Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek igazságosan...

Szerintetek igazságosan cselekszem ha ebben az esetben magamat helyezem előtérbe?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy apummal mindig is nagyon rossz viszonyban voltunk, mindig féltem tőle, mert hirtelen dührohamai voltak, és ez mostanra sem csillapodott. Velem ok nélkül kapcarongy módjára beszél, anyukámmal szintén, főleg kis hülyeségekért, és elvárja hogy mindenki úgy gondolkodjon ahogy ő. Én már nem nagyon tudom ezt a helyzetet elviselni, már éltem át pánikroham szerű dolgokat pár veszekedés után, amikor nagyon megbántott, ezért mamám felajánlotta, hogy hozzáköltözhetek, ami a továbbtanulás miatt is jól jön, meg legalább nem lenne egyedül, de anyát nem szívesen hagyom el, de úgy gondolom, hogy ha nem hajlandó elválni, akkor az az ő hibája, és nem lehetek mellette élete végéig. Szerintetek ez önzés? Tényleg féltem anyumat, nem tudom hogy mi a helyes döntés...
2010. okt. 8. 21:33
1 2
 11/12 Macskajós ***** válasza:
Édesapád javulni nem fog, bármikor elérkezhet a fizikai bántalmazás időszaka is. Én mindenképp a költözést javaslom, mert ha nem élsz lelki terrorban, akkor anyudat is jobban tudod támogatni lelkileg és ha ez segít a továbbtanulásban talán egisztenciálisan is, így a későbbiekben komolyabb támaszt és segítséget nyújthatsz neki. Lehet azért nem akar válni mert meg van fenyegetve csak nem akarja mondani, de lehet, hogy szereti őt. Ebben az ügyben te semleges vagy, ha azonban azt látod, hoyg a költözés miatt több harag összpontosul anyudon, akkor hívj külső segítséget.
2010. okt. 10. 22:55
 12/12 A kérdező kommentje:
Annyira azért nem súlyos eset, hogy megfenyegesse. Inkább kiszámíthatatlan, az egyik percbe minden oké, a következőben már kötözködik.
2010. okt. 14. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!