Milyen lesz a gyereketek bizonyítványa? Tanultatok eggyütt?
6. Akik lepontoznak, azoknak mit csinálnak a gyerekei?
De tényleg nem értem. Mi más dolga van 12 évesen egy gyereknek, mint kussban végigülnie az órát, este megtanulni a leckét, bemenni, és megírni a dolgozatokat.
És nyilván a sok elhivatott tinédzser így is tesz, mással sem törődik, mint azzal, hogy juj de jó, hazarohanok suliból, eszem pár falatot és már kezdem is a felkészülést a holnapi dogára.
Te gyereket láttál már, kedves 11-es, vagy még csak hallottál róluk?
Kérdező: az együtt szó miatt ekéznek. Egy gy-vel írják. Illetve hetedikes vagy 7. osztályos. Bár a kérdés nem rólad szól nyilván, hanem a gyerekről.
Mi más dolga van 12 évesen egy gyereknek, mint kussban végigülnie az órát, este megtanulni a leckét, bemenni, és megírni a dolgozatokat.
Erre reagáltam.
Nyilván más dolga sincs. És más se érdekli, csak a tanórák, a felkészülés és a dolgozat.
14. Qrva jó mentalitás ez, hogy amihez nincs kedve, de kötelező, ahhoz hozzá se nyúl...
Majd ha lesz egy munkahelye a szakközepes érettségi után pénztárosként, és utálni fogja a munkát, na majd akkor elgondolkodhat, hogy megérte-e kihagyni azt az 1-2 óra tanulást.
Meg amúgy ezért van a SZÜLŐ a gyerek életében, aki megmondja neki, hogy tanulsz, és pont.
16. Te tényleg nem jártál még egy üzletben sem, ahol az ottani 19 éves pénztáros szinte hozzád vágja a termékeket, amiket vettél, mert utálja saját magát, amiért nem tanult, hanem inkább bandázott iskola után.
Vagy nem kérték még el bunkó stílusban a jegyedet a BKV ellenőrök sem, akik ugyanígy jártak.
Közgazdász vagyok, jóltanuló szorgalmas kislány voltam. A diplomát aztán munka mellett, levelezőn tettem le.
A fiam nyolcadikos, mióta kamaszodik a suliban a minimumot hozza. Délután egyrészt én dolgozom, amikor ő hazaér a suliból, nem a gyereket pesztrálom egész nap. Majdnem minden nap van edzése, mikor én hazaérek, ő épp edzésen van. 8-ra kell hazajöjjön.
Szerinted ha a kamasznak azt mondom, ülj le és tanuld meg ő azt mondja, ok, akkor? Menjek haza az irodából és ellenőrizzem a nyolcadikost, hogy elolvasta-e és hányszor? Pláne, hogy ekkora gyereknél már fogalmad sincs, mit kell tanulni, miből lesz dolgozat, mert nem elsős, hogy a tanítónéni beírja a leckefüzetbe, mivel kell foglalkozni.
Szóval. Ha a szülő azt mondja a kamasznak, hogy ülj le tanulni akkor ez mindenhol pont így is történik, hisz a kamasz lelkiismeretes és nem érdeklik a haverok, a csajok, a foci, a telefon, hanem a másnapi dolgozatra készül, hisz valóban nincs más dolga. Amit alá is írok. Csak ez 100-ból 99 gyereknél nem így működik, ahogy a te steril elméleted.
Attól még, hogy majd felnőttként ezek a gyerekek esetleg bánják - egyáltalán nem biztos! - hogy nem tanultak, nem azt jelenti, hogy amikor ott van a helyzetben, ezt ő belátja és átlátja és majd bújja a tankönyvet. Mert elárulom neked: nem. Utólag majd lehet okoskodni. Addig hiába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!