Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a gyereke borderlineos, vagy ő maga BPDs?

Figyelt kérdés
2023. jún. 10. 05:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
98%

#2 vagyok. Nagyon szélsőséges ingadozás a jó és rossz kedv között, amit úgy képzelj el, hogy az egyik percben majd megfullad a nevetéstől, a másikban pedig zokog és úgy érzi, hogy semmi nem segíthet a problémáin, csak ha meghal. De ilyen dolgokon borul ki random, hogy a fiatal háziállata egy nap meg fog halni. Amikor ilyen szomorú rohama van, képes teljesen örült emberként viselkedni, üvölt és kapálózik a földön, csomó számra tépi a haját, amíg vérzik a fejbőre, ruhástul magára engedi a hideg zuhanyt és ordít közben, csapkodja a fejét a falba. Nem minden alkalom ilyen, néha csak szívszakadva zokog, és úgy érzi, hogy vége a világnak, de nem ritka ez az "őrült szomorú" viselkedés sem.

Borzasztóan hajlamos a függőségre. Drogok, alkohol, gyógyszerek. Ha boldog, ha szomorú, megy inni, de annyit iszik, amíg végül görcsösen hány tőle és kb állni nem tud, olyankor szoktak rohamai lenni. Gyógyszerből mindent el kell zárni tőle, mert még a Voltaren gélt is magára keni, mert annyira izgatott, hogy gyógyszer. Ráadásul gyógyszert szed a BPD-re is, amit hajlamos túladagolni, ezek a gyógyszerek meg olyanok, hogy hozzá lehet szokni a normál adaghoz, úgyhogy mindig hisztizik, hogy még több, még több kell. Ha nem kap, olyankor borul ki és keni magára a Voltarent. És ami a legijesztőbb az egészben, hogy amilyen szörnyen hangzanak a fent leírtak, az idő 95%-ban egy teljesen normális, csupaszív, boldog kiscsaj, senki meg nem mondaná, hogy valami baj van vele. Aztán heti 1x vagy 2x elszakad nála a cérna és kiborul. Sajnos nagyon nem lehet mit csinálni vele, nem gyógyítható, a gyógyszerek tudják valakivel csökkenteni a tüneteket, de elmulasztani nem. A borderline-os emberrel nem csak a környezetnek nehéz, ő is borzasztóan szenved tőle, mert tényleg egy hullámvasút az élete, nincs egy biztos pont, hol a világ legboldogabb embere, hol csak a halálban látja a megváltást, és ezek az érzések bármikor bárhol rátörnek. Folyamatosan ingadozik a két véglet között, akkor is, ha kívülről nem látszik semmi. Sosincs olyan, hogy csak úgy elvan, vagy nagyon jó vagy nagyon rossz. A húgom egy súlyosabb eset, a borderline széles skálán mozog, egy enyhébb tünetű ember is hasonló érzéseken megy keresztül, csak lehet, hogy ha szomorú, akkor "csak" teljesen összetörve érzi magát és nem meghalni akar.

2023. jún. 10. 09:51
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
13.Ez eléggé szélsőséges, a nővérem nem szokott ilyen radikális lenni.
2023. jún. 10. 09:55
 13/25 anonim ***** válasza:
83%

Megint #2 vagyok, a borderline személyiség zavar nem örökletes. A húgomnál valószínűleg a nárcisztikus személyiségzavaros apjának a nevelése váltotta ki belőle (és eleve hajlamos volt rá).

11-es szégyelld magad. Hogy vagy képes te megmondani, hogy kinek lehet gyereke és kinek nem? Kinek értékes a genetikai állománya és kinek nem? Gyakorolj egy kis empátiát, és tájékozódj, mielőtt ilyen butaságokat mondasz.

2023. jún. 10. 09:55
 14/25 anonim ***** válasza:
10%
15# Én pontosan tudom hogy nincsenek problémáim és pont ezért nem csinálok gyereket a húgod meg apád világába. Talán pont hogy bennem van eggyütérzés...
2023. jún. 10. 10:01
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
Hűha, ez nagyon durván hangzik, főleg, hogy egy kìvülállò, aki itt-ott látja semmit sem èrzèkel ezekből a hatalmas problèmákbòl. Nagyon nehèz lehet ìgy az èlet, valòban :( Azèrt kèrdeztem, mert èn egy 31 èves anyuka vagyok, aki a menzi előtt sokszor kiborul, de nèha a dackorszakosom is kiborìt. Függő sem vagyok, csak nèha megijesztem magam, mert kiborulok, kiabálok, volt hogy már a 3 èvesem fenekère csaptam, ajtòt csapkodtam, nèha úgy èrzem a sok hiszti, rossz napy hormonok miatt, hogy nem tudok kellő mõf, felnőttkènt uralkodni magamon. Ha kiabálok, bocsánatot kèrek a fiamtòl is. Az esetek 95%-ban egy odaadò, normális anyuka, felesèg vagyok. Nem tudom gond van e velem :(
2023. jún. 10. 10:16
 16/25 anonim ***** válasza:
82%

#18 Szerintem, amit te érzel az tök normális. Gyereket nevelni, főleg dackorszakosat a legnormálisabb ember idegeit is megviseli. Szerintem benned csak gyűlik a feszültség, és időnként már egy pici dologgal is betelik a pohár. Ez minden anyukával megesik.

#17 Amíg csak a saját dolgaidról döntesz és nem másoknak mondod meg, hogy ki vállalhat gyereket és ki nem, addig teljesen rendben van a döntésed.

2023. jún. 10. 10:46
 17/25 A kérdező kommentje:
És mikor lett ilyen a gyerek/ember? Egyszercsak ilyen lett tiniként? Vagy már eleve nehezebb baba, bölcsis és ovis volt dühkitőrésekkel és furcsa dolgokkal?
2023. jún. 10. 10:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
A húgom olyan 14 éves kora körül kezdte el mutatni az első jeleket. Baba, ovis, kisgyerek korában egy kifejezetten nyugodt gyerek volt, az a típus, akit leteszel valahova és ha visszamész egy fél óra múlva, ott fog játszani. #2
2023. jún. 10. 11:04
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
*megnevezésük.
2023. jún. 10. 11:29
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a bipolarissal nagyon sokan keverik mert vannak hasonlosagok.

Szoval ha valaki innen akarja tunetek apapjan diagnosztizalni magat vagy a gyermeket, ne tegye.

2023. jún. 10. 12:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!