincs....? Majd ha leugrik a tizedikről, már hiába gondolkozol, lehet ki kellett volna váltani... tudom drasztikus amit írok, nekem is 15 éves fiam van. Kiváltanám neki.

Ennyi idős voltam, amikor a szüleim váltak és anorexiás lettem. Arra is antidepit írtak. Anyu kiváltotta, szedtem, meggyógyultam.

2023. júl. 24. 09:57
 44/75 A kérdező kommentje:
Ma fel fogok hívni egy magán pszichiátert és időpontot egyeztetek konzultációra. Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy kb mennyi a várakozási idő?
2023. júl. 24. 09:59
 45/75 anonim ***** válasza:
100%
Változó, én pár hónapja a foglaljorvost oldalon másnapra találtam, de van akinél hónapokat kell várni.
2023. júl. 24. 11:53
 46/75 anonim ***** válasza:
57%
37 A pszichiáter állította le a gyógyszert 3 hét után! Nem kellene okoskodnod, attól, hogy depressziós vagy, még nem vagy pszichiáter. Sokféle eset van, nemcsak a te eseted létezik, amivel oldalak óta példálózol.
2023. júl. 24. 11:56
 47/75 anonim ***** válasza:
16%
Tapasztalataim alapján, többen idealizálják tévesen a pszichiátereket és feltételeznek róluk általánosságban, olyan képességeket, meg adottságokat ami kevésben van meg, mint akik démonizálják, az antidepresszánsokat.
2023. júl. 24. 14:29
 48/75 A kérdező kommentje:
Felhívtam. 3 hét múlva kell mennünk konzultációra.
2023. júl. 24. 20:55
 49/75 anonim ***** válasza:
41%

"Azt javasolta menjünk el egy pszichiáterhez. A pszichiáter úgy látja, hogy szüksége van gyógyszerre."

Elárulok egy nem is olyan nagy titkot: a pszichiáter a hozzá fordulók minimum(!) 90%-ának ezt mondja.

Innentől kezdve én erősen meggondolnám, hogy adnék-e a gyerekemnek a gyógyszerből csak azért, mert orvos írta fel...

2023. júl. 24. 21:43
 50/75 anonim ***** válasza:
58%
49#-es. És mi van akkor,ha a maradék százalékba esik,akinek ténylegesen szüksége van gyógyszerre(innen nem láthatjuk),viszont nem kapja meg és komoly következményei lesznek? Mi alapján fogod eldönteni otthon,te mint laikus,hogy milyen kezelést alkalmazz neki?
2023. júl. 24. 23:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!